Amerikaanse klimaatzaak stap verder

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

NIEUWS - De Amerikaanse staat is donderdag in het ongelijk gesteld door de rechter. Dat betekent dat de klimaatrechtszaak die is aangespannen door een groep kinderen, vertegenwoordigt door Our Children’s Trust, door kan gaan. De rechtszaak is aangespannen tegen president Obama, maar bij aantreden van Trump zal hij automatisch de gedaagde worden. De kinderen zijn van mening dat de regering hun grondwettelijke rechten op vrijheid en bezit bedreigt door te weinig te ondernemen om klimaatverandering tegen te gaan.

Open artikel

Reacties (6)

#1 Michiel de Pooter

Merkwaardig. Ouders van Amerikaanse kinderen zijn deze week naar de stembus geweest om te stemmen en hebben gekozen voor een meneer die juist heel weinig gaat ondernemen om klimaatverandering tegen te gaan. Je kan van alles zeggen van Trump wat je wil, maar niet dat hij onduidelijk was over zijn klimaatagenda. Kiezers wisten van te voren waar ze aan toe waren. Verder wil ik mijn best doen om te snappen hoe “grondwettelijke rechten op vrijheid en bezit” bedreigt worden door “te weinig te ondernemen om klimaatverandering tegen te gaan”. Misschien kan Krispijn dat nader toelichten ?

#2 Herman Vruggink

Kinderen die er niets van begrijpen worden dus door hun ouders die er ook niets van begrijpen voor het karretje gespannen.
“grondwettelijke rechten op vrijheid en bezit” bedreigt worden door “te weinig te ondernemen om klimaatverandering tegen te gaan”.
Mijn god, hoe krijgen de Krispijn Beek types dit verzonnen. Trump is een hurk, maar de ‘groene’ wereld vraagt er om.

#3 Krispijn Beek

@1 ik raad je aan de vraag voor te leggen aan Bjorn Lomborg of een van je andere idolen.

@2 ik heb geen woord van de Amerikaanse grondwet verzonnen en ook geen woord van de aanklacht. Hoe die rechten bedreigt worden door klimaatverandering? Ik zou het aan hun advocaat vragen. Of rustig wachten op de rechtszaak. Al kan ik me bij aantasting van bezit wel wat voorstellen in de VS. Daar hebben ze tenslotte al een aantal dorpen letterlijk verplaatst vanwege zeespiegelstijging.

#4 frankw

Het is ergens ironisch dat Trump zijn Mar a Lago estate in Florida een van de eerste zal zijn die binnen 20 jaar onder water zal komen te staan bij een mooie zonnige dag. Nou ja, zijn achtertuin dan :)

https://www.theguardian.com/us-news/2016/jul/06/donald-trump-climate-change-florida-resort

#5 Krispijn Beek

@4 doet me er aan denken dat Trump klimaatverandering opvoert als reden om z’n golfbaan van extra hoge waterkering te voorzien… http://www.politico.com/story/2016/05/donald-trump-climate-change-golf-course-223436 Zulken @1 en @2 vast een goede verklaring voor hebben

#6 Michiel de Pooter

@4: Mar a Lago van Trump ligt iets ten noorden van Miami op een peninsula. Alle gekwalificeerde bouwgronden in Miami liggen gemiddeld op 2 meter boven de zeespiegel. De zeespiegelstijging in Miami was de afgelopen eeuw gemiddeld 30 cm. Trump heeft dus nog 700 jaar de tijd om zich uit de voeten te maken…..

Water in de straten van Miami Beach is erg lastig te begrijpen als je geen onderscheid kan maken tussen tidal floodings en bodemdaling aan de ene kant en zeespiegelstijging aan de andere kant. Die zeespiegelstijging was in Florida tussen 1993 en 2008 juist bijna niks, volgens ex KNMI-man Kees Floor en de Delftse aardkundige Bert Vermeersen. Zie het meest rechtse kaartje bovenin onderstaand document.

https://www.keesfloor.nl/art/grav-effect.htm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*