Alles wat er mis is met het Amerikaanse gezondheidssysteem in 1 verhaal

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

En ja, dat is een long, long, long, long read van jewelste. Maar hij is een uurtje van je tijd meer dan waard.

Open artikel

Reacties (6)

#1 frankw

Depressing …..
We’ve created a secure, prosperous island in an economy that is suffering under the weight of the riches those on the island extract.
Ongetwijfeld binnenkort ook in Nederland

#2 Baron E
#3 Lurker

Ik ben halverwege maar opgehouden met lezen. Het was te deprimerend. Absurde “chargemaster” tarieven die 15 of 20 keer hoger liggen dan de kostprijs. Directies die omringende ziekenhuizen opkopen zodat ze zichzelf een hoger salaris kunnen betalen. Operatieschorten, dekens en zelfs de viltstift waarmee de chirurg aangeeft waar hij gaat snijden apart in rekening brengen NAAST een algemene “facility fee” van $6,289. Artsen die patiënten voor de zekerheid twee extra CT scans voorschrijven (à ruim 2000 dollar per scan + 261 dollar voor het beoordelen van de resultaten). De armste onverzekerde mensen stelselmatig de hoogste tarieven laten betalen.

Mooi man, marktwerking.

#4 toko senang

Het opvallende is nu dat ook arme Amerikanen tegen Obamacare zijn, en Conservatief stemmen, ook al weten ze dat dit slecht is voor hun inkomen en toekomst. En toch stemmen ze conservatief, omdat ze tegen een bedilzuchtige overheid zijn die hun geld afpakt en uitgeeft aan zaken waar ze niet achterstaan.

#5 Hal Incandenza

Wat toko senang zegt:”Keep Your Goddamn Government Hands Off My Medicare!”

of zoals Arthur Laffer (ja die!) al zei op CNN:””If you like the post office and the Department of Motor Vehicles and you think they’re run well, just wait till you see Medicare, Medicaid and health care done by the government.”

#6 thallman

@3
De zorg was in de 19de eeuw, toen de zorgmarkt volledig vrij was veel goedkoper. Artsen konden het echter niet hebben dat arbeiders hun salarissen bepaalden en hebben gelobbyd om dit systeem te verbieden.

Door de overheid afgedwongen monopolie posities vallen niet onder de noemer marktwerking.

De verzekeraars moeten zelf ziekenhuizen gaan uitbaten, dan is het over met het gesjoemel met declaraties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*