Aleid Wolfsen is weer onder de pannen

De voormalige PvdA-burgemeester, wiens termijn in Utrecht bepaald niet schandaalvrij verliep, heeft een nieuwe baan, zo meldt de Volkskrant:

Aleid Wolfsen, voormalig burgemeester van Utrecht, gaat de staatscommissie Herijking ouderschap leiden. Die buigt zich over vraagstukken over afstamming, meerouderschap, meeroudergezag en draagmoederschap.

Wolfsens achtergrond is strafrecht en, zoals gezegd, zijn ambtsperiode in Utrecht was allesbehalve succesvol. Hoe kan hij dan in godsnaam de best gekwalificeerde kandidaat zijn voor het voorzitterschap van een commissie die zich bezighoudt met familierecht?

Als je de juiste mensen maar kent, geldt overduidelijk: failure is not an option.

Open artikel

Reacties (9)

#1 Inca

Ik vond het eigenlijk nog een plek waar hij betrekkelijk weinig schade aan kan richten. Maar het toont eigenlijk ook wel aan hoe gewoon ik het al vind dat mensen in de baantjescarroussel opgenomen zijn. En dat is eigenlijk wel erg.

#2 Emile M

De man heeft zeker capaciteiten. Niet alleen op het gebied van strafrecht. Kom terug als de commissie faalt, maar stop met het framen en beschadigen van publieke figuren die misschien volgens jou een steek hebben laten vallen. Onder de pannen is een geenstijlachtige kwalificatie niet passend op een serieus blog.

#3 tigger

@2:
Als jij in Roermond zou wonen zou jij ook vast op Van Rey hebben gestemd.

#4 Niet JeZus

* boze comment, boze comment, boze comment *

.. en het baantjes-carrousel draait ondertussen op volle toeren door..

#5 Emile M

@3: Niet iedere bestuurder die fouten maakt is corrupt. Zie verder mijn posts onder Teeven.

#6 Inca

@5, ik zou Wolfsen niet corrupt noemen, vooral incapabel. Maar ik zie dus niet direct waarom je zoiemand voor een commissie neemt, en ik kan me werkelijk niet voorstellen dat er niemand in Nederland te vinden is met betere kwalificaties.

#7 Muse

Als woordvoerder justitie was hij onomstreden. Stappen jullie nu ook al in die roze frame, aangezwengeld door een haatdragende stukjesoverschrijver. Ik had jullie hoger ingeschat.

#8 kilgoretrout

@7, Erg hatelijk en kortzichtig stuk inderdaad. Het lijkt er inderdaad op dat deze nieuwe functie meer lijkt op zijn kamerwerk dan op zijn burgemeesterschap. Je moet die man inderdaad een inhoudelijke klus geven die niet al te veel mediacontact nodig heeft en dan zijn hij vast erg goed functioneren (zoals hij als kamerlid ook deed).

#9 roland

@0: “Hoe kan hij dan de best gekwalificeerde kandidaat zijn voor een commissie die zich bezighoudt met familierecht?”
Zelfs een burgemeester die na stommiteiten aftreedt, heeft recht op een passende baan. De schrijver van dit stuk had ik minder eenzijdig (haatdragend?) ingeschat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*