1. 1

  Israël is ALTIJD boos. Het is pas bijzonder als Israël niet boos is.

  ps: Wanneer laat Israël nu inspecties van haar nucleaire wapens toe?..

 2. 3

  Zoals ik al eerder tegen Likoed zei:
  Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten en vertrouwt Israël Iran niet.

  Gewoon lekker boos laten wezen.

  Israël heeft atoomwapens en Israël is de partij die voortdurend dreigende taal uitkraamt.

  Gaan laten.
  Sop.
  Gaarkoken.

  Eigen schuld dikke bult.

 3. 4

  Netanyahu is voor zijn politieke carriere en voor de toekomst van (en in) zijn partij voor de volle 100 % afhankelijk van het door hem en zijn billematen opgeblazen vijanddenken en vijandbeeld.

  Hij doet het voorkomen alsof alle landen in de buurt van Israel er – op dit moment- op uit zijn Israel aan te vallen, en probeert daarmee zijn weerzinwekkende nederzettingenpolitiek goed te praten alsmede de nu al 55 jaar durende onderdrukking van en agressie tegen de Palestijnen.

  Iemand die de politiek en de gebeurtenissen in het Midden-Oosten de laatste jaren heeft gevolgd weet natuurlijk dat zowel Iran, als Irak, als Syrië, ja zelfs dat landen als Egypte en Libie e.a. wel wat anders aan hun hoofd hebben dan Israel te bevechten.
  Die hebben op dit moment de handen meer dan vol aan het appaiseren van de gemoederen in eigen land.

  Ik vermoed zelfs dat Israel op dit moment helemaal NIETS te vrezen heeft,maar dat Israel kunstmatig de spanningen in stand houdt om, nou ja, zoals ik in de eerste alinea al zei, Netanyahu en zijn havikenpartij te rechtvaardigen en in het zadel te houden.

  Nu schreeuwen dat Iran liegt en niet van plan is zich aan de afspraken te houden lijkt me niet erg opportuun en bovendien rijkelijk aan de vroege kant.

  Als ik er over nadenk vermoed ik dat brave Natanyahu ZELF niet bereid of van plan is zich aan afspraken te houden( zie ook het eeuwige boycotten van het vredesproces) en – al projecterend – er van uit gaat dat anderen dat dus ook niet willen doen.

  Ik was blij met de constatering van een aantal politici, gisteren, die vaststelden dat Israel druk doende is zichzelf op het speelveld te isoleren.

  Tipje voor Netanyahu:
  Aan de kant staan schelden dat anderen het niet goed doen helpt niet, knul, vooral als je zelf weigert mee te werken.

  Straks sta je alleen op het schoolplein.
  Dan ben je pas echt geisoleerd.

  Verder ben ik het helemaal eens met @1
  WANNEER laat Israel eindelijk eens controle toe op de eigen atoomindustrie en – wapens??(INCLUSIEF gifgassen??)

  Zie ook de volkskrant: Israel begint zich buiten de orde te plaatsen(zag dat bij toeval op de VK – site staan…..)

 4. 5

  Het artikel in VK gelezen hebbende lijkt het er op dat Israel ten koste van alles de oorlogssituatie en het oorlogsdenken, maar vooral ook de eigen slachtofferrrol in stand wil houden.
  Die zaken zorgen er immers voor dat Israel niet alleen op voortdurende politieke en militaire steun vanuit het Westen kan rekenen maar ook op, met name vanuit de VS, ruime financiële ondersteuning.

  Netanyahu moet er op toezien dat hij zijn hand niet overspeelt, en moet nu ZEKER niet de rol van agitator op zich nemen…want dan keert de hele wereldorde zich tegen hem.

 5. 6

  Saudi Arabia is ook boos maar dat is hier blijkbaar niet relevant.

  Zaid Benjamin ‏@zaidbenjamin
  Ray Takeyh @CFR_org: #Israel is concerned with Iran nuclear policy. #Saudi Arabia is concerned with Iran-U.S. relations in addition to NCP

  Zaid Benjamin ‏@zaidbenjamin
  Ray Takeyh @CFR_org: The concerns of #Saudi Arabia and #Israel are different. Israel has nothing against improving relations with #Tehran

 6. 8

  @1 Welke kernwapens? Israël heeft toch helemaal geen kernwapens???

  Kuch…
  Kuch… Kuch…
  *Schuifelt langzaam weg*

  Enter LikoedNL, in 5, 4, 3 …

 7. 10

  @9: “Vreemd dat men hier het opneemt voor een regime van godsdienstwaanzinnige ayatollahs,”

  Ik heb alle 8 voorgaande reacties gelezen, maar vreemd genoeg ben ik geen enkele reactie tegengekomen waarin men hier het opneemt voor een regime van godsdienstwaanzinnige ayatollahs,

  dus LikoedNL verzint maar weer eens iets: een stroman.

  De stichting van de staat Israel was een historische vergissing en de manier waarop de oorspronkelijke bevolking wordt behandeld is een misdaad tegen de menselijkheid. Natuurlijk zou het probleem maar half zo groot zijn en Israel misschien zelfs al niet meer bestaan, als het niet zo’n strategische ligging had.

  Daar ligt de wortel van het conflict.

  De pogingen om met geweld op eenvoudige wijze de dominantie in de regio vestigen (Irak, Afghanistan) zijn mislukt/bleken te duur en dus moet een andere richtig gekozen worden.

  Toevallig stond op dezelfde dag dat deze onderhandelingen voorlopig strandden een ander bericht in de krant:
  http://www.cip.nl/artikel/38857/Israel-bevriest-nederzettingenplan

  Ik ben benieuwd welke veranderingen we in het komende half jaar gaan zien. Een tevreden atoomcommissie en concessies van de kant van Israel?

 8. 11

  @9: Likoed, Likoed toch, waar neemt men het op voor godsdienstwaanzinnige ayatollah’s?
  ( wat BEN je druk met minnen, joh, trouwens).
  De oorlogszuchtige godsdienstwaanzinnigen zitten volgend mij toch ook echt OOK in de gelederen van de orthodoxe groeperingen in Israel…..neem jij het voor HEN op?

 9. 12

  @9: Likoed
  Zolang jij ,zijnde je enige bron van informatie , voortdurend met Likud.nl komt aankakken kan ik je echt niet serieus nemen, hoor.
  Integendeel.

 10. 14

  Door het afkraken van het Israëlische argument – dat de wereld veel onveiliger wordt door Iraanse atoomwapens – neemt men het impliciet op voor de ayatollahs.

  En Andy Cap: waarom zou het Joodse volk geen recht op zelfbeschikking hebben?

 11. 15

  @14: Door dit akkoord wordt de kans op een Iraans atoomwapen juist minder groot. Dat is toch wat je wil?

  Bovendien moet dat argument wel houtsnijden. Israel roept al sinds begin jaren ’90 dat Iran binnen een paar jaar een atoomwapen heeft, en tot nu toe is daar nog geen sprake van.

  Waarom zou er dit keer wel naar Israel geluisterd moeten worden? Israel heeft een gigantisch geloofwaardigheidsprobleem op dit issue.

  En Andy Cap: waarom zou het Joodse volk geen recht op zelfbeschikking hebben?

  Zelfbeschikkingsrecht omvat bij mijn weten niet het recht anderen van hun land te verjagen, zoals Israel sinds de jaren 40 doet.

  Dat geld ook voor het zelfbeschikkingsrecht van het Palestijnse Volk.

 12. 16

  @14: Ja, Likoed.
  Heb je eigenlijk wel in de gaten hoe dom je bezig bent?
  Ten eerste Z I J N er geen Iraanse atoomwapens en dus ziet niemand in waarom men het in dezen opneemt voor de Ayatollah’s.
  Overigens is dit akkoord niet gesloten door Ayatollah’s maar door de Iraanse regering.

  En om het even te hebben over het zelfbeschikkingsrecht van de Israelische bevolking….. hoe zit het ook weer met het zelfbeschikkingsrecht van de Palestijnen, de OORSPRONKELIJKE bevolking van Israel??

  kom er maar in….

 13. 17

  @14:
  Nog even, Likoed, ELK volk heeft recht op zelfbeschikking, ik ben zo driest te zeggen dat ze dat ZELFS hebben wanneer ze land hebben gejat van andere volkeren….

  Maar dan ook niet zeuren, de Palestijnen hebben dat OOK.

  voilá.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren