AfD-politicus op straat mishandeld

Drie mannen met capuchons duwden Bondsdaglid Frank Magnitz op straat omver. De AfD-politicus hield er flinke verwondingen aan over.

De politie gaat vooralsnog uit van een gerichte actie met een politiek motief.

Red.: Een eerdere versie van deze waanlink berichtte dat Magnitz op straat zou zijn ‘afgerost’ en het ziekenhuis in zou zijn geslagen. Hoewel zijn verwondingen die lezing ondersteunden, blijkt dat niet uit de camerabeelden die de politie inmiddels heeft vrijgegeven. Het lijkt er nu op dat de man na een duw ongelukkig terecht is gekomen.

Open waanlink

 1. 1

  AfD fractievoorzitter Gauland beschuldigt de Groenen van een hetze die tot deze daad heeft geleid. ‘Wij worden niet erkend als democratische partij’, zei hij op een persconferentie.
  Cem Özdemir (Groenen) twitterde dat geweld veroordeeld moet worden, ‘ook tegen de AfD’. ‘Wer Hass mit Hass bekämpft, lässt am Ende immer den Hass gewinnen. #nazisraus aber mit den Methoden unseres Rechtsstaates!’

 2. 4

  De politie gaat vooralsnog uit van een gerichte actie met een politiek motief.

  Nu ineens wel?

  Maar als je op een nazi nazimethodes toepast, dan is die nazi toch de eerste die dat zal moeten begrijpen?

 3. 8

  @6822: eigenrichting met geweld is niet legitiem, zelfs al zouden jullie als niet-populisten doelwit zijn van criminele gewelddadige populisten.

 4. 13

  @12: Maar je overweegt het zelf te doen. En ook AfD-aanhangers hebben dit al gedaan.

  Maar nog erger: Jouw #5 gaat uit van een slachtofferschap enkel aan de populistische kant. Jouw geheugen is kennelijk nogal korte termijn, want dat politieke partijen als CDU en Die Grünen regelmatig vernielde kantoors mogen aantreffen, of die neergestoken burgemeester Henriette Reker (door een populist!) ben je al vergeten. Kennelijk meer dan 1500 gevallen van bekladding, vernieling enz. Overigens zitten onder die 1500 gevallen ook vele tegen het AfD, maar het meeste getroffen zijn CDU en Grünen (er zijn verschillende kranten die er over berichten, mijn bron is westdeutsche Zeitung).

 5. 14

  @12: Goed onthouden, goed gevonden? Know your enemy, da’s alles.

  En het maakt het niet legitiem (of legaal, verwar je ze wellicht?), maar het maakt jou wel een hypocriet.

 6. 15

  @JANC: Op dit moment overweeg ik dat absoluut niet!

  En ik heb de hele populistische aanhang niet in de hand, dus daar kan wel een scheve schaats gereden worden.

  Duitsland heeft sowieso wel een verleden met politiek geweld na WO-II. Denk aan de Rote Armee Fraktion en de Döner-moorden.

 7. 20

  En wat blijkt er, na al dat gemiauw van dat onfrisse partijtje nu echt gebeurd te zijn:

  Uit camerabeelden is gebleken, dat de man van achteren is geduwd en lelijk op zijn hoofd is gevallen; niets schoppen of slaan.

  Dus dat zootje gajes van de PDF loopt de boel gewoon te belazeren.

 8. 21

  @1

  ‘‘Wij worden niet erkend als democratische partij’”

  Waarop de gehele wereld, ervaringsdeskundig als deze ruimschoots is, een zoveelste hele diepe zucht slaakte.

  Er is namelijk niets Democratisch aan nazi’s en fascisten. Hoeveel boeken vol moeten er nog geschreven worden, over het her-uitvinden van (het derde) wiel? Verhaal eens over het Democratische gehalte van de DDR. Korea, dan? China?

  Ik weet het wel.

  Excuustruus Altjohan vergaapt zich liever aan posters van ‘sterke leiders’ boven zijn bed. Al jaren, zelfs. Bij (persoonlijk) gebrek aan “beter”.

  Wees nooit als altjohan.

 9. 22

  @16: quoten is quoten niet meer, zie ik.
  En waarom stel je een vraag waarop je het antwoord weet? Wat is dat voor iets raars?

  Daarbij: je hebt het in het in @11 gelinkte tegeltje over stilzwijgende goedkeuring. Is dat niet hetzelfde als iets legitiem vinden? M.a.w: je verwart inderdaad legitiem en legaal. Of je dat lekker hypocriet expres doet, of uit domheid per ongeluk, laat ik aan jou…

 10. 27

  @26 Het leek er (gezien de verwondingen) aanvankelijk op dat het verhaal, dat zijn gezicht met een stuk hout was bewerkt, geloofwaardig was.

  Nu de camerabeelden iets anders uit lijken te wijzen, heb ik de titel en het bijschrift aangepast.

 11. 28

  Het lijkt er nu op dat de man na een duw ongelukkig terecht is gekomen.

  Ongeacht wat je van die AfD-lul vind; als iemand hakkend in je nek springt heet dat een duw? Schaamteloos.

 12. 29

  Het was inderdaad één flinke beuk. Dat is dan mishandeling, maar geen afrossen, geen moordpoging, geen aanslag. Gebeurt in het nachtleven in bijna elke stad wel een keer per weekend en vreemd genoeg worden die slachtoffers vaak meteen huiswaarts gestuurd, zelfs als ze een hersenschudding oplopen.

 13. 31

  @29: Sterker nog, dat gebeurde in mijn kindertijd wekelijks op het schoolplein van de lagere school. Maximumstraf een uur nablijven.

 14. 35

  Magnitz zal niet zo blij zijn dat ‘ie nu in de schijnwerper staat, want hij wordt verdacht van verduistering.

  Hij zou privé-aankopen hebben gedeclareerd bij de partij. Het gaat maar om luttelle bedragen: rekeningen van vijfhonderd en tweehonderd euro, maar het oogt natuurlijk niet fraai, qua imago.

 15. 37

  @36 Nog even en de beste man wordt hier vergeleken met Horst Wessel.

  Wel leuk om te lezen dat die laatste vermoedelijk niet het slachtoffer was van een communistische aanslag, maar van een uit de hand gelopen ‘proletarische afrekening’ omdat hij zo’n grote huurschuld had bij zijn hospita.

 16. 38

  @37: Het was geen beste man maar wie dit bagatelliseert of goed lult zet de deur open voor afrekeningen van de andere kant. Mocht het ooit zover komen kan jij weer vol trots in de spiegel kijken.

 17. 40

  @39: Nee maar als op deze wijze bij iemand in zijn rug springt neem je wel een flink risico met diegene wat de foto ook bewijst, daar kan je een poging tot doodslag van maken. Je moet gewoon met je fikken van een ander afblijven.

 18. 42

  @38: Wat wordt gebagataliseerd is of het een moordpoging was, zoals Gauland en Magnitz beweren/beweerden. Sterker nog, er is geen dader gepakt, maar het stond voor hen al vast dat de daad politiek gemotiveerd is. Kun jij nog wel in de spiegel kijken?

 19. 43

  @38: Extreem rechts IS een open deur naar geweld. Die deur wordt echt niet pas open gezet door geweld tegen datzelfde rechts.
  Het is eerder het compleet tegenovergestelde: hoe minder fysieke tegendruk wordt gegeven, hoe gewelddadiger rechts wordt.

 20. 44

  @42: drie gemaskerde mannen en ze lieten de afd-politicus zwaargewond achter. Vier dagen daarvoor was er apf-voorgevel doelwit

  Dat zijn de feiten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren