‘73% Nederlandse moslims vindt Syriëgangers helden!’

En dus deugen ‘ze’ niet, aldus Wilders gisteravond in de Tweede Kamer.

Het onderzoeksbureau, aan wiens onderzoek dit cijfer is ontleend, distantieert zich nu echter openlijk van de manier waarop Wilders dit cijfer gebruikt:

Volgens senior-onderzoeker Ahmed Ait Moha kun je die cijfers op dit moment echter niet gebruiken, omdat de vragen gingen over de strijd tegen president Assad, niet over de steun voor IS.

Dat laatste wisten we natuurlijk al lang, maar daar liet Wilders zich (uiteraard) niet door tegenhouden.

Open waanlink

 1. 1

  Ook niet onbelangrijk, de cijfers zijn een jaar oud, toen IS toch nog aanmerkelijk minder nadrukkelijk in het nieuws was. Toen (ik weet niet hoe dat nu is) gingen de meeste Syriëstrijders trouwens nog werken bij een organisatie die vorige week slachtoffer was van een IS-bomaanslag (en die naar ik mag aannemen dus tegen IS vecht).

 2. 2

  Dat Geert selectief in de waarheid winkelt, weten we al lang.

  En sommigen zullen hem een held vinden, omdat hij een wetenschappelijk onderzoek, waarvan Geerts conclusie door de wetenschapper verworpen wordt, toch gebruikt. Want wetenschappers zijn niet te vertrouwen. Je kan beter op je onderbuik vertrouwen volgens die mensen. En als je meent dat een wetenschappelijk onderzoek je onderbuikgevoel bevestigt, kun je dat onderzoek gebruiken, ook al zegt de wetenschapper die het geschreven heeft, dat de getrokken conclusie onjuist is.

  M.a.w. wetenschap is alleen te vertrouwen als die je onderbuikgevoel bevestigd. Ik zeg wat ik denk, zei Pim 15 jaar geleden. Wetenschappers moeten zeggen wat ik denk, zegt Geert nu.

 3. 3

  PS nog even en Geert gaat ook tot boekverbrandingen oproepen, van alle boeken, die de nationale Nederlandse cultuur ondermijnen. Zijn ariërverklaring niet-joodverklaring anti-shariaverklaring is niet meer dan een van de stappen op een hellend vlak, dat leidt naar [gecensureerd door het politbureau van de PVV].

 4. 4

  Ja. Die Ahmed Ait Moha heeft natuurlijk gewoon een dubbele agenda. Natuurlijk zegt hij dit. Maar hij weet natuurlijk beter. Sterker nog, hij sympathiseert zelf ook met IS!

  *mompelt iets met Taqiyya*

 5. 6

  73% en Peter van Uhm, vuile schoft Wilders. Moet deze oud-generaal die zijn zoon verloren heeft terwijl deze aan het vechten was voor de hollandsche natie ook een anti-sharia verklaring tekenen?

 6. 8

  @7 – Je bewijst met die politieke peiling enkel dat mensen die aangeven PVV te zullen stemmen zich niets gelegen laten liggen aan feiten, of haalbaarheid danwel staatsrechtelijkheid van wetsvoorstellen en beleidsmaatregelen.

  Dit is ongeveer het gedachtenproces van de gemiddelde PVV-stemmer:

  ‘Het kabinet is ronduit kut; het zijn daar in Den Haag toch allemaal zakkenvullers die het volk naaien; ze doen niks tegen Europa, Oost-Europeanen die onze baantjes inpikken en Marokkanen die onze wijken onveilig maken – ik stem daarom PVV, want Geert is de enige die zijn mond opentrekt en durft te zeggen waar het op staat.’

  Waarom zou ik zulke mensen serieus moeten nemen in hun keuze voor de PVV? De enige legitieme reden die ik kan bedenken dat dit soort domoren het stemrecht behouden is om te voorkomen dat ze zich organiseren en met fakkels en rieken optrekken om de Haagse ‘landverraaiers’ (en nog wat moslims) te lynchen en een fascistische revolutie te ontketenen.

 7. 9

  @8: Tja, ik begrijp je frustatie:

  1) Het sprookje dat het slechts om een enkeling gaat is niet meer te verkopen,
  2) Tientallen jaren linkse agitprop in 1 enquete ingehaalt door de werkelijkheid
  3) Wilders krijgt weer gelijk.

  Het moet inderdaad pijn doen.

 8. 10

  @8: Prediker, misschien ziet het leven als domoor er heel anders uit dan jouw leventje. Een leven zonder studie, zonder erfenis in het verschiet, veel ziekte en ellende in de familie, een rotbaantje en veel meer zaken waar de niet-domoren een stuk minder mee te maken hebben.

  Dan is de keuze voor de PVV/ SP opeens veel dichterbij. Die mensen hoef je niet weg te zetten als in de kast fascisten.

 9. 12

  @9: Het zal ook wel pijn doen dat elke keer de PVV hoog staat in de peilingen terwijl die rode ratten van de PvdA uiteindelijk er met de winst vandoor gaan. Of dat Geertje met de staart tussen de benen wegliep toen hij zelf moeilijke keuzes mocht maken.

 10. 13

  @12: mwah valt wel mee. Geerts rechte rug tijdens het Catshuisoverleg heeft hem electoraal geen windeieren gelegd. Kan mutsje Sap van meepraten. Wat de rode ratten betreft heb je een punt. Van ieder principe verschoont, ons-kent-ons baantjesjagend vullis wat zichzelf verrijkt ten koste van de samenleving. Ja, dat laat mij niet ongemoeid. Maar zeg nou eerlijk, ben jij blij met die JSF?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren