60 euro om door Belgie te mogen rijden

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

60 euro om door Belgie te mogen rijden

Leuk, al die lokale maatregelen

0

Reacties (2)

#1 Jay

Typisch tendentieus stukje van de Telegraaf. Wat ze even vergeten te vermelden is dat er ook een goedkoper 10-dagen-vignet komt en dat het dus allemaal nog wel meevalt.

Op zich vind ik het niet onredelijk dat iedereen die van de wegen gebruik maakt (inclusief buitenlanders) bijdraagt aan het onderhoud daarvan – zeker in een land als Belgie waar relatief veel door buitenlanders gereden wordt (het ligt nu eenmaal tussen Nederland en Frankrijk, en Nederland is een distributieland) is het niet eerlijk om te veronderstellen dat de Belgische belastingbetaler dat allemaal voor zijn rekening moet nemen – zeker omdat het nog niet eens gecompenseerd wordt door economische activiteit in Belgie want een groot deel van dat verkeer rijdt linea recta naar Frankrijk of verder.

Ik vraag me alleen wel af of dit vignet zo’n goede oplossing is: ik zou liever een oplossing op EU-niveau zien in plaats van allerlei lokale regels (met als gevolg dat je voor een reisje naar Italie straks drie of vier vignetten moet aanschaffen).

#2 Joost

Daarbij krijgen landen allerlei subsidies om het wegennet te verbeteren. Daar zal België best ook van profiteren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*