1. 2

  o , dus er is eigenlijk helemaal niets ad hand….? wat een BS
  en dat filmpje is dus helemaal fout want het is juist goed dat natioanle regeringen geen invloed hebben op de medewerkers vd ecb…. dan heeft het filmpje dus wel gelijk alleen schat klaas het als positief in en het filmpje niet, … dat is wel heel fout ja … wat een BS weer….
  Waar ik persoonlijk een probleem mee heb is dat het ESM een noodverband is dat wederom de directe eu-democratie uitholt en daar helemaal niets aan gedaan wordt, nu niet en id toekomst niet… nee het wordt zelfs toegejuicht…. ik zou graag een visie op een meer democratisch e toekomst zien, ondanks het tijdelijke noodverband, maar nee daar krijgen we niets over te horen, want het is juist goed dat de democratische controle op afstand wordt gezet….

 2. 3

  Bijdrage aan het ESM:
  Italië 17,9%
  Spanje 11,9%
  Griekenland 2,8%
  Ierland 1,6%

  Dus voor 34% van het ESM staan de PIIGS garant. Niet heel geloofwaardig.

 3. 5

  Filmpje? Welk filmpje? Zou het misschien om DIT filmpje gaan?

  http://www.youtube.com/watch?v=gls3pO-94b4

  Nou even kijken of het commentaar van Klaas Dijkhof eigenlijk wel ingaat op de punten die in dat filmpje aan de orde worden gesteld.

  Het NRC is in ieder geval bij monde van politiek redacteur Erik van der Walle een andere mening toegedaan:

  “Dat bestuurders immuniteit genieten is in dit soort gevallen vrij gebruikelijk om te voorkomen dat er rechtszaken tegen hen worden aangespannen om druk uit te oefenen. Dat het fonds zonder problemen door de de ministers van Financiën kan worden uitgebreid klopt. En dat Duitsland, Frankrijk en Italië in de praktijk vetorecht hebben is ook juist, omdat het ESM een besluit tot uitkering van steungelden kan nemen als 85 procent van de eurolanden instemt. Als één van deze drie grote landen tegen is, kan een besluit dus worden geblokkeerd.”
  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/05/22/kamer-debatteert-over-euronoodfonds-esm-waarom-is-het-belangrijk-en-omstreden/

  Goed, mijn vraag is dus:

  wat klopt er nou eigenlijk niet aan hetgeen er in dat filmpje gesteld wordt?

  En let op! In gevallen als deze geldt de wet van Murphy!!!!!

 4. 6

  Deze crisis brengt ons of de Verenigde Staten van Europa of de Derde Wereldoorlog. In beide gevallen zijn we verlost van de nutteloze meningen van Jan Bennink en dat is sowieso winst!

 5. 7

  ’t Gaat weer net als met dat schijnreferendum destijds, de beslissing is allang gemaakt.
  Wat burgers niet willen is wat overheden gewoon doen. Brood en spelen, het werkt nog steeds.

 6. 9

  Als Henk&Ingrid de afgelopen 10 jaar niet zo hadden dwarsgelegen leefden we nu al in de Verenigde Staten van Europa en was de eurocrisis nooit zo uit de hand gelopen. Niks schijnreferendum, er wordt juist te veel naar al dat nationalistische gewauwel geluisterd. Beter voeren we vandaag nog een democratisch federaal Europa in om de financiële problemen op te lossen. Mogen alle Europeanen eerlijk stemmen of dat dan linksom of rechtsom moet gebeuren.

 7. 11

  Ben je nu tegen een democratisch federaal Europa, of denk je gewoon niet dat het in tien jaar volbracht kan worden? De meeste nationale staten, met hun willekeurige grenzen, waar een deel van de bevolking zoveel waarde aan hecht, zijn vaak op een kortere termijn gerealiseerd. Het project Europa is al decennia bezig.

 8. 13

  Er is dus een filmpje vol met hele en halve onwaarheden die de laatste tijd in de media al zijn weerlegd, er is een topic over een VVD-kamerlid die al de argumenten nogmaals weg zet als flauwekul en er zijn reaguurders die de conclusie niet kunnen trekken. What else is new?

 9. 14

  Zij zijn groot en wij zijn klein , en dat is niet eerlijk. Als we de immigratie wat soepeler maken zouden wij ook groot kunnen worden en meer dan 15% van de stemmen hebben. Maar de Randstad is al zo vol.

 10. 16

  Zou de weerstand soms komen door de zoveelste boodschap dat we dit-echt-moeten-doen-omdat-er anders-iets -vreselijks-gebeurt. Net op BNR, waar oud minister Vermeend vertelde dat de kans klein was dat we het geld zoudne moeten inzetten, en als het zo zou zijn konden we het toch gewoon lenen. 40 Miljard, dat we dar maar vertrouwen in hebben dat we dit kunnen aflossen.

  Alleen daarom ben ik al tegen het ESM, weer een maatregel die wordt doorgdrukt door Eurofielen, laten ze iets nders vrzinnen dat ons geen geld kost

 11. 17

  De macht aan Brussel kan alleen worden gebroken door het CDA te breken, deze macht tentakels gijzelen Nederland en verkwanselen de soevereiniteit van ons land. Eerst de Europese grondwet er door drukken en nu het ESM verdrag. Nog los van alle ellende het CDA heeft veroorzaakt in meer dan 80 jaar regeren en de toren hoge staatsschuld is het beter voor de democratie dat ze van het toneel verdwijnen. Overtuig een ieder die CDA stemt dat bij de aanstaande verkiezingen niet meer te doen om wille van een democratie’s Nederland.

 12. 18

  Ik geloof niet de voorwaarden voor een democratisch federaal Europa aanwezig zijn en dat jou voorstel feitelijk rechtsom betekent en bovendien de problemen niet zal oplossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren