1. 1

  Vergeet je niet de tag ‘1 april’ toe te voegen? Ik kan die hele Desiré Lappart niet vinden, en het idee dat je uit een stripboekje archeologie zou kunnen bedrijven…

  Ooh, ze hebben er zelfs menhirs gevonden, precies zoals Obelix die maakte!

 2. 3

  Heerlijk even lachen voor het slapen gaan! Fijn dat er geen “1 april” bij stond. Dan was het minder leuk geweest.

 3. 4

  Ooit las ik ‘Lambiorix’ van Suske & Wiske.
  Ik dacht dat dat een beetje (veel) gegapt was van Asterix, met heel veel overeenkomsten, inclusief druïden in witte cape, domme Romeinen en een onverslaanbare Lambi(orix)k.
  Onlangs kwam ik er achter dat het juist andersom is, ‘Lambiorix’ komt uit 1951, en de eerste Asterix is van eind jaren ’50.

  conclusie: Asterix is een Vlaming…

 4. 5

  Beste Piet, een paar jaar geleden waren we in Bretagne. Toen las ik een werk waaruit bleek dat de bretonnen en de Celten eigen een oer-Germaanse stam zijn. Verklaart ook het ontzettend lekkere en diverse bier aldaar….. Asterix is dus een Duitser!

 5. 9

  @5: Het omgekeerde ligt dichter bij de werkelijkheid. Mogelijk wordt de oorsprong van de Kelten (volgens sommige historici Zuid-Duitsland) verward met van Germaanse afkomst zijn.

 6. 10

  @8 je weet niet half hoe een troep het rond het Keltische vraagstuk is. Je “sommige historici” baseren zich op erg verwarde Latijnse bronnen. En je hebt rond 0 A.D. al P- en Q-Kelten in Westeuropa. Die allemaal van indo-europese afkomst zijn.

  Dat neemt 1 april natuurlijk niet weg ;)

 7. 11

  @9: Ik weet het. Maar het vraagstuk rond de afkomst van de Germanen is zo mogelijk nog meer een rotzooitje, met hun mogelijk zelfs niet Indo-Europese substraat.