Wikileaks toont de macht van Amerikaanse creditcard maatschappijen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Deze bijdrage aan het open podium is van DeViking (website)

Dat Zweden graag een wit voetje wil halen bij de Amerikanen is duidelijk. De lastercampagne tegen Julian Assange heeft ongekende vormen aangenomen. Wat heeft dit gebracht? Een nog bekendere Wikileaks. Wikileaks domineert het nieuws in deze donkere decemberdagen of moet ik zeggen witte december. Dat de Amerikanen meedogenloos ziojn blijkt wel uit het stopzetten van betalingen door Visa, Mastercard, Paypal en nu ook Bank of Amerika. De invloed van de Amerikaanse overheid op deze prive ondernemingen is groot. Wat mij zorgen baart is dat Visa, Mastercard en Paypal overgaan tot het stopzetten van geld overboeken. Dit geeft te denken over het democratisch gehalte van deze partijen. Er is tot nu toe niemand die hier zich zorgen over maakt, maar gaan nu Visa, Mastercard en Paypal zodadelijk de vrijheid van meningsuiting bepalen als dat de Amerikaanse overheid toevallig slecht uitkomt? Wikileaks toont het ware gezicht van Amerika: een grootmacht die wanneer de vrijheid van meningsuiting niet uitkomt feitelijk de wereld wil dicteren. Ik zeg mijn Visa en Mastercard op. Ik laat mij niet door Amerika dicteren. Ik ben geen slaaf van de Amerikanen.

Reacties (6)

#1 Joost

Ik ben bang dat de aanklachten tegen Assange iets meer om het lijf hebben dan een lastercampagne…

  • Volgende discussie
#2 Jhonattan

Hallo,
U heeft helemaal gelijk, het wordt is tijd dat wij de mensen, alle externe authoriteit afstaan, en onszelf innerlijk weer terugvinden. We moeten deze “afhankelijkhijd” waar we zo gehecht aan zijn lostlaten. Weg met de moderne wereld, instanties, organisaties etc.. waar organisaties bestaan, bestaat corruptie, zo simpel is het. En waar corruptie bestaat, bestaat angst.. en angst lijdt tot pijn.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Joost

Ah, een echte anarchist!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Michel

Dat partijen als Mastercard e.d. zich blijkbaar laten overhalen tot deze ondemocratische maatregelen is inderdaad bijzonder zorgwekkend. Er wordt door de Amerikanen een een heksenjacht georganiseerd tegen alles wat WikiLeaks is. Daar komt nog bij dat er helemaal geen veroordeling is. De afbraak van de rechtsstaat in de VS gaat ook onder Obama verder.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 DeViking

Het is inderdaad duidelijk dat je als wereldmacht je niets van democratie hoeft aan te trekken en boven alle wetten staat verheven ook je eigen wetten als het “nationaal belang”zogenaamd in gevaar is. Washington is het nieuwe Rome zou voormalig minister van Defensie Rumsfeld hebben gezegd. Hij heeft volledig gelijk. En de Nederlands politiek, het loopjongetje, kruipsel, mier van Washington. Het is prachtig hoe de Amerikanen het spel van verdeel en heers spelen zoals de Nederlanders dat bijvoorbeeld in Indonesie hebben gedaan 300 jaar lang.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 pedro

De VS zijn vooral bang voor de documenten die nog niet gepubliceerd zijn. Wat nu gepubliceerd is, is maar het topje van de ijsberg, en allemaal redelijk ongevaarlijk materiaal.

  • Vorige discussie