Wereld Sociaal Forum en Wereld Economisch Forum gaan van start

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

WEF Het Wereld Economisch Forum (WEF) is in Davos van start gegaan. Terwijl de sneeuw eindelijk de de Alpen heeft bereikt, heeft de anders-globaliseringsbeweging zich sinds zaterdag verzameld in Nairobi (Kenia), waar het Wereld Sociaal Forum (WSF) wordt georganiseerd.

Twee jaarlijkse bijeenkomsten die strijden om de titel ‘Wij hebben het beste met de wereld voor’. Vooral het WEF doet haar uiterste best. Alles wordt uit de kast gehaald. Nairobi Zo kan de gehele wereld dagelijks meegenieten van de bijeenkomsten die op internet LIVE worden uitgezonden. Er wordt ook geblogd: het WEF gaat bloggen. Het WSF wordt op internet gevolgd op lokaalmondiaal, onzeWereld en globalisering.com. Kijk voor het verslagen van de voorbereidingen voor het WSF hier en voor een verslag van de opening van het WSF hier.

De grote vraag is dus: wat is eigenlijk het nut van de landdag van het ‘groot kapitaal’ en wat is het nut van de ‘socialistische horde’ die neerstrijkt in het Afrikaanse land.

Reacties (6)

#1 larie

‘groot kapitaal’ en ‘socialistische horde’ zijn termen die mij aan lang geleden doen denken. Die bevlogen studenten bij de mensa op roeterseiland die Mao foldertjes gingen uitdelen, those were the day’s. Maar nu niet gezien de respons.

  • Volgende discussie
#2 Theedoek

Leg eerst maar eens uit wat of waar Roeterseiland is?

Verder ben ik blij dat mij nooit een Mao-foldertje in de hand is gedrukt.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Rik

Als ik wereldleider was zou ik zeker ook naar the global village *kuch* Davos gaan :-) Maar om als salonsocialist nou naar Nairobi te gaan…! In the middle of Afrika! Kunnen ze beter in Frankrijk doen.

(Om nog maar te zwijgen wat al die vliegkilometers voor het klimaat doen ;-) )

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 larie

@Theedoek, I heb lang vlakbij de mensa (een van) de UVA gewoond, nabij Artis.
De plek was “roeterseiland”, mijn plek om aan te schuiven in de mensa was in de speciale hoek “de daklozen” die werden aangenaam ontvangen en konden tegen speciaal tarief een maaltijd nuttigen.. Ik was niet dakloos maar wilde graag verhalen horen (leren) en schoof aan.

Bij binnenkomst stonden en staan wellicht de bevlogenen met folders. Enkelen zijn mijn vrienden, wat dat ook moge zijn, geworden. Vooral na een voorval toen ik eens, voor de grap, verkleed en vermomd was als grootkapitaalpersoon ejn deze “figuren” aansprak met aardappel in de keel(mijn vriendin herkende me niet en liep me voorbij)..een memorabele ontmoeting, mijn vermomming was perfect.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Marlow

Dit zie ik in Davos nog niet zo snel gebeuren.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 Chinaman

Praten is imho altijd goed, of dat nu socialistisch of kapitalistisch gebeurt. Wel hoop ik dat de socialistische hordes flink te portemonnee trekken bij hun bezoek aan Kenia. Flink zuipen, eten en feesten. Misschien nog een leuke Afrikaanse schone aan de haak slaan voor een paar dagen (alle mooie safe-sex verhalen wel graag uitvoeren) en misschien later nog contact houden. Spendeer maar een groot kapitaal!

  • Vorige discussie