1. 1

  Tsja. De “welingelichte kringen” bestaan klaarblijkelijk uitsluitend uit Theodore Dalrymple, de op zich niet onnozele conservatieve Brit die inderdaad vrij scherp is wanneer hij het heeft over iets waarover hij iets weet, zoals gezondheidszorg en armoede, maar die tegenwoordig carrière maakt als schrijver over vanalles en nog wat en zich bijgevolg verplicht voelt ook zijn licht te laten schijnen over zaken waarover hij eigenlijk niets te melden heeft.

  Zoals over België. We leren dat er een taalkundig ijzeren gordijn ligt tussen Vlaanderen en Wallonië (waarvan iedereen die de laatste jaren wel eens in Wallonië is geweest kan beamen dat dat wel eens erger is geweest) en dat er Vlaams belastinggeld naar het arme Wallonië stroomt (waarvan hier op Sargasso laatst iemand zei, zonder onderbouwing weliswaar, dat dat tegenwoordig een stuk minder gebeurt dan vroeger). Beide dingen die we eigenlijk al wisten (en waarop tegenwoordig wel wat valt af te dingen).

  Om dat soort verhalen te horen heb ik geen welingelichte buitenlanders nodig, eerlijk gezegd.

 2. 3

  Als de situatie in Belgie iets bewijst, dan is het dat een land in noord west Europa tijdelijk prima zonder regering kan, als de ambtenaren maar goed opgeleid zijn, weten wat hun te doen staat, en goed hun werk doen. Ik vind dat zowel eng als geruststellend.

 3. 4

  Goh, echt een verassing welke bron dit keer weer wordt gebruikt. Lezen jullie eigenlijk ook iets anders als de Morgen?

 4. 5

  @3: Dat is in nederland niet anders.

  Belgie ligt in puin, nederland ligt in puin. Nog even en we vallen allemaal gewoon onder bestuur van Luxemburg. Misschien toch tijd voor BeNeLux met een verkoopoptie van Wallonie aan Frankrijk?