1. 2

  Filmpje komt uit 2006. De titel zegt iets over Fitna. Tikje wazig.

  Ik snap de boodschap wel en vind hem niet eens zo slecht maar tijdens het bekijken vroeg ik me af hoe dit overkomt op iemand die wel eens het slachtoffer is geweest van bijvoorbeeld hangjongeren. ’t Is een beetje simpel lijkt me om alle angst af te doen als irrationeel.

 2. 6

  @stoethaspel, #2: Slachtoffer van hangjongeren? Lijkt me niet dat die jongeren met hun gehang slachtoffers maken. Of ze moeten zelf omvallen wegens gebrek aan lichaamsbeweging. In het filmpje heeft men het dan ook nogal sarcastisch over “hangjongeren”. Er is namelijk geen enkele rationele reden om bang te zijn voor hangjongeren; je kunt beter bang zijn voor mepjongeren, schopjongeren of schreeuwjongeren.

  Het is nu juist dat ongenuanceerde beeld en de daaruit voortkomende irrationele angsten waar deze video kritiek op heeft. De video doet dan ook niet alle angsten af als irrationeel, het doet enkel angsten voor groepen die op volstrekt arbitraire wijze in een hokje worden gestopt af als irrationeel.

  Oftewel, om het heel bot te zeggen: volgens mij heb je de video niet begrepen. Maar blijf gerust bang – misschien moet je de volgende keer op de PVV stemmen; die grossieren in dit soort irrationele angsten voor hokjesdenkers. Maar ik zeg vanavond gewoon weer hoi tegen de jongens die met hun jointje op het muurtje van mijn voortuintje hangen.

 3. 7

  #zmc

  Beter lezen. 1e regel, 2e paragraaf. Says it all. Nee, ook het eerste deel van een zin is belangrijk, zmc…

  Om het jou minder bot te zeggen. Zoek eerst even een plank, voordat je hem misslaat…