’the financial crisis has made it visible that there is a clear cost of staying outside the euro zone.’
Waar sommigen in mijn land het liever hebben over de scepter van Ottokar (scrollen niet verplicht) en de ineenstuikende ecomnomie wat minder belangrijk vinden, of waar sommigen van het vodje Europese Grondwet iets veel belangrijker hebben gemaakt dan wat het eigenlijk was – en daarmee meer schade berokkend hebben dan goed was door neeneenee te stemmen – lijkt de kredietcrisis nu toch enig positief nieuws uit te braken. Zweden, Denemarken en (hoe kan dat nou) Ijsland overwegen plostklaps om toch meer toe te treden tot de eurozone. Ook de Poolse Eerste Minister met de Poolse naam Donald Tusk zei het afgelopen maandag al tamelijk kernachting: “The world crisis has shown that it’s safer to be with the strong, among the strong and to have influence on the decisions of the strong,” said Polish Prime Minister Donald Tusk.
Sommigen hebben echt een klap op hun hersens nodig voor het doordringt dat globalisering iets anders betekent dan wat koffieklatsj in de marge.
Reacties (7)
Is opschalen niet juist de oorzaak? Het wordt nu dan wel afgedwongen. Maar dat wil niet zeggen dat het in principe een goed idee is toch? Verdeelde macht lijkt me beter voor de burger.
scrollen niet verplicht): LOL. Scrollen wel, lezen niet :)
…of waar sommigen van het vodje Europese Grondwet iets veel belangrijker hebben gemaakt dan wat het eigenlijk was: tsts… ga niet te ver. Het was en is een belangrijk punt meneertje!
Verder moeten we ons afvragen of we al die betweters eigenlijk wel bij die euro willen hebben. Waar is GB eigenlijk in dat rijtje?
Quote is bijna niet te lezen tegen het witte achtergrond. Is de kleur veranderd?
zo beter?
Ja, stukken beter.
D’r mag wel iets harder benadrukt worden dat nederlandse economie anno het afgelopen jaar zo’n beetje vermalen was geworden door de duitse mark. Want reken maar dat de volatiliteit op de valutamarkten zonder euro stukken heftiger zou zijn dan anno nu. 1993, maar dan nog een paar tandjes heftiger.
En mensen met een anti-euro sentiment en een hypotheek met een variabele rente zouden eigenlijk iedere avond, voor het slapen gaan, Zalm moeten danken voor hun nachtrust.
Het wonderlijke is dat een hele muk generaties, van pas afgestudeerden tot zij die morgen hun laatste 100jarige asem blazen, nog slechts door één gemenschappelijke factor verbonden zijn: het Nee kunnen zeggen.
Het affakkelen, het nekschieten, het wegstemmen, het uitzetten, het op laten rotten.
Intriest dat net dat kantje van de jaren 60 overgebleven is.
Toon iets van macht, en gij zult neergehaald worden.
Maar ja, wie had ingezet op infantiliteit, die is vandaag rijk.