1. 1

  Eigenlijk is het raar dat Nederland en België zulke gescheiden internets hebben. Vanwaar toch die wederzijdse desinteresse? Vanwaar toch zo weinig sites die inspelen op de zaken die de twee landen wel gemeen hebben?

 2. 2

  Nou we er toch zijn: Bomans was ongetwijfeld een Nederlands Vlaamse Blogger geworden. Maar kan iemand van de Vlamingen me uitleggen wat hier gebeurt?

  “Legendarisch was het interview dat Johan Anthierens van hem afnam in het Amerikaans Theater. Johan had maar één vraag: ,,Meneer Bomans, u heeft nu maanden in Vlaanderen geleefd. Weet u ook wat een West-Vlaming bedoelt als hij het heeft over a snel wuf ?” ,,Neen”, zei Bomans. ,,Dank u”, besloot Anthierens.”

 3. 3

  Twee verschillende culturen wellicht.

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik eventjes mijn kritiek punt bereikt heb met het Nederlands diep.

  Soit: EVH, je vraag: tenzij je niet weet wat “snel wuf” wil zeggen, denk ik datr Anthierens hier wil aantonen dat Bomans, zolang hij dat niet begreep, niet ge-integreerd was.

  Anthierens: liefde-haat relatie heb ik met ‘m, net zoals hij met Vlaanderen.
  Van alle ‘bekende’ mensen waar ik thuis ben geweest, was hij veruit het charmantst, lief op het overdrevene af.
  Aan de andere kant heb ik weinig mensen geweten die zo arrogant egotrippend overtuigd konden zijn van hun eigen (on)gelijk.

 4. 4

  “Soit: EVH, je vraag: tenzij je niet weet wat “snel wuf” wil zeggen, denk ik datr Anthierens hier wil aantonen dat Bomans, zolang hij dat niet begreep, niet ge-integreerd was.”

  Dat deel begreep ik, Crachat. Maar mijn lui geformuleerde vraag was inderdaad: wat betekent ‘Snel Wuf’? Is het een ‘knappe vrouw’?

 5. 8

  Laat ik nu toch maar steeds door het noemen van onze Zuiderburen geprikkeld worden mijn tentje te pakken en een weekendje in het schone België te gaan bivakkeren…co2 daar kan ik wat mee ;)

 6. 12

  @#2: wat daar gebeurt is Anthierens die met z’n eigenzinnig gevoel voor humor “Q.E.D.” zegt, m.i., en er verder geen woorden aan vuilmaakt als ‘humoristies statement’, een beetje in the spirit of Fluxus en Dada enzo. Hij kon cassant & astrant zijn op het arrogante af, maar hij had wel cultuur, en keek als Vlaming ook graag zuidelijk, behalve richting Brel ook richting Père Ubu, Pan, Canard Enchaîné, Charlie Hebdo, etc.

 7. 13

  Legendarischer is echter de rel Anthierens vs. Vader Abraham (Pierre Kartner) in de tv-talkshow “Noord-Zuid” (met ook Mies Bouwman). Helaas niet gevonden op YouTube…

 8. 14

  Maar ach, waar hebben we het ook over : Anthierens, Bomans, Mortier, Six … Het echte genie van de Vlaamse journalistieke letteren is natuurlijk Sus Van Elzen !

 9. 16

  “Zeu’n zot geweld da valt uk zeumaor nie stille. En elk jaor me’t potten van de bloemn begint dat opnieuw.” (‘k Post het liever hier dan onder die bloederige foto.)