Flotilla Choir – We Con The World


U denkt vast: “potverdikkie.. dit postje zag ik zojuist ook al op GeenStijl?!” Dat klopt, maar een zichzelf respecterend blog als Sargasso kan hier natuurlijk niet omheen. Deze humoristische hasbara van kaakdroppend laag allooi is immers de talk of the day op de internets. Kijk zelf maar: Flotilla Choir presents: We Con the World. Als koorddansende serieusblogger ga ik hier vanzelfsprekend geen (on)gein mee schoppen. Want de mensenrechtensituatie in Gaza is zeer schrijnend en het is schokkend om te zien hoe dichtgetikt de Israëlische ‘artiesten’ in het filmpje hiermee omgaan. *buutvrij voor de hele pot*

Zullen er mensen zijn die eerst geloofden dat de vredesactivisten niet uit waren op escalatie die na het zien van het filmpje dat nu opeens wel geloven? Nee. Zullen er mensen zijn die eerst nog sympathie hadden voor het Israëlische standpunt die na het zien van het filmpje dat niet meer hebben? Misschien. Maar bloggen en reaguren blijft toch vooral het herschikken van uw vooroordelen, en daar kunt u nu mee beginnen, in de comments:

 1. 1

  Maar bloggen en reaguren blijft toch vooral het herschikken van uw vooroordelen, en daar kunt u nu mee beginnen, in de comments.

  Haha heerlijk.. Inderdaad. Ik poets ze her en der weer op in de reaguurvelden.

 2. 2

  Ik heb geen vooroordelen die ik hoef te herschikken. Na 55 jaar op deze aardkloot ken ik de kloten. En die zingen liedjes waar het uitkomt. Op het Eurovisie songfestival of op de internets. Truth for one, propaganda for all.

 3. 3

  Er was geen Israelisch standpunt; er was een onhandige en hier en daar uit de hand gelopen Israelische militaire reactie op naief volk dat dacht dat ze op de Dam tegenover de ME zouden komen te staan, gemengd met een handvol provocateurs. Als dat een standpunt is, dan heeft een grasmaaier die een paddestoeltje door midden hakt ook een standpunt.

  Dit soort shit daarentegen maakt er dan weer iets heel misselijks van. Echt, fuck Israelische rechtsmensen. Maar ja, vrijheid van meningsuiting en zo.

 4. 4

  “we’ll make the world abandon reason” zingt het Israëlische Koefnoen. ’t is maar naar wiens tv je kijkt.

  Kan iemand in perspectief zetten uit welke comedy-kanonnen dit cabaret bestaat?

 5. 6

  Fuck zeg, wat een zieke shit. Los van wat je mening erover is, je kan toch geen koefnoen niveau grappen gaan maken op het moment dat er net een x aantal mensen vermoord zijn?

 6. 15

  Vreemd hoe je ondanks je verachting voor alles wat naar fascisme ruikt toch onbedoeld een antisemiet kan worden….

  Jaja, godwin etc. Schijt daaraan! Dit is toch zum kotzen?

 7. 16

  typisch de neerslag van een suprematie-cultuurtje.

  humor vanuit de geweerloop.

  in alle opzichten goedkoop, maar voor een beter begrip van genoemde “cultuur” onontbeerlijk.

 8. 17

  @15: In Israël heerst een fascistisch regime. Het is geen anti-semitisme. De woede is gericht tegen de regering, niet de bevolking.

 9. 18

  leuk fillempie.. wat het over de feitelijke gebeurtenissen zegt weet ik niet. Mijn sympathie ligt net zo min bij islamitische hakbars als bij zionistische scherpslijpers.. laat ze mekaar maar uitmoorden.. if i care.. ik denk dat als iedereen nou es stopt er miljarden dollars in te pompen deze shit vanzelf ophoudt

 10. 20

  ach ja, die vuile fascistische kutjoden, gelukkig zijn jullie vrienden van hamas heel wat beter, ze roeien per ongeluk wel eens een paar honderd politieke plo tegenstanders uit maar je hebt soms van die dagen

  gelukkig maakt dit soort genuanceerde kindvriendelijke hemelse televisie alles weer goed:

  http://www.youtube.com/watch?v=xEB0SvMzKzg

 11. 21

  In de belangrijkste winkelstraat van Gaza City, de Salah al-Din Street, liggen de winkels van boven tot onder vol met talloze producten, van verse Israëlische yoghurt tot hummus. De drogisterijen hebben alles in huis wat de gemiddelde Amerikaanse drogist ook heeft. Elke Gazaan heeft een microwave in huis.
  Onlangs werd het As-Sadaka zwembad geopend, het luxe zwembad voldoet aan Olympische standaard. Er zijn in Gaza in totaal 126 zwembaden en pretparken .
  Er zijn talloze restaurants in Gaza die volgens de website van Travel Maps onbeperkte mogelijkheden bieden: traditioneel eten, vegetarische maaltijden, Mexicaans eten en vele specialiteiten.
  Zie: http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/3729
  Bekijk ook deze foto’s van het Palestijnse persbureau Palestina Today:
  http://www.paltoday.ps/arabic/News-64161.html

 12. 23

  Ik schreef ’t ergens anders ook al, ook al weet ik dat ’t “niet mag”. Maar ik kan er ook niets aan doen. Ik moest spontaan denken aan Duitse kampmedewerkers uit Auschwitz, die vrolijk dansend een heerlijke avond hadden, daar in Auschwitz. Recent zijn daar foto’s van opgedoken, als ik mij niet vergis. Ik weet zeker dat er toen ook heel wat grappen zijn gemaakt over “die domme, leugenachtige joden”.

  De vergelijking dringt zich zo hard op…

  Op voorhand ter verdediging van mijzelf:
  “concentratie”: check. 1,5 miljoen Palestijnen zijn teruggedreven in 2 stukken land, Gaza en West Bank.
  “kamp”: check. Een grote, betonnen muur er omheen, klaar.
  I hate to say it, but it’s a fact.

 13. 24

  @22: Waarom is je gespam relevant?
  @23: Vind je dat niet een beetje ver gaan? Bij de duitsers ging het om miljoenen, nu om misschien een paar duizend slachtoffers.

 14. 25

  Ik vind het filmpje geweldig. Als Westerling vind ik de Israeli’s heel veel sympathieker dan die Hamas haatbaarden en de nuttige idioten uit het Westen die ze steunen.

 15. 26

  #21; Fijne links, maar eh.. wat heeft jouw verhaal te maken met een stelletje zotten die zich en public vrolijk maken over de dood van negen anderen ?

 16. 28

  @26. ik zie niemand die zich publiek vrolijk maakt over de dood van negen, ik zie een provocatie van erdocan die probeert zijn leger onder druk te zetten de vriendschappelijke relatie met israel te breken, ik zie alleen spot op de hypocriete reactie van de wereld hierop inclusief die van jou

 17. 29

  @25: “Westerling”… hoorde het woord laatst ook weer. Is dat het politiek correcte blank? Want Israel is veel, maar geen westers land. Helft van de bevolking komt uit Oost Europa, bijvoorbeeld.

 18. 32

  @JSK (24): Natuurlijk vind ik dat veel te ver gaan. Maar de vergelijking dringt zich gewoonweg op. Dronken van overwinningsroes. Hoogmoed voor de val, dat soort dingen.

  Die foto’s (ik weet niet of u weet welke ik bedoel) lieten dansende en zingende ariërs zien, blond en overduidelijk aangeschoten of dronken. “Bedrijfsfeestje” in Auschwitz. En dat beeld van walging, die bedorven lucht van afschuw, kwam in mij boven toen ik deze clip zag.

  En niet vergeten; de eerste jaren werden de Joden nog gebruikt als ‘labeur’ en enkel samengedreven in woonblokken. Met een gele ster.

 19. 34

  @kj, die had ik inderdaad niet gelezen, mijn excuus

  alleen naïef volk vind ik het niet en al helemaal niet degenen die dit uitgelokt hebben, met name erdogan, die hadden als doel een escalatie wetende dat de vn dan gelijk weer naar haar hok rent voor weer een veroordeling, israel is veroordelen is het enigste bestaansrecht van de vn, iets anders doen ze toch niet

  @HansR, waar slaat dat op?

 20. 36

  @gbh#34
  Dat slaat op #28 waar jij reageert op #26 alsof jij de eigenaar bent van waar #26 op reageert. En #26 reageert op #21 wat een stukje is van de webmaster van het nieuw religieus peil.

  Vandaar mijn vraag.
  Maar ik kan me vergissen.

 21. 40

  overdenkingen:
  # als deze actie het “echte”joodse geluid is: de nazies hadden gelijk
  # als de media nou eens echt verslag ging doen, waarom stond er niet direct een life verslag van 1-uur ononderbroken video op het net?
  # als de bevolking hier nog steeds wil denken dat israel voor vrede is?
  # als de E.U. (U.S.A./V.N./N.A.V.O./U.S.S.R.) geen zak interesse heeft in de sand-niggers/palestijnen/ordinairy-brownpeople/moslims/maaktnietuitwie en vooral die ******joden niet in hun eigen gemeente/achtertuin willen hebben?
  # wir brauchen lebensraum

  een hek om het middenoosten en alle abrahamsreligieuzen erin droppen: dan zijn we direct van alle problemen af (als we een e.o.a. chileense piloot zover krijgen om de laatste ‘final delivery’ te doen.

 22. 41

  @39
  DAT IS DUS PRECIES WAAR HET OVER GAAT:
  DE SCHREEUWERS DIE HUN EIGEN LAND CLAIMEN, GEBASEERD OP EEN CLAIM VAN HEEL ERG OUD (opgeschreven in e.o.a. boekje in een taal die we niet meer gebruiken), OPGELEGD MET HET LIEFST ZOVEEL MOGELIJK GEWELD.

 23. 45

  @24 relevant? gast dit is internet. maar het betrof eigenlijk een oude wiets van Freek. “na vrede komt oorlog en na oorlog komt vrede, dus wat kan je nou beter hebben”. Het is dus niet zo dat ik ervoor ben dat daar meer slachtoffers gaan vallen, mocht jij dat zo hebben opgevat.

 24. 46

  Ok, ik vindt het zelf wel een grappige video, als het gedaan zou zijn in de naam van de comedy…

  Maar jammerlijk is dit een propaganda poging van Israel zelf, wat dit echt ongelovelijk smakeloos maakt :s

  Ze proberen te erg Palestijnen uit te lokken, wat ze ook gaat lukken… Dit is geen humor meer, jammer.

 25. 47

  De Midden-Oosten correspondent voor TV2 Denemarken Steffen Jensen, stelde op 1 juni in Gaza vast dat er net zoveel files waren als altijd, er was duidelijk geen sprake van een benzinetekort. De benzine was niet gerantsoeneerd.

  Op de markt in het Shati vluchtelingenkamp was volop fruit, tomaten, komkommers, meel, watermeloenen, aardappels, eieren, kippen en vis te koop.
  Jensen was verbaasd, omdat hij uit telefoongesprekken met Palestijnse vrienden had begrepen dat er ernstige tekorten zouden zijn.

  Jensen interviewde een vrouw op de markt die hem – staande tussen de welgevulde marktkramen – verzekerde dat er niets was: ‘We hebben niets. We hebben alles nodig. Voedsel, drinken… alles!’
  http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/3736