Wat zou Sévèke ervan zeggen?

Elk jaar in het voorjaar vinden er in Havana aan de Waal weer ontruimingen plaats. Krakers, geïnspireerd door de lentezon, zorgen weer voor een spectaculaire opkomst van de Nijmeegse mobiele eenheid. Op nog geen 20 meter van de laatste rustplaats van Louis Sévèke een dubbelzinnige aanblik. Deze twee ‘activisten’ volgen in ieder geval de eeuwenoude traditie van het meubels-op-het-trottoir werpen tot op de letter. Maar voor de aangesnelde ramptoeristen was één moment in het bijzonder smullen: de scheldende manisch-depressieve vrouw trapte de ruiten met blote voeten door, en bleef binnen in het kraakpand kermend achter. Een busje scheurde om de hoek en een paar minuten later was alles weer voorbij. Aaah *plop*. De lente in Nijmegen.
(Klik op foto voor grotere versie…)

 1. 1

  Ik dacht ff dat ik op Geenstijl zat (Havanna aan de Waal). Speaking off, hebben ze daar geen verslag van deze gebeurtenis? Normaal gaan ze altijd bij elke gelegenheid krakerbashen.

 2. 7

  Lente… dat begint toch als de eerste panfluitende peruviaan weer gesignaleerd wordt?

  @Bismarck: Havanna aan de Waal is de gebruikelijke geuzennaam – des te linkser je stemt, des te blijer je er mee bent…

 3. 9

  Ga eens deaud heaumeaux/Ga toch werken/Kunnen ze er niet nog wat meer omleggen in Nijmegen/Ik moet toch ook betalen voor mijn huis dus afhakken die handen/Laat ze dat maar eens in Iran gaan doen als ze zo van negers houden/
  Mooi laten doodbloeden die krakers/Als Pim nog geleefd had waren ze nu allemaal op transport naar Polen gegaan om stropdassen te maken/Ongezien de tyfus

  Zo dat hebben we ook weer gehad.

 4. 10

  @SN: Maar houden die ‘linkse’ stemmers dat blije gevoel nog zodra Castro (anwb) er niet meer is en Cubanen de bedelarij (gueux) zat zijn en de revolte uitbreekt?

 5. 11

  @Larie: misschien wel, misschien niet. Mijn glazen bol ligt momenteel bij de reparateur.

  FOK.nl heeft ’t intussen wel door. Met het te verwachten commentaar…

 6. 13

  @SN: De socialisatie is daar (Cuba) doorgeslagen en de bevolking, zulke fijne (en mooie) mensen, is daar de dupe van. Het heeft me veel geleerd.
  FOK? IK vind de FOK!frontpage snel en onverwacht neutraal als nieuwsvoorziening, sneller dan nu.nl btw..Ik lees de comments op het nieuws niet natuurlijk.

 7. 14

  @Larie: Ben ik blij om. Echt.
  De eretitel Havanna aan de Waal is met plezier aangenomen omdat het college gevormd wordt door van origine linkse partijen, en natuurlijk niet omdat we hier zonodig een socialistische dictatuur willen copieren. Dat, en het assoneert zo lekker.
  Maar dat wist je al.

  De fok-opmerking was eigelijk aan iedereen gericht. Excuses. Zo snel als nu.nl is fok zelden, en het is net zo neutraal als het ANP waar de berichten vandaan komen.
  Als je jezelf de comments ontzegt, mis je overigens een prima bron van vermaak.

 8. 15

  Goddomme, ik heb weer van alles gemist zie ik. Ik wist zelfs niet eens dat dat pand gekraakt was…

  Volgens mij heeft Wouter van Eck (fractievoorzitter GroenLinks) dat Havanna aan de Waal verzonnen. Het is natuurlijk een volslagen stompzinnige naam.

 9. 16

  @bvdbos: dat lijkt me eigenlijk ook waarschijnlijker dan. Als het een kraakpand was, had ik het denk ik toch wel geweten..

 10. 18

  @Ronald : Water, kikkers ?

  “I never drink water. Fish piss in it.” – W. C. Fields

  [URL=http://img209.imageshack.us/my.php?image=fields3qb.gif][IMG]http://img209.imageshack.us/img209/5147/fields3qb.th.gif[/IMG]

 11. 20

  Say anything that you like about me except that I drink water.

  Fish fuck in it.

  W.C. Fields

  is dacht ik de oorspronkelijk tekst.

 12. 23

  @Dreknek 5.

  U bedoelt de generatie: de snickers en coca-cola is weer op dus we gaan weer huiswaarts. Zoiets als op de stoep van het maagendenhuis 3 uur gaan zitten en roepen dat het een bezetting is ?!