VVD-blaadje roept op tot herschrijven Koran

Liberaal ReveilIn het vvd-blad Liberaal Reveil roept een zekere “Frankenvrij” op om de Koran te herschrijven. Vervolgens mag deze versie alleen nog maar verkocht worden in Nederland.

Volgens de schrijver is de Koran “primitief, haatdragend en ongenuanceerd”, en maakt iemand die er uit voorleest zich al schuldig aan “discriminatie en opruiing”.

Dat is nog eens klare taal! En een prima plan trouwens. Maar laten we eerst zelf het goede voorbeeld geven, en hetzelfde doen met dat andere Dikke Boek, de bijbel. Daarin kunnen ze er namelijk ook wat van. Alle gelovigen van Nederland zullen blij hun oude boek in de openhaard gooien en braaf de nieuwe, gekuisde, versies aanschaffen. Goedgekeurd door de Staat.

En eindelijk, eindelijk, ligt de wereldvrede binnen handbereik.

 1. 1

  Als Troebel oppercensor wordt zie ik eigenlijk geen nadelen.
  Mw. Dupuis (vast preffesser in iets lekker belangrijks) kletste naar ze verstand had (weinig dus) gisteren bij Pauw&Witteman.

 2. 3

  Stom dat zo’n tekst niet onmiddellijk online staat. Ik zag dat alles van het wetenschappelijk bureau van de VVD al tot 2000 op het www te raadplegen is. In 2014 lees ik deze wel.

 3. 5

  Lekker liberaal om een oproep te doen. Het werkschuwe tuig van de VVD is weer te lui om gewoon de handen uit de mouwen te steken en zelf te gaan herschrijven.

 4. 6

  Ja, eigenlijk is het helemaal niet liberaal, zo’n oproep.

  Een beetje hetzelfde als de SP die oproept tot verregaande privatisatie en het verlagen van uitkeringen…

 5. 11

  Gisteravond in Nova vond ik het heel opvallend dat de liberaal-fundamentalistische Dupuis niet eens in staat is een open dialoog met islamdeskundige Mohammed Cheppih te voeren.

  In plaats van de route van de tegenstellingen te zoeken kan men beter het pad van het gemeenschappelijke bewandelen. Volgens mij?

 6. 12

  @11 voor een dialoog heb je 2 partijen nodig. Lukt dat niet dan moet altijd iemand zich aanpassen. Kennelijk kon/wil MC het ook niet. Of stellen we alleen eisen aan liberalen?

 7. 13

  Sorry waar ik in 1 PauwWitteman zei bedoelde ik Nova: stom.
  @12. knut MC voldeed aan mijn eisen voor een beschaafde discussie; (heb je het gezien??)
  Hompeltje Dupuis leek overigens geen naffer, en die MC wel.