Fred Teeven volgt een week lang 15-jarige scholiere

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Elke week maakt GeenCommentaar ruimte voor een artikel van de satirische website de Speld! Nieuws zonder de ‘feitish’ van de reguliere media.

Fred Teeven (Foto: Flickr/NewsPhoto!)

Zeven dagen lang week VVD-Kamerlid Fred Teeven geen moment van haar zijde en keek hij haar aan. Bij het opstaan, bij het naar school gaan, bij het avondeten, overal werd de vijftien-jarige havo-scholiere Chantal Linsen gevolgd door het politieke zwaargewicht. ’s Nachts sliep hij op een matje naast haar bed. Teeven wilde hiermee bewijzen dat iemand die niets te verbergen heeft, ook niet bang hoeft te zijn voor een gebrek aan privacy.

Teeven: “De week met Chantal was interessant. Het is een lief kind. Ze heeft de hele week niets fout gedaan, dus heb ik haar met geen vinger hoeven aanraken.” Met de surveillance begon Teeven, nummer drie op de lijst van de VVD, aan zijn persoonlijke campagne voor de verkiezingen van juni. Hij wil in die campagne laten zien dat de privacy in Nederland volledig is doorgeschoten.

“Als de staat een cameraatje ophangt, een databaseje aanlegt, of een telefoontje aftapt, beginnen er direct allerlei linkse privacygoeroes te piepen,” zegt de voormalige crime fighter. “Begrijp me niet verkeerd. Privacy is natuurlijk heel leuk. Maar vooral voor de boeven. Zij profiteren ervan. Alleen slechteriken willen dingen in het geniep doen.”

“Bang ben ik niet geweest,” zegt Chantal op het eind van de week. Teeven zit naast haar op de bank, met zijn handen over elkaar, en kijkt haar strak aan. “Hij is wel lief hoor. Net een teddybeer. Alleen misschien een beetje saai. Hij zei de hele week niets, maakte alleen geluid bij het eten, en bleef me maar zo aanstaren. Toen ik vroeg of hij een verhaaltje wilde voorlezen, begon hij helemaal te trillen.”

De ouders van Chantal, overtuigde liberalen, hadden haar vrijwillig opgegeven omdat ze samen een weekje op Tenerife van de vrijheid wilden genieten. Teeven wil na de verkiezingen een wet maken zodat surveillances voortaan ook op onvrijwillige basis kunnen plaatsvinden. Teeven: “Overheidsdienaren moeten altijd en overal bij mensen naar binnen kunnen lopen. Zo maak ik hoogstpersoonlijk van Nederland een veilig land. En wie dit niet leuk vind, moet maar emigreren of springt voor de trein.”

Wie nog niet helemaal overtuigd is, kan zelf ervaren hoe het is om zeven dagen lang door Teeven te worden bekeken. Hij heeft voor de verkiezingen nog twee Teeven-weken gepland. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden op zijn website. De justitiewoordvoerder van de VVD zal aanstaande vrijdag zijn kruistocht tegen privacy voortzetten door op Utrecht Centraal enkele gelukkige vrijwilligers preventief te fouilleren.

Reacties (2)

#1 Bismarck

Volgens mij is het gewoon waar.

  • Volgende discussie
#2 Kropotkin

Ze heeft de hele week niets fout gedaan, dus heb ik haar met geen vinger hoeven aanraken.

Tussen de regels door is te lezen dat deze uitermate geestige speldschrijver vermoedt dat Teeven dit wel graag gedaan zou hebben. Yvonne van Hertum maar even inlichten lijkt me …

  • Vorige discussie