1. 1

  Nou, een neef van mij is f16 piloot en kan wel een boekie open doen over de “uitsluitend politieke steun” die Nederland heeft geleverd. Sinds wanneer vallen clusterbommen onder politieke steun? Zo ja, welke partij zal ik eens steunen, politiek gezien.

  Orwell+Kafka=Nederland

  *Trekt jas aan en rent naar terras*

 2. 3

  Tijd – het is ‘nu bezigheidstherapie’ – wordt gebruikt als smoes. Het komt op dit moment ter sprake DUS is NU de tijd om er naar te kijken. Het sarcasme in de titel vind ik niet respectvol. Ook lijkt me een onderzoek juist van belang wanneer de VVD zich wil concentreren op de toekomst van Irak. Tenslotte van fouten kun je leren en een onderzoek hiernaar neemt pas het wantrouwen bij de burger weg.

 3. 4

  Heeft van Baalen eigenlijk ooit wel eens wat zinnigs geschreven/gezegd? Op de een of andere manier druipt bij die man het eigenbelang, danwel het verdedigen van het eigen clubje (hetzij de VVD, hetzij de meer dan 5 maal modaal verdieners) er altijd vanaf. Op de een of andere manier ziet hij dat belang dan als het landsbelang, terwijl ik hem er dus echt gewoon niet op kan betrappen dat hij daar ooit werkelijk aan denkt.

 4. 5

  RennieB:

  Nederlandse F16’s die clusterbommen afgooien boven Iraq? Hoe zit dat dan? Heeft die neef van jou dat zelf gedaan?

 5. 6

  @Bismarck
  Van Baalen is een hele grote stemmenmagneet voor de VVD, helaas verkeerd gepolariseerd, dus hij stoot veel kiezers af.

  Namens de club van meer dan 5 maal modaal verdieners kan ik u overigens mededelen dat Van Baalen daar geen lid van is.

 6. 7

  Ik vraag me af of het doelbewust verbergen van en liegen over niet-geautoriseerd militair ingrijpen niet op een dag strafrechtelijk verboden zou kunnen worden? Of is stiekem al verboden?

  Op deze manier (met de meerderheid zorgen dat de waarheid niet boven tafel komt) hoef je je uberhaupt nooit meer aan een wet te houden.

 7. 8

  Van Baalen is of een gevaarlijke idioot, of een gevaarlijke naiveling.

  Zijn al dan niet oprecht verbaasde reacties op het uitlekken van het bestaan van martelgevangenissen staan mij nog helder voor de geest.

 8. 10

  Ik vind deze zet van de VVD niet liberaal. De VVD zou voor openheid moeten zijn. Juist nu gaan mensen denken dat er iets te verbergen valt, ondergetekene incluis.

 9. 13

  @ RennieB: Ik ben geen kenner in deze, maar toch: clusterbommen uit een F16? Kunnen F16’s dan gebruikt worden als bommenwerper? Misschien moet je dat verhaal toch nog ’s goed checken bij je neef.

 10. 14

  @13 Ja: multi-purpose-apparaatje.

  hoe dan ook: dit is niet indekken, dit is struisvogelpolitiek. Ideetje voor Collignon: Van Balen met vingers in zn oren die heel hard schreeuwt: “ik hoor niks!”.

 11. 15

  @Oplawaai

  Natuurlijk kan dat, het is niet voor niks de F16 Jacht-Bommenwerper, dat ding heeft een dubbelrol zodat Nederland (gierig als ze zijn) geen Jacht-vliegtuigen EN Bommenwerpers hoeft te hebben.

  Alleen daarom al kan alleen de JSF de F16 vervangen omdat de andere kandidaten single-purpose zijn en alleen de JSF een volwaardige Jacht-Bommenwerper is.

 12. 16

  Oooo wat ben ik blij dat ik niet de enige ben die zo denkt over dat welvaartshoofd. Mij mij mij. En ik vond hem nog wel zo representatief voor VVD stemmers. Ik denk dat hij stemmen trekt van ander zo-uitziend volk, dat het nodig heeft in zijn persoonlijk geluksbeleving om per hum om de drempel heen te scheuren met een slordige nou, 60 km/u en een radardetectordetector in de achteruitkijkspiegel.

 13. 17

  “Alle kennis daaromtrent is openbaar”

  2 alinea’s verder:

  “Voorts accepteerde de Kamer, voor het eerst inclusief de PvdA, dat het onnodig en onwenselijk is dat het kabinet vertrouwelijke informatie van de Amerikanen en de Britten en interne discussiestukken van de diverse ministers publiek maakt. ”

  ?!?!

 14. 18

  @16: Ik heb eerder het idee dat bepaalde kringen in Rotary-Nederland hem op zijn loonlijst hebben staan en ook zijn campagne spekken, inclusief propaganda naar de nodige twee keer modaal stemmers die hij weet te trekken, maar die hij totaal niet vertegenwoordigt.

  Daarnaast gaat hij altijd voor het leger en verdedigt hij geweldadige oplossingen. Of dat komt door zijn studentenverleden of omdat hij een marionet is van wapenproducenten, weet ik ook niet.

  /laster