1. 4

  Precies, als de dikke deuren denken dat ze daar voordeel mee hebben is er vetrouwen en is alles weer als vanouds.

  *koeien!!.. breekt dikke sigaar..alweer niet!*

 2. 5

  Tja .. ze hebben het geld simpelweg niet.

  Om terug te betalen moeten ze geld lenen. Nu ook garanderen ze geld met geleend geld.

  Het is er helemaal niet. De enige manier waarop een overheid geld kan scheppen zonder expliciet belastingen te verhogen; is door middel van inflatie. Geld scheppen in de boekhouding.

  Maar ook dat is belasting. De amerikaanse burger ziet dan de effectieve waarde van zijn bezittingen dalen. Nog even los van het feit dat de schuldeisers ook daar niet blij van worden.

  Het zijn dollars die de amerikanen hebben geleend; en hoeveel een dollar waard is bepalen ze zelf.

  Als ik een cent in dat land had, had ik het er zo spoedig mogelijk uit gehaalt.

 3. 6

  Meneer R, je snapt de grap niet: het gemiddelde US huishouden heeft een schuld. Met inflatie wordt die minder waard. Probleemhebber is de financier vande schulden. Dat blijft zo, tot er een alternatief voor de dollar is.

 4. 7

  Met een totaal aan derivaten van 1,4 quadrillion en een nog onbekend aantal credit default swaps moet er misschien wel 10x het gdp van de hele wereld in de financiële markten worden gestopt…

 5. 9

  @ vast goed
  >Meneer R, je snapt de grap niet: het gemiddelde US huishouden heeft een schuld.. Met inflatie wordt die minder waard. Probleemhebber is de financier vande schulden.

  Maar die financierder heeft zelf ook weer geld geleeend… uiteindelijk komt het geld uit het midden-oosten, europa en aziatische landen, toch?

  Het voelt toch sterk aan als een pyramide spel. Degene die op tijd hun geld weghalen hebben geen probleem; en zij die als laatste overblijven kunnen fluiten naar hun geld.