?Vrouwen zijn ook mensen, en dat is prima?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Vanaf vandaag een wekelijks artikel van de satirische website de Speld op GeenCommentaar! Nieuws zonder de ‘feitish’ van de reguliere media.

Specimen achter PC (Foto: Flickr/zen)

Balkenende-IV wil op een optimistische wijze vrouwen steeds meer onderdeel maken van de maatschappij. De overheidscampagne ?Vrouwen zijn ook mensen, en dat is prima? gaat vandaag van start met de beslissing ?vrouwtjes? eigen parkeerplaatsen te geven en ?bepaalde vormen van zelfbeschikking op de arbeidsmarkt?.

De missie werd afgetrapt met de nota ?Stilstaan bij parkeren? van CDA-kamerlid Ger Koopmans. De komende jaren moeten er vijf miljoen parkeerplaatsen bij, waaronder veel extra brede en goed verlichte parkeerplaatsen voor vrouwen. Koopmans: ?Vrouwtjes worden steeds vaker gezien als gelijkwaardig. Dat is misschien wat overdreven, maar om ze het recht op een geschikte parkeerplaats te ontnemen gaat te ver. Grotere parkeerplaatsen met goede verlichting zorgen ervoor dat de juffertjes geen brokken maken. Maar het is natuurlijk helemaal handig bij het in- of uitladen van de boodschapjes of het kinderstoeltje.?

De door het kabinet ingestelde Taskforce DeeltijdPlus onder leiding van niemand minder dan tv-presentatrice Pia Dijkstra doet daar een schepje bovenop. Pia Dijkstra, zelf zowel vrouw als werkzaam, is van mening dat vrouwen niet alleen recht hebben op een plaats op de arbeidsmarkt, maar ook zelf mogen kiezen of ze willen werken en ?hoe lang ongeveer?. ?Zeker met de vergrijzing in het vooruitzicht is het belangrijk dat ook vrouwmensen aan de slag gaan,? aldus de Taskforce DeeltijdPlus, die van mening is dat er bij een deeltijdbaan best wat uurtjes opgeteld mogen worden. De Taskforce (niet te verwarren met de Task Force Verantwoorde Vetzuursamenstelling en de Task Force Uruzgan) gaat de komende maanden vrouwen informeren over de consequenties van meer werken. Dijkstra: ?feitelijk komt dat er op neer dat je, als je meer werkt, ook meer centjes krijgt en dus ook meer boodschappen en tasjes kan kopen.?

Daphne Dekkers, prominent vrouw en moeder, heeft gemengde gevoelens over de nieuwe plannen. Dekkers: ?Dat parkeren is natuurlijk ontzettend handig, je ziet ook dat auto?s allemaal steeds groter worden.? Over het nemen van baantjes is de schrijfster van ?Pedagoochelen? en ?Vaders zijn moeders met ballen? minstens zo enthousiast. ?Richard heeft mij ook altijd aangemoedigd om erbij te blijven werken. Die columns schrijven zichzelf niet.? Wel is Dekkers van mening dat de deelnemers van de Taskforce iets belangrijks over het hoofd hebben gezien. ?Moederen is natuurlijk ook een Deeltijdplusbaan, de meeste vrouwen werken dus al fulltime. Als ze zich dat meteen gerealiseerd hadden dan was dat hele onderzoek niet nodig geweest.?

Reacties (4)

#1 Peter

Ach jongens, laten we er eens over ophouden. ’t Is leuk geprobeerd van dat CDA: vrouwen moeten ineens dit, vrouwen mogen ineens dat…
Alsof de vrouw als medemens zit te wachten op het beschikkingsrecht dat het CDA haar schenkt.
En met die zogenaamnde emancipatoire kantjes zal het wel loslopen. Wie zei ook alweer: Emanciaptie? Het zal nog jaaaaren duren voor we tegen een vrouw kunnen zeggen: kerel, je hebt een kut, daar lullen we niet meer over…

  • Volgende discussie
#2 bougeluk

`Vrouwen zijn ook mensen, en dat is prima?
nou ik vindt het niet prima

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 bougeluk

@1 het slot zin is goed bedacht!!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Peter

Ja, zou zo uit de mond van Ger Koopmans kunnen komen….

  • Vorige discussie