1. 3

  Welke oude voorwerpen kun je eigenlijk blijven gebruiken, het moeten stevige voorwerpen zijn?

  Oude koperen kandelaars bijvoorbeeld, kun je blijven gebruiken maar zeventiende eeuws keramiek zou ik niet snel als servies of bloemenvaas gebruiken.

 2. 9

  Een koffiemolen die minstens 100 jaar oud is. gaat nog makkelijk 100 jaar mee. Het is trouwens een handmolen dus ik zie piekoil met vertrouwen tegemoet.

 3. 13

  De schaatsen waar mijn vader (geb. 1925) op schaatste toen die jong was, houten noren, ben vaak de enige op de ijsbaan met onderbinders. Heb wel af en toe een nieuw leren riempje moeten kopen

 4. 18

  Vorige reacties leiden tot: een nog prima werkend (reis) typemachientje (in hardhouten legergroen koffertje) van firma H. van Hessen & Co. Jaren ‘30- ‘40? Lee zwart/ wit blokjesoverhemd en soort van dik gewoven Nico t- shirt, 25 jaar oud, zit nog als gegoten. Dozen met oude boeken en stripboeken (w.o. Het Groote Negerboek van Willy Schemerlee en een dikgekafte uitgave van Kuifje in Amerika, jaren ‘30). Verder een cassette met zilveren lepels, theelepels, theezeefje en andere pestzooi die maar wat ligt te liggen, wat glaswerk (w.o. bijzonder bierglas met opgelegd wapen) en met ivoor ingelegd koloniaal houtsnijwerk (w.o 2 mahonie olifanten (met geheime vakken) die de encyclopedie op hun plek duwen). 50 –100 jr oud.

  Maar eet nog dagelijks (ook met Kerst) uit een diep wit met blauwe rand geëmailleerd Bumper Harvest tinnen? bord (made in China serienummer 307P-16 (24 cm)) Zijn wat chipjes vanaf, is ook mee gefrisbeed, minimaal 40 jaar oud.

 5. 21

  Als ik boeken en kunstvoorwerpen (18e eeuw) niet meereken en me beperk tot de top drie van voorwerpen die ik elke week meermalen gebruik: mijn bureau (~1930), de koffiemolen (~1960), een tweetal Gispenfauteuils (~1950).

 6. 22

  Fossiel (30 jaar geleden gevonden in het Gardameer), als gewicht ter voorkoming van dwarrelende papiertjes van mijn bureau. En verder mijn wekkerradio van 26 jaar oud en mijn CDspeler van 21 (!) Jaar oud.

 7. 23

  En als tegenwicht tegen al die nieuwerwetse vouwfietsjes: een vouwfiets van 40 jaar oud, oud-Neerlandsch fabrikaat en niet draagbaar. En natuurlijk het vorkje met inscriptie dat ik als kind van mijn opa&oma heb gekregen en waarmee mijn kinderen nu eten.

 8. 26

  Een Fender Jazzmaster uit 1965. Of een Hagstrom bas uit ongeveer dezelfde tijd, jaar weet ik niet precies. Of een melkkrukje dat ik toen ik een jaar of vier, vijf was als mijn eigendom ben gaan beschouwen, enkele jaren later na een hevige strijd met mijn jongere zusje definitief inpalmde (geen overwinning om trots op te zijn) en dat om onduidelijke reden nog steeds rondzwerft in mijn huis om af en toe dienst te doen als voetenbankje.

 9. 27

  Een Dikke van Dale uit 1904. Soms kijk ik na wat woorden toen betekenden en of ze al bestonden ;)

  Telt recycled ook mee? Onze kinders (jongste is 5) hebben vanuit Engeland een rammelaar gekregen van oud in beslag genomen ivoor en oud zilveren bestek, omgevormd in een rammelaar met een ‘Dutch Boy’ van ivoor.

 10. 29

  actieve philips speakers uit begin jaren 70 (4 stuks 544 en 2 stuks 541 voor de kenners)
  en verder mijn lichaam, 32 jaar oud en ik gebruik het nog elke dag.

 11. 30

  Een 4 delige encyclopedie Burgerlijke Bouwkunde door M. Sirag vijfde druk 1941. Heel handig bij renovatie projecten.

 12. 31

  Leuke vraag, veel recentelijk weggeven/verkocht/gedumpt…

  Maar mijn geliefde Quad 33 + 303, ongeveer begin ’70 gaat nimmer nooit meer weg!

  Wel gepimpt met allemaal lekkers door de jaren heen maar blijft briljant ontwerp. Zoiets wordt niet meer gemaakt…

 13. 32

  Geinig, ’t lijkt hier marktplaats.nl wel.

  Oudste en nog steeds in gebruik: Windows98

  Oudste en lang gebruikt, sinds kort niet meer: een tot asbak omgevomrde bom-of granaathuls uit 1943, via opa en moeder doorgegegeven.

  Oudste en niet meer in gebruik: Geïllustreerde versie van “De vlegeljaren van Pietje Bell” (uitgever Gebr. Kluitman, Alkmaar, auteur Chr. van Abkoude, illustraties D.A. Beuno de Mesquita en Jan Rinke). Uit periode 1935-1938.

 14. 33

  Of die tv-kwis met dat moeilijke voorwerp in een bakje, aan het eind. Niet Mies Bouwman maar wel of toch ?

  Mezelfs spijt dat de Atari weg is. Qua voorwerpen : boek of bakeliet 10″.

 15. 34

  Een mislukt mes van vuursteen (Limburg, 2000 – 1500 v. Chr.) nu als punt in boogpijl ingezet tegen duiven, katten en kauwen bij het kippenhok.

 16. 36

  Af-en-toe:
  – cocktailglaasjes uit jaren ’20/’30

  Dagelijks:
  – Schuifdeuren glas-in-lood 1932
  – Keukentafel uit jaren ’50

  Oudste electrische apparaat:
  – Radio Grundig RF 111 ’70/’71

 17. 39

  @38 Antieke meubels, um ;)
  Slaap in het bed van mijn overgrootmoeder, plm 1870. Moet je wel een matras voor laten maken 1.90×1.20 en dus ook niet al te lang zijn. Maar verder.. toen wisten ze wel meubels te maken, licht, goed te demonteren en tegelijk sterk en kraakvrij.
  Verder een slaapkamer/bodoir kastje uit dezelfde tijd.
  Een kast die perfect de periode tussen Jugendstill en nieuwzakelijkheid laat zien.
  Een asbak-bijzettafeltje, bakeliet, weer net ietsje ouder.
  Moderner, maar zeker niet minder mooi, Gispen ‘directeur’ tafeltje. Zeg maar bijzettafeltje, maar wel zelfde vormgeving als de bekende bureau’s.

  En alles in gebruik, want daar is het voor.

 18. 44

  PRRRRRRRRRRRRRR^O^O^O^O^O^O^O^O^RRRRRRRRRRRRRRRRRRR……………….

  AND THE WINNER OF THE UTTER UTTER UTTERLY MOST OLDFASHIONED PIECE OF LIFESTYLE IS….. WHO KAN UT OOK ANDERS…………!!!22!!!!:::::::

  opa