1. 3

  Als er dagboeken, manuscripten of correspondentie zijn, lijkt het me goed dat te conserveren. Fotomateriaal idem, maar verder hoeft er wat mij betreft niets bewaard te worden.

  Gewoon veilen die hap, komt het uiteindelijk terecht bij de liefhebber, prima toch?

  Nou, misschien nog een das of twee dan.

 2. 5

  Er zijn al spandoeken gesignaleerd met de mededeling dat iets kopen betekent dat je wordt teruggeknuppeld. Dit, samen met het beroep dat de aanhang van Fortuyn doet op de overheid, ipv de eigen verantwoordelijkheid, pleit voor het naar buiten brengen van de zooi en er de brand in steken. Hierbij mag een bord met het opschrift dat het vuur bedoeld is als tegenwicht van het schaamteloze opportunisme, gedreven door racisme en xenofobie, met als bijschrift de wijze woorden van Rita: waarom zouden we nog rekening houden met een minderheid.

 3. 8

  Tsja, sommige dingen wil je zo snel mogelijk vergeten. Maar is het niet zo dat zonder Fortuyn de hele normen-en-waarde-machine van Balkenende nooit zo op stoom gekomen zou zijn?

  Dus een plekje in een vitrine waar relikwieën uit die roerige 90’er jaren mag wel een paar attributen van heer Fortuyn bevatten. Naast de agenda van Balkenende en het dagboek van Bos.
  Bordje op de kast schroeven, waarop te lezen valt: Dit nooit weer!

 4. 9

  Het belangrijkste politieke gevolgen van Fortuyn: Ministers die voor de camera vertellen lak te hebben aan de maximum snelheid, de kortst regerende staatssecretaris ooit (8 uur!), heel veel “proefballontjes”, politici die in het 2e Kamergebouw met vuurwapens worden bedreigd, ministers uit dezelfde partij die aan het ruziën slaan, het kortst zittende kabinet sinds de tweede wereldoorlog en niet te vergeten het kabinet dat (demissionair!) besloot de invasie van Irak te steunen.

  Dat is wel een apart museum waard denk ik.

 5. 10

  Peter, die roerige 90′er jaren? Volgens mij was Fortuyn een strobrand die opvlamde tussen najaar 2001 en mei 2002. Zonder die twee neerstortende torens in NYC had meneer nooit zoveel wind in de rug gehad om een hetze tegen moslims te ontketenen. Ja hij publiceerde in Elsevier natuurlijk al een paar jaar reactionaire columns, maar de hype ontstond pas met het At Your Service Leefbaar Nederland voorzitterschap.

 6. 15

  Pim Fortuyn. Nog steeds verguisd door alles wat riekt naar gesettled politiek Nederland. Een bijzonder man. De weerstand in Den Haag tegen hem die tot op de dag van vandaag bestaat is alleen al een teken van importance. Ik blijf het spijtig vinden dat hij de kans niet heeft gehad te laten zien wat er werkelijk achter zijn woorden school. Ik had wellicht nu anders gepraat. @max: Hetzelfde geldt voor hen die niet meer weten te schrijven dan een denigrerend “Pim wie?” Respectloos.

 7. 16

  @Terrebel

  Van jouw soort opmerkingen (en die van sommige anderen) wordt ik nou echt laaiend & pisnijdig! Wat een gelul….Eén opgezette hond van deze spraakmakende politicus lijkt mij voldoende….Waar heb je het over vriend?

  Kom eens niet met die achterlijke opmerkingen op het niveau van de gemiddelde “Geen-Stijl” reaguurder! Leg het eens uit! Wat zit je dwars?

  Dat Fortuyn gelijk had? Foruyn had gelijk! Ik hoef hierbij alleen maar bijvoorbeeld te verwijzen naar de VVD en de privatesering van de gezondheidszorg, dankzij de VVD is het een DRAMA geworden! Wat Fortuyn al voorspelde! Etc. etc. etc.

  Nee, als het gaat om de erfenis van Foruyn, ben ik persoonlijk van mennig dat we die moeten conserveren!

  Hoe tegenstrijdig de meningen daarover ook mogen zijn, we moeten hem koesteren om hetgeen wat hij was, waarvoor hij stond en wat hij op politiek vlak teweeg heeft gebracht!

  Om te zien dat sommige mensen helemaal van slag raken en geen zinnige opmerking kunnen plaatsen bij het lezen of zien van het woord Pim Fortuyn, dat maakt me nog altijd vrolijk!

  Dat bewijst maar weer eens dat er een heleboel “politiek geblindeerden” in dit land rondlopen die geen drol van politiek snappen, maar wel hun menning daarover klaar hebben liggen……. hé Terrebel!!!

 8. 17

  Oef, wat een blast from the past… De professor die geen Engels sprak. Maar wel campagne voerde met een handvol door een reclameburo’tje bedachte Engelse slogans. (Na enig oefenen kon hij ook hij ze óók) De taal van het vulgus spreken, maar kleren dragen die 100x zo duur zijn -en dan politieke tegenstanders voor Macchiavelli-types uitmaken… WOE-HA-HA-HA!