Volgende pandemie komt eraan

Het is niet de vraag of er een nieuwe pandemie (wereldwijde epidemie) komt, maar wanneer. Volgens een “internationaal expert” (Wat bent u? Ik ben een internationaal expert! Oh!) is het, als het eenmaal zover is, waarschijnlijk dat een variant van het vogelgriepvirus de boosdoener zal zijn.
Zo’n uitbraak zou wereldwijd zeven miljoen doden kunnen veroorzaken en een miljard mensen ziek maken.
De laatste grieppandemie was in 1968/69. Nu maar hopen dat, als het eenmaal zover is, het niet zo erg zal zijn als de Spaanse Griep uit 1918/19. Deze griep maakte meer slachtoffers in één winter dan de gehele eerste wereldoorlog (20-40 miljoen).

Hebben we dit alles nu aan onszelf te danken (denk aan bioindustrie)?

  1. 1

    Het maakt me wel een beetje angstig als ik dit zo lees. Ik heb erg weinig weerstand en heb dus ook meer kans om ziek te worden. Hoe verloopt het allemaal verder

  2. 2

    Bijna een film. En ja ik geloof zeker dat we dit aan onszelf te danken hebben. Hoe arrogant kun je zijn en denken dat we ongestraft de wereld kunnen vernietigen. Het is toch mooi als je bedenkt dat de wereld ons voor is en ons op tijd vernietigt?

  3. 4

    hopelijk loopt het goed af en worden we wakker geschud. in plaats van pluk de dag, laat ons de dag redden en wat meer respect voor moeder aarde etaleren!