Voila: het redelijk groen-ultrarechts alternatief

sargassopollIk sta toch wel even te kijken van dat polletje hiernaast. GroenLinks was de gedoodverfde winnaar en wat gebeurt er? Pechtold gaat er met de hoofdprijs vandoor! Te leuk om als amateur-verkiezingsanalist niet even de kans te grijpen het Sargasso-electoraat uit te benen. Maurice de Hond zal er vast wel een trend in ontdekken, maar persoonlijk kan ik er geen hoofdkaas van maken.
Is de bezoekersschare lichtelijk aan het verrechtsen, of zijn er backstage krachten aan het werk geweest die de uitslag van dit polletje hebben beïnvloed? Verdacht is in ieder geval dat de respons aan de hoge kant is, vergeleken met eerdere peilinkjes alhier. Maar dan nog: die nek-aan-nek-race tussen Femke en Alexander had ik allerminst verwacht. Om nog maar te zwijgen van die derde plek voor Wilde Greet.
Dit drietal kan bijna een coalitie smeden!
De comments bij dit polletje geven ook weinig uitsluitsel over de motieven van de stemmers. Behalve dan dat de SP en de PvdA duidelijk uit de gratie zijn bij de Sargasten.De PVV verzamelt hier uiteraard de proteststemmen, want een polletje als hiernaast leent zich daar uiteraard goed voor. Zeker als de richtlijn is: U móet kiezen. Wat als daar had gestaan: U mág kiezen? Zou het wellicht zo zijn dat herinvoering van de stemplicht tot geheel andere peilingen/verkiezingsresultaten zou leiden?
Of is het wellicht zo dat dit polletje aantoont wat we allemaal wel weten maar niet hardop durven zeggen. Namelijk dat…

heel de burgerij het onderhand spuugzat is om telkens maar weer gepeild te worden en dat niemand geen cent meer geeft voor zijn eigen stem, laat staan voor die van anderen. Dat de contramine collectief wordt opgezocht omdat de PVV stelselmatig IN DE MEDIA wordt opgevoerd als de grootste partij EN HET NOG TWEE JAAR DUURT VOOR ER TWEEDE KAMERVERKIEZINGEN ZIJN!!! En dat Pechtold almaar veren in zijn reet krijgt voor zijn rol in de oppositie. En dat Halsema kind aan huis is op het Mediapark te Hilversum. EN OMDAT DE PERS VOLKOMEN KRITIEKLOOS ALLE PEILINGEN TOT WAARHEDEN TRANSFORMEERT!!! Grrrr!

 1. 1

  Dit is de verkiezingsuitslag van 2031.

  CDA-ers en PVDA doen niet aan internetpoll’s , maar stemmen wel trouw. En dat laatste doen de jongeren onder de 55 weer niet.

  Zie daar een verklaring.

 2. 2

  Volkomen met je eens, men wordt helemaal doodgegooid met al die zinloze WEKELIJKSE peilingen. Het werkt populisme van politici in de hand omdat die ook het gevoel krijgen in verkiezingstijd te zitten.

 3. 3

  Het komt allemaal door die yanken. Die moeten overal cijfers bij hebben – altijd. Zag je ook met voetbal. Mochten ze dat ook een keer organiseren, weet je gelijk gemiddelde tijd dat iemand aan de bal geweest is, of tie naar links of naar rechts ging, hoeveel keer hij misschien wel richting doel getrapt heeft en of z’n moeder bijna jarig is. Voetbal is nooit meer hetzelfde geweest.

 4. 4

  Bianconero, uw posts worden steeds aangenamer vanwege de grijstinten in uw argumenten..dank.en meer!

  Wie is er hier ooit iets gevraagd aangaande een peiling?

  reality-statistiek..moeaah…lol…roffel of in eigentijds .speak ..Gelul.

  Aan mij is nooit iets gevraagd vanwege.

 5. 5

  De poll is consistent in de tijd, al die jaren is Sargasso een sociaal-liberaal blog waar GL en D66 zowel bij de lezers als in de redactie stuivertje wisselen. Het SP-gehalte is ooit hoger geweest, maar is nu een beetje op z’n retour. Verder sluit 17% PVV stemmers aan bij het feit dat we in de laatste jaren dankzij verschillende roze golven vanuit GeenStijl meer Fortuyneske meegluurders hebben gekregen (slechts een klein deel doet af en toe z’n bek open in de comments, god zij dank).

  Maar ja het is een rare combi GL+D66+PVV=72% , wellicht kunnen we het samenvatten onder de noemer:
  “The Freedom Loving Peoples of Sargasso”?

 6. 6

  Waar passen de linkse ballen in de combie Carlos?

  Meegluurders…humor..ergens in de buurt van Sirjansland is een natuurgebied met gluurmuur. Kan je gluren naar de kudde.

 7. 7

  Bij D66 heb je linkse ballen genoeg, al zijn ze er ook bij GL en ja de PvdA kan er ook wat van. Maar de echte kenner weet zelfs linkse ballen bij de SP te spotten. Revolutie met een Gooische “R”.

 8. 10

  @8, idd, niks niet links-rechs, het is angst te over.
  d66, angst om niet te wilen wat de meerderheid wil
  gl, angst voor anderen die houden van welvaart onder het mom milieu
  pvv, angst voor anderen die niet in ons “lieve heer” geloven

  nee tot het hokje ben ik ook altijd volledig radeloos. Daarna ook weer.

  17%pvv kan ook zijn omdat die partij een steeds bredere aanhang krijgt, zo heel lang bestaat die partij nu ook weer niet.

 9. 11

  Carlos, je bent weliswaar eigenaar van dit winkeltje, maar toch: je pedanterij is wat stuitend. O, en ik heb niet gestemp. U mag raden.

 10. 14

  Ik ben zo ontzettend poll-moe dat dat ik standaard uit ballorigheid op bij dit soort anti-statistische polletjes bij GS GroenLinks invul en hier PVV.

  Ik ben vast niet de enige.

 11. 15

  @MP
  Ja was leuk, dat politieke kompas. Lang geleden zeg. Veel veranderingen in de reaguurders.

  Wat is er met die ‘Nette Heer’ gebeurd? Een soort Ollie B. Bommel figuur. Was kort hier, toch een soort gemis.

 12. 16

  @Carlos: Jij bent zelf een linkse vetbal.

  Daarnaast: er wordt teveel belang gehecht aan die 17% PVV. Het gaat om de som van rechtse stemmers: 24% (VVD+CDA+PVV). Kan me niet voorstellen dat onder hoger opgeleide internetters dit een historisch hoge rechtsheid is. Het enige opvallende is dat men VVD voor PVV lijkt in te ruilen. PVV is niet perse rechtser dan de (historische) VVD (denk van Balen, Oplaat) maar vooral veel dommer. We maken de verdomming van rechts mee, denk ik.

 13. 18

  Wilde je de PVV slim noemen dan? Ik heb te vaak gehoord dat ‘Wilders tenminste weet hoe je die allochtonen hier wegkrijgt’.

 14. 19

  Was er maar een mogelijkhied om alle verkiezings-peilingen te verbieden tot, laten we zeggen, 2 maanden voor de verkiezingen. Dat zou een hoop ‘op media inspelende politiek’ uitbannen.

 15. 20

  Waarom.. waarom.. wordt mij nu weer pedantheid verweten (KJ#11)?! Is het het feit dat ik verzucht dat ‘godzijdank’ niet de volle 17% van de PVV-ers zich in de discussie mengt? Is dat de pedantheid? Of stoot de stelligheid waarmee ik de politieke kleur van mijn weblogje neerzet u tegen de borst? I am totally puzzled.

  Dat ik een linkse bal ben, dat klopt, daar heb ik nooit een geheim van gemaakt. Ik sla regelmatig een balletje met JSK bij ’t Melkhuisje, al vind ik het geen stijl als hij met open dak van die hiphop muziek draait terwijl hij de parking op rijdt.

 16. 21

  @Carlos, dankbaarheid dat slechts een klein deel van de geenstijl mensen hier ook wel ‘es wat zegt ? Revolutie met een Gooische ‘R’ ? Als ik dat vroeger in het bijzijn van mijn moeder had gezegd, had ik een klap gekregen: er is een aanzienlijk deel van geenstijl mensen die vaker dan soms iets verstandigs zegt, en goed – dat van die Gooische ‘R’ is een grapje, een typering. Maar niet helemaal vrij van pedanterie.

  Aannames over politieke kleur van je lezers kun je doen via (betrouwbaar) lezers-onderzoek en anders is het navelstaren; hopen dat je met je eigen schrijfsels genoeg ‘volgers’ trekt. Nee, als je je in het publiek begeeft, kom je iedereen tegen; daar doe je niks aan. Wat mij verbaast is dat je daar na zoveel tijd nog aan moet wennen.

 17. 22

  @17: Belasting verlagen én de voorzieningen (veiligheid met name) verbeteren in het zicht van de vergrijzing een weloverdachte of rationele maatregel voor de overheidsfinanciën? Of kostbare stemmentrekker die in het geval van een regering Wilders ons duur zal komen te staan?

  Maar goed als jij zulke beleidsvoorstellen intelligent vindt, ga vooral je gang.

  Trouwens, waarom ‘dom’ tussen aanhalingstekens? Er is tegenwoordig geen verschil tussen rationeel en irrationeel, weloverwogen en overhaast of verstandig en onverstandig? Heeft het cultureel relativisme zich ook al meester gemaakt van Nederlands rechts als in dat niemand mag oordelen over ‘de cultuur’ Wilders en zijn stemmers?

 18. 23

  KJ, uw moeder reaguurt op GeenStijl? Ik zie doorgaans niet zoveel verstandigs op GS, het is vooral langs elkaar heen schreeuwen, er ontstaat nauwelijks een discussie (op welk niveau dan ook). Maar ik heb inderdaad wel eens wat verstandigs gelezen daar, het kan wel, maar het is zeldzaam.

  Ik verwacht helemaal niet dat ik met mijn schrijfsels alleen volgers trek, dat is ook nooit mijn bedoeling geweest. Als u mij beter had gevolgd in de afgelopen 7 jaar dan had u dat kunnen weten. Ik heb altijd gestreefd naar een zo open mogelijk discussie klimaat waarin zowel linkse als rechtse meningen geventileerd kunnen worden. Maar ook gelovig en ongelovige meningen zijn welkom op Sargasso. We hebben hier zelfs een huispedofiel gehad, zeer waardevol in de discussie. Discussieren gewoon omdat het kan! Echter hou ik niet zo van schreeuwen, ongefundeerde stellingen, oproepen tot haat, stigmatiseringen van bevolkingsgroepen en racisme en laat dat nu juist wat vaker uit de hoek van PVV-Verdonk-Nawijn-Sorensen-Fortuyn komen… daarmee wil ik niet een gehele bevolkingsgroep stigmatiseren maar ik durf wel de problemen in deze samenleving te benoemen.

 19. 24

  Mijn moeder IS Dominique Weesie. En het door jou benoemde probleem van de samenleving is dus hoe iedereen maar te pas en te onpas gebruik maakt van zijn vrijheid van meningsuiting, als ik het goed hoor. Mooi is dat. Laten we zeggen dat we het hierover wel niet eens zullen kunnen worden. En dat – o wacht, mijn moeder schrijft net op Geenstijl dat ik niet moet vergeten om mijn boterhammetjes op te eten. En ik hou niet van kruimels in mijn toetsenbord. Later !

 20. 25

  Haha nu maakt u mij aan het lachen. Dominique Weesie als uw moeder, ik zie het voor me, inclusief bloemetjesjurk.

  Ik ben geenszins tegen de vrijheid van meningsuiting al heeft dit recht weinig zin voor mensen met lekkende hersenschotten en soortgelijke handicaps die een geregelde gedachtenwisseling in de weg staat. Ook moeten we oppassen met de excessen van de vrijheid van meningsuiting, zo was het in 1994 in Rwanda helemaal bon ton om via de radio de Tutsi minderheid uit te maken voor kakkerlakken. Natuurlijk heeft men het recht om dat te doen want vervolgens kan je een discussie starten waarom wél en waarom niet de Tutsi’s op kakkerlakken lijken. Echter wat daarop volgde, dat gedoe met die kapmessen en die 1 miljoen doden dat is toch iets wat we allemaal willen voorkomen? Ja toch? En zo zie ik dat ook voor de nederlandse discussie over Marokkanen. Ja er bestaan Marokkaanse kransenvoetballers maar er spelen ook Marokkanen in Oranje. En ja de emancipatie van deze groep verdient de komende twintig jaar nog volop aandacht, maar ze ‘op lekke boot de Noordzee op sturen’ is geen oplossing die past in een beschaafd land als het onze.

 21. 26

  Stap 2 naar het begrijpen van dit soort poll uitslagen: probeer dat wat in je politieke één dimentionale wereld het tegenovergestelde van elkaar is (groenlinks/PVV, sargasso/geenstijl, link/powned) keer op keer op de inhoud te beoordelen. Niet op domme reacties of de groep mensen die er mee weg lopen.

  Ik weet niet of ik een Fortuyneske meegluurder ben overgewaaid van geenstijl waar op gedoeld word, maar ik weet wel dat ik aan mijn dagelijks bezoek aan geenstijl net zoweel plezier en stof tot nadenken beleef als aan mijn dagelijks bezoek aan sargasso. In de 1 dimensionale wereld schijnt dit onverklaarbaar te zijn. Het is zo logisch als wat.

 22. 27

  @ 25
  Gelukkig is sargasso ook niet vreemd van met zeker regelmaat verschijnende politiek zeer gekleurde onzin, die als we die letterlijk gaan uitvoeren zeer gevaarlijk zou zijn voor onze maatschappij.

  Ten behoeve van de inhoud lezen we daar dan maar even overheen en vertrouwen we erop dat de volgende post wel inhoudelijk weer ergens over gaat.

 23. 28

  Meester, ik weet wat ik zie als ik de statistieken van mijn weblog bekijk. Wie zijn de reaguurders, wie de anonieme meegluurders, sinds wanneer zitten ze op Sargasso.

  Ik benader niks 1-dimensionaal. GeenStijl wordt ook gelezen door karrenvrachten vol GroenLinks stemmers, medewerkers van ontwikkelingsorganisaties die in hun lunchtijd na al het serieuze werk even willen meegniffelen of zich oprecht willen opwinden om foute grappen over ‘luie negerts’. Ik vermoed dat maar een kleine minderheid zich er in de comments mengt. GL stemmers zijn bij GS de meegluurders. En ja ook Sargasso staat midden in de maatschappij dus als de PVV stijgt in de peilingen zal dat ook terug te zien zijn in een Sargasso peiling. Tot nu toe is de meerderheid van onze lezers (en ja we hebben wel vaker peilingen gehouden) echter sociaal-liberaal en zoekt zijn/haar heil bij D66 en GL.

  Om de vermeende 1-dimensionaliteit (die ik niet zie overigens) een beetje beter te duiden een tegenvraag: hoe groot acht u de overloop van GL/D66 naar PVV?

 24. 29

  Zal best Carlos, na 7 jaar sta je met een marginaal blogje zonder progressie of maatschappelijke relevantie te blaten in het donker..
  Je bent er maar wat trots op,
  Trots gaat gepaard met pedant gedrag en arrogantie.

  Is Verdonk verre familie?

 25. 30

  Hemaworstje je bent knettergek (en dat weet je zelf), daag je mij nu uit de maatschappelijke relevantie van Sargasso te duiden zodat iemand anders weer kan gaan roepen dat ik arrogant ben?! Lazer toch op man! (..en vooral morgen weer terugkomen voor weer een dom commentaar)

 26. 31

  @12: Ik zie in die kompas toch maar 0 of 1 persoon (afhankelijk van of je de PVV linksboven of rechtsboven zet) in het kwadrant van de PVV staan.

 27. 32

  Precies Bismarck dat was in juli 2007 en daarna vooral in de zomer/najaar van 2008 hebben we dankzij het legendarische “Terugneuken” nogal wat Roze Vloed opgeroepen en die is blijven plakken omdat niet alles 1-dimensionaal is en Sargasso soms best maatschappelijk relevant is.

 28. 33

  Wat ik probeer uit te leggen is dat geenstijl door mensen zoals ik niet wordt gevolg voor de grapen over luie negerts, maar om de inhoudelijk maatschappelijke punten die ze met zekere regelmaat maken. Denk dat dit ook geld voor veel van GL volgers van GS waar jij op doelt (daar zijn geen statistieken van, statistiek is lastig)
  Ik volg sargasso evenmin om de linkse gekleurde onzin die er met zekere regelmaat op voorbij komt, maar om de inhoudelijk zaken die gelukkig blijven overheersen.

  Toch geenstijl continue beoordelen op de sporatische post over luie negerts en de overload aan domme reacties (die ik echt nooit lees) in die trant, geeft aan dat de werkelijk waarden van het weblog volgens mij niet helemaal wordt begrepen en dat er 1 dimensionaal wordt gedacht.

  Antwoord gevent op je vraag: de uitslag hier waarin PVV, GL en D66 overwinnen is vrij logische te verklaren. Er is crisis en de regeringspartijen sluiten zich vier weken op, waarna het compromis van het politiek spel tussen een ene slob,hammer en van geel (die niet bekend staan als de slimste koppen van ons landje), schijnt de richting te zijn waar we opgaan. Daar zijn veel mensen het (logischerwijs) niet mee eens en die zoeken een alternatief. PVV, GL en D66 zijn blijkbaar de alternatieven, SP blijft achter blijkt uit de poll (ooit was SP groot en PVV klein, maakt weinig verschil (voor mij persoonlijk)). Voila de simpele verklaring!

  Bijvoorbeeld: Het onlangs weglopen van Wilders omdat het debat een toneelstuk was, lag inhoudelijk niet ver af van wat Pechtold en Halsema ervan vonden.

  Onlangs heb ik een vriend nog succesvol van PVV sympathieën in de D66 kamp weten te loodsen. De overloop de andere kant op kan ik niet inschatten, maar gezien de jojo beweging in het aantal zetels van de d66 de afgelopen 15 jaar (minstens net zo dom en populistisch natuurlijk), sluit ik niet uit dat die bestaat.

 29. 34

  Misschien een polletje: “Waar zou je een jaar geleden op gestemd hebben” toevoegen? Ervan uitgaande dat die valide ingevuld wordt, kun je iets over verloop vanwege crisis zeggen.

 30. 35

  OK, hier “dankzij het legendarische “Terugneuken” haak ik toch echt af.

  Dan was de keelpijn die mij het paasweekend gezelschap hield ook legendarisch.

  Trouwens ieder blog dat D66 bovenaan heeft staan verliest een deel van mijn achting.

  Pechtold is gewoon een leugenachtige politicus net als ieder ander, maar een deel hier ziet Jezus in hem zo te lezen. En maar afgeven op Geert, ga zo door.

  (ik polde SP)

 31. 38

  #25; we hebben het hier al eerder over gehad. Het is waar dat ik, gezien mijn standpunt over de vrijheid van meningsuiting, geen antwoord heb op het ‘radio milles collines’ argument. Ik ben het nog aan het formuleren. Laat ik een schot voor de boeg geven en het er voorlopig maar op houden dat Fred Phelps in de VS ook maar door een enkeling serieus genomen wordt, maar waterdicht is dat niet.

  Maar jouw (zeg toch alsjeblieft jouw) houding jegens mensen met lekkende hersenschotten – daarin schuilt toch ook een gevaar ! En laten we daar niet van wegkijken: we zijn namelijk al honderden jaren een vredelievende natie met voor het grootste deel van die tijd een democratie, of in elk geval iets democratie-achtigs. En we zijn hier niet gekomen zonder de stem van al die mensen ‘met lekkende hersenschotten’.

  Het willen verbieden is des dictators. Hoe goed bedoeld ook.

 32. 39

  Meester, denk jij werkelijk dat ieder weblog een perfecte afspiegeling is van de meningen in de maatschappij? “De Maatschappij Dat Zijn Wij” was gewoon een marketingtruc van GeenStijl BV om adverteerders te interesseren. Ieder interessant blog heeft zo zijn bias.

  Op de dag van laatste Tweede Kamer verkiezingen hield GS een exit poll, tegen negenen stonden bovenaan die poll het CDA en de PVV. Terwijl de PVV toen echt niet de tweede partij werd.

  Ook in tijden van dat het landelijk in de peilingen heel slecht ging met D66 was deze partij op Sargasso bovengemiddeld populair.

  Wat je ziet is dus ene mix van landelijke trends en plaatselijke bias. That’s all.

 33. 40

  Oh mijn beste KJ, begrijp me goed ik wil niets verbieden. Ik doe mijn best totdat het niet meer gaat, tegen die tijd hoop ik genoeg centjes te hebben gespaard om voor mijzelf en mijn naasten een enkele reis Patagonië te boeken. Vluchten voor het Gesundes Volksempfinden zit in mijn genen, alleen je hoopt altijd dat het niet je eigen generatie treft.

 34. 41

  @Meester: Allicht, maar van Balen, Weekers en Fred ‘Als je niks te verbergen hebt hoef je je geen zorgen te maken’ Teeven zijn geen linksliberalen. Waarom slaat hun stevige taal niet aan maar dat van Wilders wel? Is het alleen de moslim-factor?

  @Carlos: Waarom dat aanstellen elke keer? Nee Wilders is geen tweede Hitler.

 35. 42

  Aanstellen? Ik?! Wilders is misschien geen tweede Hitler, nee zelfs geen tweede Mussert.
  Het zal deze keer weer anders gaan, totaal anders. Andere doelgroepen, andere methoden, andere cijfers. Wat hetzelfde zal zijn: het begint niet in het kleine onbenullige Nederland, maar we worden wederom meegesleurd in de grotere ontwikkelingen zoals dat altijd met ons landje is gebeurd. De vraag is dan: wie staat op dat moment waar? En dan heeft antidemocraat Wilders in ieder geval de schijn tegen, to put it mildly…

  U mijn beste licht getinte JSK mag in dat geval altijd bij mij onderduiken, al is het de vraag bij wie ze het eerst op de deur kloppen. Linksblogger Carlos (die immers door Wilders aanhanger en reaguurder Cico “een lesje nederigheid” in het vooruitzicht is gesteld) of lichttint JSK?

 36. 43

  Is die naam, Carlos, misschien een beetje Zuid-Amerikaans al, toevallig ? Is het een kwestie van het ranchero-bloed dat kruipt waar het niet gaan kan ? Vanwaar toch die drang tot vluchten ? En, wat belangrijker is, wat is de mening over een land van iemand waard, die a priori aangeeft er vandaan te willen ?

 37. 44

  @ 41, Denk dat als van Balen partijleider zou worden, de VVD beter de concurrentie aan zou kunnen met de PVV.
  Ben zelf voorstander van een liberaal-sociale vvd, maar begrijp Rutte en zijn manier van politiek nu aanslaat.

  @ carlos
  “De Maatschappij Dat Zijn Wij” is inderdaad een marketing truck van de GS evenals “niemand komt aan onze reaguurders” en “iedereen mag zeggen wat die vind”, marketing trucks zijn van GS. Des te schrijnender dat (zogenaamd genuanceerd en weldenkende) critici van GS daar zo moeilijk door heen prikken.

  “Meester, denk jij werkelijk dat ieder weblog een perfecte afspiegeling is van de meningen in de maatschappij?”
  Is dat de vraag die bij je opkomt, naar het lezen van mijn reacties?? Het enige punt wat ik wilde maken is dat niet iedereen die GS volgt dat doet voor de domme neger grappen.

  Maar om toch maar in te gaan op je vraag: ieder weblog is een afspiegeling van een mening in de maatschappij. Maar wat we opschieten met die open deur?

 38. 45

  @Bianconero vroeg: “Is de bezoekersschare lichtelijk aan het verrechtsen?”

  Nee, GroenLinks is aan het verrechtsen. “Sociaal-liberaal tot je 68e langer werken” en “sociaal-liberale ontslagversoepeling”. Lekker links hoor! Wat is dan nog het verschil met D’66?

  Van Pechtold kun je tenminste zeggen dat hij de extreem-rechtse Wilders van het begin af aan, openlijk en hard afvalt. Heel goed! Vele malen beter dan het schuchtere en slappe gepreek van Halsema die rijkelijk laat zegt, notabene voor eigen parochie: “het is een charlatan hoor”. Ja, iedereen in de politiek is een charlatan. Halsema. Neem een voorbeeld aan Pechtold en ga actief, openlijk en hard Wilders bestrijden.

 39. 49

  @Brian4all, kort geheugen heb je, hebben aan de peilingen te zien meer mensen last van

  het is D66 geweest die voor een paar fictieve kroonjuwelen het meest rechtse kabinet van nederland in stand heeft gehouden en nederland in de uitverkoop heeft gedaan

  je weet wel, privatisering van het ziekenfonds, etc. zou allemaal dankzij de markwerking goedkoper worden

 40. 50

  En verder zien we aan de peilingen voor de PVV hoe behulpzaam die harde aanpak van Pechtold is. Over preken voor eigen parochie gesproken.

 41. 52

  Ach napoleon oops carlos toch, ik hoef je niet uit te dagen ik stel feiten vast.
  Je bent marginaal en arrogant.
  Dat je me voor gek verklaard is inherent aan en kent een causaal verband met je gedrags stoornis.

 42. 54

  Hmm, ik reageer zowel bij Geenstijl als hier, zo nu en dan. Vindt het gewoon interessant om te kijken hoe, soms ideologisch, tegenovergestelde blogs dingen rapporteren, en waar ze aandacht aan besteden.