Vladimir Putin: “Polonium? Ik ontken alles!”


Youtube-link
Guardian: “Spy death linked to nuclear thefts”

UPDATE: кто может быть президентом? – я!

Uit de comments kwam een goed punt wat betreft een vertaling naar voren; zie hier de link naar dezelfde video met Engelse ondertiteling. Het heeft dus niets te maken met polonium en Litvinenko, (lees daarover meer van Coen van Zwol in Moskou voor het NRC) en bestaat al iets langer. Het dook een paar weken geleden op in de enorme LiveJoural community, en is daar tot op heden een aardige hit. De fragmenten komen uit een live-uitgezonden nationaal vragenrondje, waarbij Poetin bijna 3 uur lang antwoord geeft op vragen van bezorgde burgers. De laatste keer stuurden de Russen om precies te zijn 1,876,367 vragen in. En deze vraag (Wie kan een president zijn?) is misschien wel de aller belangrijkste. (Olaf Koens)

 1. 1

  Heel leuk en to the point. Maar mag d’r ook ondertiteling bij? Ik snap jullie punt wel maar spreek helaas geen Russisch. En daarmee wordt het filmpje voor een Nederlands publiek toch wel heel erg: ‘maakt niet uit wat ie zegt, het is toch fout’ – achtig in beeld gebracht.’
  Wel erg old scool James Bond trouwens. Dat vergiftigen van tegenstanders.

 2. 2

  idd leuk cozy muziekje eronder maar nu even met vertaling, lijkt me eitje voor de russen onder ons niet? even downloaden en terugplaatsen met ondertiteling.

 3. 3

  Waarschijnlijk denken/doen smerige tactici, Poetins tegenstanders: als we een paar goudeerlijke critici van P. uit de weg ruimen, dan gaan we cashen.

  Poetins ontkenning is compleet geloofwaardig als je nagaat aan wat hij allemaal het hoofd moet bieden.

 4. 7

  Is er al iemand geweest die zich heeft afgevraagd of er betekenis moet worden gehecht aan de keuze van het gif? Polonium is vernoemd naar het land Polen. Het zou zomaar wat te betekenen kunnen hebben.

  @mescaline

  Op CNN heeft een van de vrienden van Litvinenko ook al gesuggereerd dat het om nietregeringsgetrouwe elementen binnen de geheime dienst zou gaan, en zou kunnen wijzen op een poging om Poetin te ondergraven.

 5. 9

  Het verhaal in NRC gelezen hebbend kan ik niet anders zeggen dan dat het de meest bizarre moord sinds the dawn of mankind is. Als Poetin echt iemand om zeep helpt doet hij dat wel anoniem en in stilte.

  Volledig eens met mescaline en Pelayo dus, ook met zijn antwoord op mescaline. Dit geheel is te zot voor woorden. Kan er nog aan toevoegen, dat als tegenstanders van Poetin dit hebben gedaan zij niet de slimsten zijn want ipv Poetin te ondergraven laten ze een megaspoor naar zichzelf.

  Ben nu wel benieuwd naar de waarheid die natuurlijk volledig zal blijven in de mists of time, the fog of war of meer van die mooie kreten.

 6. 10

  @Pelayo Er is toch een grote kans dat Poetins gewone geheime dienst hier ook naar gaat kijken. Dan zouden de subversieven er dus op hebben vertrouwd dat er geen sporen naar hen leiden bij zo’n riskante operatie ? En vergeten om bewijs te planten van Poetins betrokkenheid ? Een van de minder waarschijnlijke scenario’s met nog wel meer rare eindjes vind ik.

 7. 17

  @SciInv
  Dat maakt het aantal mogelijkheden flink wat groter.

  Is die link geen hoax? $11,95 shipping & handling :))

  Supplying the science hobbyist, industry, government, schools & universities since 1998.

 8. 19

  Zouden die vermeende oppo’s van Putin zo dom zijn te denken dat die Polo 210 geen sporen nalaat? Tenzij dat spoortje radioactiviteit naar het Kremlin blijkt de leiden natuurlijk…