1. 2

  wow, dat gaat wel heel snel in die laatste 10 seconden, oftewel, 8 maanden. Daarvoor gaat het nog wel heen en weer, maar dit gaat echt niet meer aangroeien (op korte termijn).

 2. 3

  Ik ben geen broeikasdebunker, maar toch klopt hier iets niet. Het filmpje zou beginnen op 21 september 2005. Op dat moment is bijvoorbeeld zien we dat Zweden geheel is ‘ondergesneeuwd’. Dat lijkt me sterk. Daarna zie je de sneeuwgrens in dat land even naar beneden gaan, maar zich daarna alleen maar terugtrekken naar het noorden. M.a.w. in de winter van 2006 is zweden veel groener dan in september 2005. Het lijkt meer voor de hand liggen dat het filmpje een periode van pak em beet december tot september beslaat. Als dat klopt, dan kan je uit dit filmpje helmaal niet afleiden wat het verschil met vorig jaar is.

 3. 5

  Kunnen we al gaan varen, hetzij Oost of Westroute Bismarck? ‘T zal in het begin nog wat tricky zijn met afbrokkelende IJsbergen en diepgang langs de kusten. Alleen coasters e.a. middelgrote schepen denk ik. En alleen de kleinere rederijen, de “Onedin’s” zeg maar.

  Boten genoeg, financiering rond…bemanning en kapitein, liefst een uit-een-stuk-gehouwen Baines monsteren.

  Interesse?

 4. 8

  @Cole
  Actrice Jessica Benton heeft daarna nooit meer geacteerd volgens IMDB.

  Volgens de Wiki niet helemaal waar:

  There was one last forey into bustles and corsets in 1992. A drama-documentary shot in Austria in which she played Queen Anne. Jessica also did a couple of plays at Salisbury Playhouse, but found the strain and stress too much, losing a stone in weight from “sheer terror” stage fright.

 5. 9

  @5: Ik ben bang dat de West alweer dichtgevroren is. Tenzij dit volgend jaar doorzet, zou ik alleen schepen met extra dikke romp erop inzetten en buiten juli-september in konvooi achter een ijsbreker aan. De Oost is hoe dan ook ijsbrekerwerk. Coastal hoeven je schepen niet te zijn. Pakijs verzamelt zich juist rond de kusten (blaast er tegenop) en zal in open zee dunner zijn (landmassa is kouder), dus je blijft het liefst zo ver uit de kust mogelijk.