Vergeet de AEX en stop je geld in de WWI

Wat moeten al die kleinkapitalisten die, al dan niet verzameld in beleggingsclubjes, alleen nog kunnen kiezen tussen minder en nog minder? De AEX is immers een glijbaan geworden met natte zeep: naar boven klimmen is godsonmogelijk geworden. Dus hier de golden tip: ga in the booze. Het vloeibaar goud uit de Schotse Hooglanden – de Scotch Single Malt Whisky – gaat het helemaal maken. Rendementen van rond de 25 procent en dat in een tijd dat het grootkapitaal aan implosie tenonder dreigt te gaan.

Maar goed dat ik vandaag de radio aanzette, want een dezer dagen hoop ik mijn Icesave-tegoeden terug te ontvangen. En het geld moet dan weer groeien. Er blijkt dus een fervente whisky-liefhebber in het vrome Lisse te zijn die een jaar geleden in zijn eentje deze whisky-beurs heeft opgezet. En inmiddels heeft hij voor een slordige 2 miljoen aan sterke drank in de kluis liggen, toebehorend aan een legertje investeerders. De duurste fles schijnt zo’n 50.000 euro waard te zijn. Oftewel: wat de gek ervoor geeft.

Volgens de man van de whisky-beurs zijn het goede tijden voor een investering, aangezien veel Schotse distilleerderijen niet meer bestaan en hun laatste vaten uit de 50’s en 60’s nu noodgedwongen gebotteld moeten worden. En elders blijkt dit alcoholische nat erg gewild. In India, zo horen wij, is het spul ongemeen populair onder studenten.
Toehappen dus op de WWI, waar voor rond de 1.6 miljoen aan handel te vinden is. En op celebrity parties kun je mooi voor de dag komen met je eigen ‘Whisky Portfolio’, nietwaar. Met een paar duizendjes kom je al een heel end. Een Balblair van 26 jaar oud heb je al voor 109 euro, terwijl die van 33 jaar al 276 euro moet kosten! Mooie diepte-investering dus.

En laat het hier nou ook helemaal misgaan. Zelfs bij een diepe whisky-crisis kun je jezelf in ieder geval nog eens in traditionele en bourgondische stijl bezatten met deze goudgerande en gebottelde aandelen. Fuck the crisis…(burp)…Up yourzzz!

  1. 1

    Met een paar duizendjes kom je al een heel end. Een Balblair van 26 jaar oud heb je al voor 109 euro, terwijl die van 33 jaar al 276 euro moet kosten! Mooie diepte-investering dus.

    Whiskey is zo ongeveer over zijn piek op z’n dertigste, dus zo’n goeie diepte-investering is dat nou ook weer niet.

  2. 3

    Hmm, die 33 jaar fles is ondertussen 41 jaar oud, die 26 ondertussen 29. 14 euri per jaar erbij? Maar die 26 krijgt never een 33 etiket.. Wat de gek ervoor geeft? Solid investment! Slainte.