1. 2

  Erfenis? De staat moet gewoon afgebouwd worden. En daarom eerst verzwakken, zodat zij onder haar eigen financiële rugzak bezwijkt. Dan kan de noodzakelijke verkoop aan de markt van de gezondheidszorg en onderwijstaken echt beginnen. Bezuinigen, niet belasting verhogen. Aantal ambtenaren reduceren tot een acceptabel niveau. En reguleren is zoooo 20e eeuw. En volgend jaar de jaarlijkse Milton Friedman-dag introduceren, dat we nooit mogen vergeten aan wie we onze vrijheid te danken hebben.

 2. 3

  Even een zijstraat van de puberale flauwigheid hierboven.

  Er staat in het artikel dat een land zijn AAA-status verliest als de rentebetalingen 10% van het overheidsbudget beslaan. Zitten wij daar niet dicht tegenaan (volgens mij was het 7 a 8 voor de crisis).

 3. 4

  @2 Dat zouden we dan ook niet vergeten, met al die sociale onrust (oorlog?) die er dan zou ontstaan door het enorme gat tussen rijk en arm.

 4. 6

  Even weer terug naar de hoofdstraat. Die vreemde dwalingen van sommigen.

  Het gaat om oplossingen. Constateren kunnen we allemaal.

  Zoals AntonB terecht zegt niet Thatcher, of Labour maar de Britse regering heeft niet meer de macht. Daar is haar macht stelselmatig afgebouwd, wat in Nederland zeer goed zou zijn. Een nieuwe Thatcher is inderdaad de oplossing: het genadeschot voor de Britse staat.

  En Jay, sociale onrust, dat is en blijft van alle tijden. We moeten nu naar een acceptabele staatsinrichting waarin de hardwerkende burger waar voor haar geld krijgt, en dat infantiele, parasiterende deel eens op de vingers krijgt. Niet zo moeilijk toch. Arm en rijk – allemaal gebaseerd op jaloersheid, luiheid, onnadenkendheid, stukje beschaving helpt meer dan weer zakken met geld.