Verdonk pleit voor boycot Japan

Elke week maakt GeenCommentaar ruimte voor een artikel van de satirische website de Speld! Nieuws zonder de ‘feitish’ van de reguliere media.

Rita Verdonk (Foto: Flickr/Roel1943)

Rita Verdonk komt met een nieuw speerpunt: bestrijding van het Japanse imperialisme door een boycot. Critici bestempelen de oproep als een wanhopige poging om de neerwaartse trend in de peilingen te stoppen. Verdonk zelf heeft er echter alle vertrouwen in. “De Japanners vonden de zelfmoordaanslag uit en zijn daarmee verantwoordelijk voor duizenden doden in Israël en Irak. Met de Playstation en de Wii indoctrineren zij onze jeugd.”

Verdonk introduceerde een interactieve website waarop elke Nederlander kan bijdragen aan haar politiek programma. De Japanboycot is een mooi voorbeeld van de frisse ideeën die deze Wiki-aanpak oplevert, aldus de politica. Haar voorstel is gebaseerd op een bijdrage van oud-KNIL-militair R. Westerling. Deze schrijft op de ToN-website: “De Jap stuurde duizenden Nederlanders naar de bodem van de Javazee. Als die spleetogen ons Indië niet hadden bezet, zou de Nederlandse vlag nog wapperen in Batavia.” De politica prijst de goede onderbouwing van Westerling en heeft hem inmiddels ook gepolst voor een ministerspost.

Verdonk noemt het ook ‘te gek voor woorden’ dat Nederland vriendschappelijke betrekkingen met Japan onderhoudt. Ze vestigt de aandacht op het feit dat Japan in de Tweede Wereldoorlog talloze zelfmoordaanslagen pleegde. “We kennen in Nederland allemaal het woord ‘kamikazepiloot’. Wat mij betreft absoluut geen grappige folklore, maar een reden om het land van de rijzende zon als een serieuze bedreiging te beschouwen.” Verdonk vestigt verder de aandacht op de culturele verschillen tussen Japan en Nederland. “Je kunt veel van de Islam zeggen, maar ze geloven ongeveer in dezelfde God als wij en hun heilige boek heeft ook wel wat gemeen met de bijbel en de Torah. De Japanners hebben altijd geïsoleerd gezeten op dat eiland en daar een gruwelijk waardensysteem ontwikkeld. Ze eten schattige dolfijntjes op. En dan die mangastripboeken van ze. Als je daar de aanstootgevende bladzijden uitscheurt, dan houd je nog niet eens een Donald Duck over.”

De obsessie met moslims heeft Nederland parten gespeeld, zegt de politica. “Een klassiek geval van tunnelvisie. Terwijl iedereen bezig was met de zogenaamde dreiging van de Islam, zijn de Japanners onze jeugd aan het hersenspoelen met hun Wii’s en Playstations. Dat zijn gewoon indoctrinatiemachines, waarmee de imperialistische Japanse waarden en normen worden ingeprent. Kinderen verven hun haar felrood en knippen het in rare plukken in plaats van het goede oude bloempotkapsel. Ze klaverjassen niet meer, maar zitten gebiologeerd te staren naar Pokémon-kaarten.”

Het voorstel van Rita Verdonk bestaat onder andere uit een importverbod van Japanse auto’s en elektronica en uitzetting van alle Japanse expats die op dit moment in Nederland werkzaam zijn. Philips heeft al enthousiast gereageerd en verwacht een verhoogde afzet van breedbeeldmonitoren op de Nederlandse markt. Geruchten over een omvangrijke donatie van de gloeilampengigant worden door Verdonk ten stelligste ontkend.

  1. 4

    Ik meende altijd dat de zelfmoordaanslag een idee was van Van Speyk. Dacht vroeger ook altijd dat Laurens Jansz. Koster de boekdrukkunst had uitgevonden. Weer wat geleerd en weer wat minder trots op Nederland.