Verdeel en heers

Camiel Eurlings, prominent (maar uitgerangeerd) CDA-er zegt het volgende over mensen die in Nederland “nee” willen stemmen:

Ik zou er een heel dubbel gevoel bij hebben mezelf als NEE-stemmer terug te vinden tussen de Franse communisten en het extreem rechtse Front National van Le Pen.

En zo gaat het onderbuikoffensief door. Kan iemand Camiel een nekschot geven? Mag hij zijn eigen kogel betalen. Dat zijn inderdaad praktijken die wij van harte ondersteunen als extreem rechtse linkserds. Of waren we nou extreem linkse rechtserds?

In ieder geval: Kameraad Eurlings, Spuyt Adolf groet u!

Updeet: Kies hier uw meest kaakzakkende uitspraak over de Europese grondwet.

 1. 1

  Ik zou er bijna nog iets positiefs over kunnen denken: namelijk dat ze het ZO belangrijk vinden dat er JA wordt gestemd, dat ze met zulke onzinnige argumenten durven komen en op de onderbuikgevoelens van de kiezer in te spelen.

 2. 3

  Nou, ze hebben mijn voor-stem ermee verspeelt. Ik ben het in grote lijnen met de grondwet eens, alleen vind ik niet dat ze er een referendum over moeten houden en vindt ik de presentatie (en argumenten) abominabel. En om te voorkomen dat ze gaan valsspelen met opkomst ga ik blanco stemmen.

 3. 5

  Camiel Eurlings is niet uitgerangeerd maar geldt binnenskamers als een van de toekomtige lijsttrekkers (= premiers) kandidaten. Hij heeft trouwens een bijzonder geile vriendin, met korte rokjes en lange benen. Niet dat ik hem persoonlijk ken, maar ik heb in Limburg gewoond en daar is zijn verschijning onvermijdelijk in het straatbeeld verwerkt. Overigens zijn de bronnen van binnenskamers zeer betrouwbaar.

 4. 6

  P.S. Deze quote is ook gebruikt door de grootste loser in het politieke debat: Jozias van Aartsen (heeft als ‘partijleider’ niet alleen Zalm boven zich staan maar ook Wiegel; ik snap werkelijk niet waarom de VVD deze man, toch een slecht minister geweest zijnd, naar voren heeft geschoven… En dan komt hij inderdaad ook nog met Le Pen en de communisten… Walgelijk. Weet iemand trouwens wat Anne Frank gestemd zou hebben als zij niet in een nazi-kamp zou zijn omgekomen door honger en ziektes? Misschien weet Thom de Graaf dat?)

 5. 7

  Camiel zijn ster was rijzende, maar heeft wel een paar tegenslagen gehad. Hij wordt door veel partijen in Nederland niet meer serieus genomen. Het verbaast me dat hij dat binnen het CDA wel wordt.