1. 1

  Ooit een alternatieve, vegetarisch georiënteerde vriendin horen zuchten die pas een van haar beste vriendinnen aan kanker verloren had … “dat was verschrikkelijk, die strijd heeft zo lang geduurd, met zo veel pijn, die vriendin was gewoon te taai en te gezond en toch kon die die kanker niet onverwinnen”. Sindsdien toch wel een spokende paradox in m’n hoofd, zelfs al kun je uit zo één verhaal natuurlijk helemaal geen conclusies whatsoever trekken.

 2. 2

  Veel sargasso lezers schieten om een onverklaarbare reden in een stuip als het over het niet eten van vlees gaat. Ik zou niet weten waarom, het doet me altijd een beetje denken aan het verschijnsel dat de grootste homohaters zelf heimelijke herenliefde gevoelens hebben.

 3. 4

  Wel, ik heb die stuip niet, maar ik ken wel gourmands die … Mijn #1 ging niet over vegetarisme, wel over hoe kanker een lichaam sloopt, sorry indien foute associatie.

 4. 5

  Vegetariërs zijn is net als celibatair leven.
  het is een roeping, een cult zonder ook maar een greintje bewijs van hun gelijk.
  Bleke monniken die altijd een ander proberen te overtuigen dat ze mens zijn en geen dier.
  Newsflash we zijn eerst dier, dan pas mens.
  beschaving komt na het warm eten.
  Vegetariër zijn is een exemplarisch kapitalistisch voorbeeld van de westerse ziektes net als anorexia en obesitas.

 5. 7

  Ha die hemaworst, ik moet zeggen dat ik je het afgelopen half jaar wel gemist heb sinds ik besloten heb om alleen nog maar vegetarisch te gaan eten.

  Ik begrijp verder wel dat je het leven graag in begrijpbare stukken wilt opdelen zodat het niet al te ingewikkeld wordt, maar soms is het helaas toch niet zo simpel als je wilt doen geloven.

  Het enige waar ik het met je eens ben is dat we inderdaad eerst dier zijn en dan pas mens. Wijs me een dier aan dat zijn prooi onder de meest erbarmelijke omstandigheden opvoed, mishandeld en verminkt om het daarna met buitensporig geweld af te slachten en ik zal weer vlees gaan eten.

  Punt is, dieren behandelen andere dieren niet eens zoals mensen dat doen en helaas is de enige manier die je hebt om te stemmen met je portemonnee. Dus iedere keer als ik in de supermarkt sta ga ik weer voor het smerige nepvlees.

  Overigens probeer ik hier niemand te bekeren, wat iemand eet is geheel zijn eigen zaak, ik wilde alleen even reageren op de beste worst van Nederland.

 6. 10

  @Arjan: sommige mierensoorten nemen bladluizen, verwijderen hun vleugels, slepen ze mee naar hun onderaartse gangen, voeden en “melken” ze vervolgens (van hun honging) en uiteindelijk worden de bladluizen zelf ook opgegeten.
  Erbarmelijke omstandigheden, verminking en mishandeling, het zit er allemaal in. Veel plezier met je gehanktbal vanavond.

 7. 11

  @7 Vies? Dan moet je leren koken. Vlees, vis, vegetarisch, alles kan lekker, mits goed bereid en goed ingekocht (vers, etc).

 8. 12

  @7 Sommige insecten leggen hun eieren in andere dieren en laten deze langzaam van binnen opeten terwijl deze nog leven.

 9. 15

  *arjen een boer mishandeld zijn dieren niet.
  De voedselproducenten doen dat op verzoek van de consument.
  dat is een bio pro vega babbel proganda leus.
  en ja binnenstebuitengekeerde broek, hema heeft vegetarisch gegegeten.
  ooit in Bombay rondgekeken? moslims in de familie? nou dan weet je het wel, mijn darmflora was net het keukenhof na het bezoek van 45 bussen rovende japanners.
  Tis dat ik geen slang van mijn rectum nar mijn tank had anders was ik op methaangas naar huis gereden.
  ik zeg verdubbel die rioleringsbelasting voor een iedere flatulerende vega boy.

  erbarmelijke omstandigheden? de nederlander zelf zit op 50 m2 , dan moet een kip op een stoeptegel niet klagen.

  wijs mij een mens aan dat het liefst eitjes rauw leegzuigt, jonkies het allerlekkerste vind of puur alleen rotte kadavers eet.

  De enige reden dat een ander dier geen voedselbron fokt is omdat hij geen prikkeldraad kan maken.
  Zo slim zijn die vossen niet.