1. 1

  Tja, ik vind de beste man langzamerhand toch een beetje een karikatuur worden.

  Helaas wordt hij in de oude media als autoriteit “in” de nieuwe media gezien.

 2. 2

  Lekker makkelijk van GS en mooie move van van Jole. Je mond houden en middelvinger opsteken: lijkt mij de enige juiste reactie in zijn positie. Die “Rutger” wist zich er eigenlijk ook geen raad mee, anders dan wat flauwe opmerkingen over “dat is nu typisch oude media” plaatsen.

  Maar van Jole heeft zichzelf wel een beetje onmogelijk gemaakt met wat forse uitglijders hier en daar, inderdaad.

  @2 Heb jij ambities, Spuyt? ;-)

 3. 3

  De heer Jole etaleert hier zijn onbekwaamheid en gs eigenlijk ook. Rondlopen met een cam is zooo net zoals jole zooo.

  Jole had dit aspect, gs met cam is oude media moeten benadrukken in een aangegaan gesprek. Dat hij in een schrikreflex raakt toont de hoge leeftijd/niks bijgeleerd van deze man…opruimen zijn buro, harley kopen ofzoiets en de wereld in maar zich niet voordoen als kenner van de dingen.

 4. 5

  Erhh.., webtv doet het aardig hoor op het moment dus om dat nou onder oude media te scharen.

  Een goed journalist wordt gevreesd. “Jij bent van Geenstijl..?”

  En dan dat stuk over die emotionele reactie en het argument “jij snapt er niets van”. Hij vult het zelf allemaal schitterend in. Klopt er toch nog iets van wat de beste man verkondigt.

  Sure.., hij was er vroeg bij. Dat is dan ook alles. Technisch onderlegd op het nivo van de gemiddelde marketeer, weinig doorontwikkeld. Afgedaan over uit.

  Ik vond die Rutger nog best netjes aanvankelijk.

 5. 6

  @zwartwit
  ik denk dat hij bedoelde dat de beeldkwaliteit te goed was voor nieuwe media aangezien het duidelijk niet met een lullig cammetje in een gsm´tje is gemaakt.

 6. 8

  Ik snap niet hoe je zoiets lukt!

  Eerst verkondigen dat als ze het niet met je eens zijn, ze maar roepen je begrijpt het niet, dat ze kwaad worden en emotioneel reageren als er iets niet lekker zit en daarna meteen tegen de interviewer zeggen dat hij het niet begrijpt en kwaad en emotioneel reageren. Hoe pijnlijk kun je jezelf afbranden op een enkele avond?

 7. 9

  juste ! @ Bismarck,..heb je vroegah veel hamertje tik gespeeld..den spijker op de kop alweer reeds..potverdomme, moet niet te vaak gebeuren hey op één spoor…denk aan mijn wereldbeeld.

 8. 14

  @9: Naja, was ook wel een inkoppertje. Jij kan zelfs een week onthouden wat je niet moet zeggen, dan zou een paar uurtjes toch niet teveel gevraagd zijn voor van Jole?

  Overigens niet beledigend aan jouw adres bedoeld.

 9. 15

  Met “Een goed journalist wordt gevreesd” heeft ‘ie natuurlijk gelijk. Dat die Rutger nu beledigd gaat lopen doen dattie dan toch te woord gestaan moet worden is weer zo’n typische GeenStijl-wending: plotsklaps is GeenStijl blijkbaar weer journalistiek, terwijl bij ieder relletje waar ze de journalistieke gebruiken met voeten treden hard wordt geroepen dat ze ook helemaal geen journalisten zijn. Sterker: Dominque Weesie ontkende laatst in de Volkskrant nog dat GS journalistiek is. Maar ja, die wordt weer niet gelezen door de lezertjes van GS. En zo draait GS zich keer op keer weer in de slachtofferrol op het moment dat ze geen poot aan de grond krijgen.

  Ik heb geen hoge pet op van Van Jole’s columns in De Leugen Regeert, maar met deze stijl*volle* actie stijgt hij weer flink in mijn achting. GS is als Wilders, je moet er vooral niet op reageren alsof er argumenten gehanteerd worden. Noch GS, noch Wilders wil iets anders dan lawaai en makkelijk scoren, liefst ten koste van anderen.

 10. 16

  Ach, de heer van Jole praat een beetje op dezelfde manier als de heer Wilders, geen blad voor de mond, recht doorzee enz enz en omdat de inhoud niet telt bij GeenStijl en haar horde, zou dat toch alleen maar uiterste waardering moeten oogsten.

 11. 18

  @quartz
  ah ja dat
  :)
  Ik denk dat dat komt omdat ik me laatst ff opnieuw geregistreerd heb aangezien ik bij god niet meer weet welk tijdelijk adres ik gebruikt heb voor de inlog die het nog wel doet. Ik denk dat ze dachten dat dat dus een imposter was.
  Die andere heb ik wel een idee.
  Maar om eerlijk te zijn ontbreken er nog een aantal bans.
  Beasjt en ElBeasjt en Beast669 (zonder spatie) en ach maakt me niet uit. Ze bannen me schijnbaar op nick/adres en niet op mijn ip(´s).

  Ik mag ze wel.

 12. 19

  Ow en de Beasjt Returns, The Return of the Beast, en als echt zou nadenken nog een aantal van dat soort combis.
  Dan had ik nog ElCidII, El CidII, Reconquista the sequel.
  went wel

 13. 20

  maar het kan ook zijn dat het komt omdat ik ISP ben …
  dus mijn ip is niet zo vast als dat van klanten…
  Let er eigenlijk niet zo op.
  Ik ben online dus ik besta enzo.
  Zal me verder aan me reet roesten.
  Zat al eerder online dan Van Jole of wat dat aangaat eerder dan de meeste die nu de boel vergallen.
  S
  S
  W
  N
  S

 14. 26

  Van Jeauleau trapt precies in de GeenStijl-val. Nooit reageren zoals ze verwachten dat je reageert, maar behandel ze gewoon zoals je iedereen zou behandelen. (Kijk naar wat we met GroenLinks gedaan hebben door GS gewoon uit te nodigen als embedded bloggers…)
  Waarom kan ie nou niet gewoon zijn ideeën/argumenten niet verdedigen? Dat maakt z’n verweer van te voren al erg zwak… En ik ben ’t al niet zo met ‘m eens.

 15. 27

  Francisco gedraagt zich wel een beetje als een oorlogsmisdadiger uit de Tweede Wereldoorlog. Zo kijkt hij ook een beetje. Vermoeid vooral. En ik zie de tred van een oude opgejaagde man. Volgens mij heeft ie ook amper tijd om te eten en te slapen en zijn kat te verzorgen. Dat loopt vast slecht af…

 16. 30

  Van Jole had best zijn standpunt kunnen verdedigen, ook tegenover Geenstijl Nu maakt het zichzelf alleen maar zwak. Als hij een aardig statement gemaakt had, op basis van inhoudelijke argumenten, weet ik niet of GS het filmpje nog wel gepost had. Voor iemand die in de media werkt, lijkt van Jole weinig te weten van hoe media werkt.

 17. 31

  Waarom zou van Jole zich opeens tegen -edet- gaan verdedigen na afloop van het debat? Die arrogante -edet- knul is zelf te laf om de discussie tijdens het debat, in het openbaar, aan te gaan.

 18. 35

  @Beasjt: Wat geheugen betreft: Ik heb een onhandig geheugen. Het onthoudt alleen random onbelangrijke informatie. Aluhoedje kan weer af.
  Ik vond het gewoon cool om van GS geband te zijn. Soort van initiatietattoo in de anonieme bloggersgevangenismores. Ofzo.

 19. 36

  chopin opus 64 no2, soms gedragen, soms erg snelle vingers. Afzonderlijk mooi, samen nog veel mooier, ik denk dat je zo naar jouw reaguursels moet kijken.

 20. 38

  @larie

  Het kan natuurlijk ook gewoon jeugdige onervarenheid zijn dat je getergd raakt, maar in het geval van van Jole heb je dan wel een punt;)

  Maar toch als iets je aan het hart gaat kun je ook getergd raken. Dan is het meer vanuit overtuiging gecombineerd met onmacht. Onmacht kan natuurlijk onvermogen zijn.

  tergen ( overgankelijk werkwoord )
  provoke (deliberately)
  badger, bait, needle, taunt, goad
  context
  iemand zo tergen dat hij iets doet
  provoke / taunt / goad someone into (doing) something

  pissig ( bijvoeglijk naamwoord, bijwoord )
  bad-tempered
  ( voornamelijk Amerikaans-Engels ) pissed off
  context
  een pissige criticus
  a vitriolic / malignant critic

 21. 41

  Van Jole, een vent van 55 met een trui van een kind van 9, da’s wel zielig, net zoals die zielige koppen in het publiek, inclusief Rutger, die maar niet wil doorbreken in Hilversum, komop Rutger nog een paar jaar de provincie doen voor een website voor Lonsdale jongeren met Telegraaf geld en dan is het een statistisch gegeven dat jouw kans echt heus wel komt. (wat een kutleven zeg beginnend verslaggever).

 22. 42

  @Quartz
  Sja dat is zoiets. Wat is de waarde van een ban op GS tegenover eentje op FOK, Retelcool, Volkomenkut, Sargasso etc?
  Wellicht wel eens leuk om te onderzoeken voor iemand met teveel tijd over.
  Soort van McDonald index maar dan in bloggersland.
  Leuk voor de vrimibo ook…
  “Zeg wat hoor ik ben je gebant op GS? Wat kewl zeg.”

 23. 43

  @Eric 15 & MP 16.

  Touche. GS zet de toon en de
  reaguurders maken het zelf wel af.

  @Larie 29.

  Of een gevolg van voortdurend getreiter.

  @boog 31.

  Van Jole lag bij Hanneke Groenteman in een TV uitzending, al eens flink overhoop met een GS’er. Dit allemaal n.a.v. een aantal postjes waar GS ‘het aantal gestopte rokers’ in twijfel trok. De betreffende organisatie werd flink door het slijk gehaald. ‘T zou inderdaad de betreffende interviewer meer sieren om het openbare debat aan te gaan i.p.v na afloop.

  @Caprio 41,

  De kledingkeuze van Dhr. van Jole is nogal irrelevant in deze. Evenals de zielige kopjes in het publiek. Was jij het juist niet die in deze stelde dat men een stevig tegenluid dient te laten n.a.v de toonzetting en insteek op GS?

 24. 44

  Waarom kan ie nou niet gewoon zijn ideeën/argumenten niet verdedigen?

  Bedoelde je die dubbele “niet”? En “gewoon”, wat betekent “gewoon”? Laat het weg en er staat hetzelfde, maar zonder die verontwaardigde toon. Zwaaien jullie graag met het vingertje, daar bij Groen Links?

  Maar om op de vraag te reageren die je stelde: Waarom kan ie nou niet zijn ideeën/argumenten verdedigen?

  Omdat hem dat niet gevraagd is. Zelfs al had de interviewer hem dat letterlijk gevraagd, had ‘ie het hem nog niet gevraagd. Het doel van de interviewer is Joletje-pesten. Over het algemeen een loffelijk doel, maar niet als dat van Telegraaf-drollen komt.

 25. 45

  @SalonSocialist: kleidingkeuze irrelevant? Laat me niet lachen. Je leest zo’n beetje 30% van iemands karakter af zonder dat ie diens mond open trekt. Wat voor ivoren academische toren leef jij eigenlijk?

  Dat tegengeluid is tegen steilloos kudtvolk, precies, keihard aanpakken dat soort gasten, gestrekt been op de knie, maar dat wil niet zeggen dat ik die Van Jole geen softe, inhoudsloze, mediahoer vind. En wat betreft een discussie over technologue en trends kun je zeggen wat je wil, maar de conclusie die Rutger aan het einde van filmpje trekt is terecht en keihard: Van Jole is geabsorbeerd door de oude media, irriteert zich mateloos aan de methode van de nieuwe media (tegenspraak zonder controle) en neigt veel meer naar oude media en het controleren van de discussie. Hoewel ik Geenstijl een clubje zielige burgermannen van tussen de 40 en 55 vind die zich jeugdig proberen doen voor te komen, zal ik wel de laatste zijn die het bestaansrecht en ervan verdedigd en de eerste due hun succesvolle strategie erkent. Dat ik er de fik in zou steken heeft alles met die arena van vrije opinies te maken in de nieuwe media, terwijl Van Jole in zijn broek pist, en de discussie vermijdt (zie ook zijn eigen site): en dat komt allemaal prima tot uiting in de man zijn kleding. Wake up zeg.