Van die dingen | Blogbal

Foto: copyright ok. Gecheckt 09-02-2022
Serie:

COLUMN - Ik mocht ooit lang geleden naar het boekenbal omdat de jongens van Jiskefet niet gingen. Gekregen kaarten voelt toch anders dan een persoonlijke uitnodiging. Ik vond aan het hele boekenbal geen barst aan. Iedereen zwierf van zaal naar zaal om te zoeken naar waar het nou wel leuk was. De enige vrolijke noot was Midas Dekkers die achter de rug van Michael Zeeman rare bekken aan het trekken was en de openingsact van Jaap Fischer was weergaloos. Maar voor mij was het boekenbal na het horen van alle legendarische verhalen een stevige deceptie.

Het Blogbal kwam wat jaren later, daar mocht ik komen omdat IK leuke blogs schreef. Ik vond het er top! Samen met mijn lief toog ik naar Amsterdam en liet al die literaire hoogstandjes voorbijgaan richting Schouwburg. Wij namen de afslag richting De Balie. ‘Podium voor het vrije woord, eigentijdse kunst, debat en cultuur.’ Prima stek, want als er nou een groep mensen nooit om een creatieve mening verlegen zit, zijn het de bloggers wel. Het was een topavond. Ik ontmoette mensen waar ik nog nooit eerder van had gehoord. Bloggers schrijven toch vaak onder een alias. Ik sloeg de namen goed in me op, zocht de dag erna op het net en vond een berg boeiende teksten. Daarnaast was het was het begin van een aantal leuke online-vriendschappen.

Nu staat het volgende Blogbal voor de deur. Wegens omstandigheden heb ik twee jaar voorbij moeten laten gaan, maar dit jaar ben ik weer van de partij. Het mooie is dat die paar mensen die ik drie jaar terug heb leren kennen inmiddels een olievlek hebben gevormd op Twitter. De leuke mensen van die avond leverde nieuwe leuke mensen aan en zo bouwde ik een comfortabel twitternetwerk op. Ik ben ontzettend benieuwd naar een aantal mensen achter de 140 tekens, het kan er alleen maar leuker door worden. Daarom vind ik het ook al een feestje; als je komt, kun je ineens je halve tijdlijn voorbij zien lopen.

Het bijzondere aan deze episode is dat er gebatteld gaat worden. Dat ga ik uiteraard overslaan. Ik ga altijd overgeven als ik moet presenteren voor publiek, laat staan dat ik eigen werk voor zou kunnen dragen. Maar er gaan een paar goede schrijvers de battle aan en ik kan niet wachten. Iedereen is welkom. Of je nu wel of niet blogt, als je het online schrijven een warm hart toedraagt, kom gerust. Hoe meer zielen…

Blogbal 2014

Wanneer: Vrijdag 7 maart 2014, 21:30 uur


Waar: kunstenaarssociëteit Arti et Amicitiae, Rokin 112, Amsterdam

Wie: de Nederlandstalige blogosfeer. Bloggers, facebookers, twitteraars en andere online schrijverts en hun lezers

Reacties (6)

#1 Joost

Echt waar mensen, die uitnodiging… Comic Sans?

Laat het alsjeblieft een grap zijn.

  • Volgende discussie
#2 P.J. Cokema

@1: ah, de allergie voor Comic Sans…..
Had je liever Vivaldi gezien? ;-)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Prediker

Ik vond aan het hele boekenbal geen barst aan.

De uitdrukking is: Er(gens) {<= het boekenbal} geen barst aan vinden.

Correct zou dus zijn: 'Ik vond aan dat hele boekenbal geen barst.' of: 'Ik vond geen barst aan dat hele boekenbal.'

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Joost

@2 Gothic ofzo

@3 er is nog zat ruimte voor een eindredacteur. Wat let je? :-p

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Oud Zeikwijf

@1 Het is geen design freak die de (prachtige) poster heeft gemaakt maar een kunstenaar. En kunstenaars hebben per definitie een fuck it mentaliteit. Zeker deze.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 Prediker

@4 Wat schuift dat?

  • Vorige discussie