Van die dingen | Bikinitijd

Foto: copyright ok. Gecheckt 09-02-2022
Serie: ,

COLUMN - Het is bikinitijd. Nee, nog niet om erin rond te lopen, maar het is wel tijd voor de voorbereidingen. Over een paar maanden mogen we weer en iedere winter kweek ik een speklaag op de verkeerde plaatsen. Dat moet eraf.

Zodra het woord lijnen valt, heb ik direct 24 uur per dag honger. De hele dag. Heel erge honger. En kom niet aan met dat je dat trek moet noemen omdat alleen mensen in Afrika honger hebben, ik kan wat hongergevoel betreft goed concurreren met ieder willekeurig Afrikaans kind met een bakje rijst in de handen. Alleen zie ik er uit als een iets te goed doorvoed Europees Prinsesje, maar het gaat even over de term honger, hè jongens. Dat is wat telt!

Had ik maar trek in wortelen en avocado’s, in rode bietjes en magere kipfiletjes. Maar nee hoor, uiteraard geen zin in gezond eten, nee, in vette hap. Chips, chocolade, koeken van de ergste soort, kaas, losse plakken salami zo uit de verpakking, ovenschotels, bakken ijs, het maakt geen donder uit, als er maar veel, heel veel calorieën inzitten.

Wat is dat toch?! Zodra ik iets niet meer mag, wil ik het juist. Drank, nicotine, eten, vroeger ook nog mannen. Moest ik er af blijven (meestal door mezelf opgelegd uit zelfbescherming, inclusief de mannen), dan werd het verlangen alleen maar groter. Obsessief groter. Ik-kan-nergens-anders-meer-aan-denken groter. Om te janken. Dus dit jaar gaan we het eens eventjes helemaal anders doen. Die bikini gaat eruit. Het corrigerende badpak trouwens ook. Dat verplaatst de speklaag alleen maar. We gaan met de hele familie op cultuurvakantie naar IJsland!

Geen stukje blote buik of dijbeen meer te bekennen, we pakken alles in met wat loszittend katoen (ademend, belangrijk bij het wandelen door stad en natuur) en het maakt allemaal geen moer meer uit wat ik eet. Niemand die mijn isolerende laag kan zien en daar gaat het om. Weg is de honger, ik kan moeiteloos weer alles laten staan, omdat ik het van mezelf gewoon weer naar binnen mag schuiven. Idioot.

Ik heb de man verzocht om in het geniep een strandvakantie te boeken en dat niet met mij te delen. Ik ga ervanuit dat we naar de kou gaan, dan kan ik straks toch bikiniproof op het laatste moment de instructies krijgen met de auto richting Zuid-Frankrijk of Spanje te rijden. Weg lijnleed. Het is zaak jezelf goed en stevig te belazeren. Ik raad het jullie aan. Allemaal.

Reacties (10)

#1 dus

Slappeling.

 • Volgende discussie
#2 weerbarst

Speklaagje is een must voor een vrouw, ook naar mijn smaak.
En trouwens van vet eten (ten koste van koolhydraten) val je juist af, zie Paleo etc voedingswijze. Avocado bevat gezonde vetten, dus dat verlangen was alvast goed.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Bullie

Jezelf belazeren werkt wellicht ook door je voor te nemen dat je niet drie keer in de week mag sporten, niet vegetarisch mag eten en geen fruit of groente tot je mag nemen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Bullie

En dan hebben we het nog niet eens over de bikinilijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Karel

Redactie: reactie verwijderd.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Rigo Reus

Oeps, dacht ik sargasso te lezen, heb ik de libelle aangeklikt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Djools

Dit noemen ze tegenwoordig een balansstukje.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Boer

Ik zie de eerste mutsen alweer aan het sjoggen in de avonduren , hippe kleding, gloednieuwe loopschoenen,de ledjes aan en men gaat na 300 meter hardlopen over in keuvelstand en al kletsend met de vriendin wandelen ze naar huis beseffende dat het allemaal niet zoveel uitmaakt, de man loopt niet zo snel weg..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 okto

Gewoon naar het naaktstrand, dan zijn al die problemen met vetranden die uit bikini’s puilen meteen opgelost.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Karel

reactie verwijderd? Ik wist niet dat Sargasso daar ook aan doet. Mijn opmerking was bedoeld als compliment.

 • Vorige discussie