1. 1

  Zat nog maar net in militaire dienst (eind juni 67) toen hoorden we ervan…heel heftige discussies..moest op het matje de volgende dag..nooit meer in “rank” gestegen maar met een zuiver geweten.

 2. 3

  hmmm… wat een tempting idee gooit u daar omhoog.
  Misschien een reeks eroterische erotikale heftigheid om de terugkomst van de zon te vieren?
  En dan met het accent op vrouwen en hun vrouwelijkheid….

  Nachtje over droomslapen… :-)

 3. 5

  A la Saturnus, niewaar ? Vader Tijd zogezegd, die zijn kinderen opvrat, de “Siglo XX” bv. En zo de zwarte sferen van Siglo XX liet herleven.

 4. 7

  bingo en absoluut mescaline. Vroeg of laat passeer je toch Goya. Een bedevaart die ik nog moet afleggen: het Prado.
  Deze nacht nog gedroomd van Spanje. Definetly Rood, dat landje, van het bloed, met gele strepen ondraaglijke zon. Een vlag als het ware.

 5. 8

  Moest het even laten passeren voordat ik ‘m had (mijn spaans is niet zo goed). Had in de vakantietijd inderdaad wat luchtigers verwacht maar het maakt de tekening niet minder krachtig. Deprimerend bijna.

  Inderdaad Goyaans.
  Maak van het Prado overigens geen bedevaart.
  Bedevaarten zijn niet goed.

 6. 9

  lol HR, ik kwam ni zo snel op iets anders. En waarom hoeft een bedevaart iets religieus te wezen, de kleuters claimen al zoveel. Bede-vaart. hm. Nee, werkt niet.
  het is in ieder geval iets waar ik sinds m’n 9 naar uitkijk, verlang, verhalen heb over horen vertellen (“ik kwam die ene zaal binnen, en ik kon het niet tegenhouden, maar ben op de grond gaan zitten en onbedaarlijk te huilen”) en gewoon van wil leren en die kleuren in het echt zien.
  En natuurlijk om de Breughels terug te halen naar België.

 7. 10

  Ben niet zo’n fan van musea [‘foute jeugd’ ;-)] maar het Prado (in 1988) was een plezier. Droog gebleven, dat wel.

  [img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/88/Hieronymus_Bosch_-_The_Garden_of_Earthly_Delights_-_Garden_of_Earthly_Delights_%28Ecclesia%27s_Paradise%29.jpg/250px-Hieronymus_Bosch_-_The_Garden_of_Earthly_Delights_-_Garden_of_Earthly_Delights_%28Ecclesia%27s_Paradise%29.jpg[/img]