[Update] Terreuraanslagen in Mumbai…

Via Flickr de eerste beelden na de terreuraanslagen vanavond in de Indiase stad Mumbai (Bombay). Krantensites melden intussen zo’n tachtig doden en 250 gewonden. Op zeker zeven verschillende locaties in Mumbai, waaronder twee vijfsterrenhotels, openden schutters met automatische geweren het vuur op het publiek. Andere doelwitten waren ziekenhuizen, een treinstation en café Leopold, waar veel buitenlanders komen. Updates en het laatste nieuws vindt u hier, hier en hier.

 1. 7

  Jessus, dat Twitter is een zenuwachtige nonnieuws bedoening zeg. Roepen, roepen, roepen. Geen enkel filter. Dat is misschien leuk voor direct aanwezigen maar aan de andere kant van de wereld voelt dat toch niet zo nuttig.

  Analyses hebben we nodig.
  Oorzaken, gevolgen.

 2. 8

  Ik kon er niets aan doen dan meteen te denken: Dit is een veel effectievere manier van terreur uitoefenen.

  1) de aanslagen duren langer
  2) elke gek kan een machinegeweer vasthouden, je raakt altijd iets,dus minder training
  3) het is laagdrempelig, en dus kan het overal opduiken
  4) de terroristen zijn vaker in te zetten, mits ze overleven
  5) goedkoper?

  Lekker bezig heren. Laten we niet hopen dat dit nu normaal gaat worden.

 3. 9

  Analyses, ik wilde net gaan analyseren dat Mumbai’08 de doorbraak van Twitter zou worden, zoals 911 dat voor de blogs was. Maar inderdaad wat HansR zegt, ik denk dat het nut heeft maar de buitenstaander heeft er weinig aan (of ben ik nu te oud geworden?).

 4. 11

  @5: Nederland is ook een multicultureel land… oeps!

  Met dit soort lieden(religieuze fanatici) gaat het echt niet goed komen in deze wereld.

 5. 12

  @11: Het waren vast geen Sikh of Hindoestaanse religieuze fanatici. Hier gaan we ben ik bang in Nederland binnen korte tijd ook mee te maken hebben.

 6. 13

  Parallax; in feite was Beslan niet veel anders. Het probleem zit ‘m in de proliferatie van handwapens. Je kunt je, gezien de immer toenemende productie ervan wereldwijd, haast niet voorstellen dat het nog veel langer vol te houden is dat we hier in Nederland die dingen verboden houden. Let wel: ik ben tegenstander van vuurwapenbezit door particulieren – ik vind het fijn zoals het er hier aan toe gaat, maar er moet een balans wezen. De productie neemt toe, de afstanden worden korter; die dingen ‘kruipen’ gewoon de grens over. In de VS hadden die gasten het veel, veel eerder tussen de ogen gekregen.

 7. 15

  @12 Er zijn genoeg terreuracties geweest van Sikhs (moord op Indira Gandhi) en hindoes (onlusten 1992/1993) in het verleden. Fanaten te over: LeT, SIMI, MNS, Shiv Sena, Maoisten, Tamils, ga maar door.

  Dit land is zo complex, zoveel ongelijkheid in inkomen en maatschappij (kastenstelsel), zoveel verschillende geloven, zoveel mensen, corruptie, etcetera.

  Overigens, is jullie ook de totale incompetentie van de brandweer opgevallen? Mooiste gebouw van Mumbai in de fik, slechts 2 brandweerwagens. Ik heb de eer gehad om 2 jaar geleden eens rond te kijken bij de Mumbai Fire brigade (slechts enkele dagen voor de 2006 Bombay Blasts, verschrikkelijke ervaring maar gelukkig net een uur later op het station), er is nog niets veranderd zo snel te zien aan de beelden. Geen geld, geen urgentiebesef, wat een land.
  Om over de vooroorlogse proppenschieters van de politie nog maar te zwijgen…

 8. 16

  @14

  CNN meldt dat de Indiase regering een schip is binnengevallen dat onlangs uit Karachi (…) is aangekomen, waarvan ze vermoeden dat daar de aanvallers op gezeten hebben..

 9. 20

  @Steeph#17
  Punt is dat ik zoiets nooit van weblogs heb gezien of gevoeld. Twitter is gewoon wat de naam zegt: gekwetter. En dat is het probleem naast het nut. Er bestaat geen mogelijkheid meer om iets geheim te houden maar tegelijk is het een ongefilterde puinhoop van informatie.

  En in elk geval verwacht ik van Sargasso niet het getwitter wordt.
  Dan ben ik weg.

 10. 21

  Best interessant waar mensen op dit kutplaneetje zich allemaal druk over kunnen maken. Oké, structureel niet te vreten hebben (maar dan sla je w.s. ook geen mug meer dood)…

  Gisteren docu Nick Drake gezien, een vergeten muzikant.

  http://www.youtube.com/watch?v=P-Ya8adXZJE&feature=related
  http://www.youtube.com/watch?v=eEAsZa4Qz2Y&feature=related

  enz. enz. (Er staat nog meer)

  Een rits studiowerk achteloos op de balie van de platenmaatschappij achtergelaten, niet lang daarna overleden.

  Als ik naar die muziek luister krijg ik ook neiging de straat op te gaan…en om het even wie helemaal overhoop de kankertyfus te schieten…

  Makes you wonder.