Uitgelekt: PVV Campagneposters 2011

poster1We hebben de lokale designer van Venlo (die alleen principieel met Paint uit het startmenu van Windows werkt) gevraagd om eens een ritsje PVV campagneposters te maken voor de Tweede Kamerverkiezingen van mei 2011, gebaseerd op het huidige verkiezingspamflet van de PVV. Één voorwaarde: hij mocht niet het woord Islam gebruiken. Deze en vier andere posters, stuurde hij ons toe.

poster2

poster4

poster3

poster5

Dat betekent: meer kerncentrales, preventief fouilleren tijdens voetbalwedstrijden (U en uw oogappeltje gaan na drie keer met de knuppel meppen levenslang de bak in en jullie blijven daar eeuwig, ook als je na een paar jaar brommen een andere hobby gevonden denkt te hebben), geen goedkope Poolse arbeiders meer in uw bedrijf en bij een verbouwing zélf de mouwen opstropen. En Turkije? Boycotten. Gewoon naar Drenthe met de vouwwagen.

Nederland moet lekker Nederland blijven. En over twee jaar, vóór u gaat stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen, even kijken wat duinkonijn Madlener met zijn anti-Europa beleid voor uw positie in Europa heeft gedaan. Want zo hoort dat: als u uw keuze bij de Europese verkiezingen baseert op nationale politiek, dan ook andersom. Madlener werkt met geen enkele internationale partij samen. Hij gaat slechts met drie man die ook Geert-plaatjes verzamelen. In het Europees parlement zitten 785 leden. Hoera! Da’s minder dan 1 procent slagkracht!

 1. 4

  Leuke campagneposters. Alleen jammer dat een zeer groot deel van de PVV-aanhang te dom is om te begrijpen waar Wilders en zijn PVV nu echt voor staat. Een stem op de PVV is alleen maar een proteststem. Niemand die nadenkt over eventuele concequenties van die stem.

 2. 9

  Ik denk niet dat de Wilders aanhang bang is voor het vertrek van de Poolse klussers.

  Integendeel. Kijk maar naar Rucphen (St Willebrord). Daar wonen de NL bouwvakkers, en die stemmen in grote getale allemaal op Wilders (>30%). Voor hun is het brood op de plank.

 3. 10

  Nog één keer : progressieve Nederlander, maak niet dezelfde fouten als de progressivo’s die in Vlaanderen het Vlaams Blok (ondertussen Vlaams Belang) groot hebben gemaakt …

 4. 15

  Het wilders bashen gaat rustig door.

  Je zou denken dat na zo’n verkiezingsuitslag men gaat begrijpen dat de samenleving een andere kant op is gegaan.

  Kennelijk zijn sommige mensen nogal traag van begrip.

 5. 16

  @15 Ik ben om. Ik ga de straat op voor meer begrip voor PVV-ers, ik ga naar Venlo om te huggen en te knuffelen, ik maak spandoeken ‘PVV-stemmers zijn ook mensen!’ En ‘niet alle PVV-ers zijn ook Wilders-stemmers’ etc.

  En ik zal deze zin blijven herhalen: ‘Ik heb geen probleem met de mens Wilders, maar met de PVV.’

 6. 17

  Waarom weer dat generaliseren. De ontwerper van de pamfletten is dus geen haar beter dan Geert Wilders en de PVV. Iedereen die anders denkt of een andere mening heeft maar afblaffen.
  Probeer eens diegene aan te pakken die ons ieder jaar de miljoenen uit de broekzak tillen en in hun jaszak steken.

 7. 18

  Kom maar door met die uitstootvrije kerncentrale’s. Liever dan de gore kolencentrale die ze nu aan het bouwen zijn dank zij een misplaatst fobie uit de jaren ’70. Voor de rest opzouten met die PVV natuurlijk.

 8. 20

  @15 Gezien het feit dat het gemiddelde profiel van de Wilders stemmer een blanke 50+ er is, vraag ik me toch af of de PVV nou werkelijk de toekomst vertegenwoordigt, of meer een hunkering naar een geidealiseerd verleden.

 9. 21

  @18 Uitstootvrij gaat een beetje ver. Bij het opwerken en geschikt maken van uranium voor de centrale komen wel degelijk schadelijke gassen vrij. Dat gezegd, wat mij betreft liever een kern- dan een kolen/gas/olie centrale.

 10. 23

  @15:…Kennelijk zijn sommige mensen nogal traag van begrip.

  Inderdaad. Met name diegenen die nog steeds niet snappen wat er in de jaren dertig van de vorige eeuw is gebeurd.

  @18: “Cernobyl” heeft aangetoond dat die “fobie uit de jaren 70” misschien toch niet zo misplaatst was. De nucleaire lobby zegt dat zoiets in een westerse kerncentrale nooit zou kunnen gebeuren, maar het is een paar keer een dubbeltje op zijn kant geweest (TMI, Besse-Davis).
  Verder zijn kerncentrales gewoon veel te duur, en dat ze überhaupt bestaan is slechts te danken aan het feit dat de nucleaire industrie de zwaarst gesubsidieerde industrie ter wereld is. (en dan maar zeuren dat wind zonder subsidie niet rendabel is!)

 11. 25

  De zon werkt niet op kern splitsing, maar op kern fusie.

  waarom zou het uranium trouwens binnen afzienbare tijd op zijn? Kunnen we niet met opwerkings centrales het winbare gehalte verhogen met een factor 10?

 12. 27

  @25: waarom zou het uranium trouwens binnen afzienbare tijd op zijn? Kunnen we niet met opwerkings centrales het winbare gehalte verhogen met een factor 10?

  “opwerkings centrales” bestaan niet.
  Opwerkingsfabrieken doen niet anders dan het laatste restje splijtbaar materiaal uit “opgebrande” nucleaire “brandstof” halen, om dat vervolgens te gebruiken bij de produktie van nieuwe nucleaire “brandstof”.

  Wat je waarschijnlijk bedoelt zijn zogenaamde kweekreactoren. Deze zijn in theorie in staat om het niet splijtbare U-238 (99,3% van natuurlijk uranium) om te zetten in splijtbaar Pu-239 (Plutonium) en wel op zodanige manier dat zij meer splijtbaar materiaal produceren dan zij verbruiken. Daar wordt sinds de jaren 60 van de vorige eeuw al onderzoek naar gedaan, maar tot op heden is er nog geen commercieele kweekreactor online gekomen, behalve een kleinschalige reactor in Japan (Monju). Maar deze ligt al sinds 1995 stil vanwege ernstige technische problemen.

  Duitsland was in samenwerking met oa Nederland bezig met een dergelijke reactor (Kalkar) maar deze is nooit online gekomen omdat er onvoldoende garanties waren ivm de veiligheid. Dergelijke reactoren zijn namelijk veel moeilijker in de hand te houden dan “gewone” splijtingsreactoren. Bovendien moeten ze worden gekoeld met vloeibaar natrium ipv water, en vloeibaar natrium is een link goedje, zacht gezegd.

 13. 28

  @richard: De winst van de uitgesproken anti-Wilders partijen (D66, CU, GL en SP) was ongeveer evengroot als die van de PVV pipo. De samenleving is helemaal niet veranderd, de scheidslijnen tussen groepen zijn duidelijker geworden.

 14. 30

  Geert de Swart | 5 June 2009 | 13:19
  Waarom weer dat generaliseren. De ontwerper van de pamfletten is dus geen haar beter dan Geert Wilders en de PVV.

  wat is er generaliserend aan een paar van Wilders ideetjes achter elkaar zetten?

 15. 31

  Uit een ander draadje: ‘Mensen hoeven niet zo nodig met wilders in zee, maar willen dat de problemen rond marokkanen, islam en massa immigratie worden opgelost.’

  En da’s geen generalisatie?

 16. 32

  > Is de CU wel zo anti pvv?
  .
  De CU is een van de “weg met ons” partijen.
  .
  Alleen de PVV, SGP en VVD stemden tegen het generaal pardon van de geld-zoekers.