TV – Klootwijk aan Zee

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Terwijl de jongste confrontatie tussen de overheid en de visserijsector in volle gang is: de 25 EU-landen spreken dinsdag voor het eerst over het zogeheten beheersplan schol en tong (Zibb.nl) komt journalist Wouter Klootwijk met een nieuw tv-programma over vis: Klootwijk aan Zee. Het wordt een dromerig visconsumentenprogramma met goed nieuws, aldus de RVU. In aflevering drie vangt Klootwijk bij de Lofoten knotsen van kabeljauw en wil daar klaarblijkelijk mee zeggen dat er nog volop vis zit? Of Klootwijk de ecologische crisis in zeeën aan het downplayen is dat moet u zelf maar gaan zien. Kapitein KlootwijkIn ieder geval belooft het een serie boeiende uitzendingen te worden over de doorgaans onzichtbare wereld van de visserij vol met intrigerende waarnemingen: Italianen eten inktvis uit Scheveningen en de beste gerookte visjes komen uit Monnickendam (rvu.nl). Vanaf 25 april acht maal op dinsdag van 21.30 tot 22.00 uur op Nederland 3.

klootwijkaanzee.nl: Kapitein Klootwijks weblog.
visserijnieuws.punt.nl: zeer uitgebreide nieuwssite met beeld en geluid, samengesteld door de visserijsector zelf volgens traditioneel IJmuidens webdesign en met extragratis unieke foto’s: “Wandeling op een zak vis”.
▪ WNF campagne: Kies voor een levende zee / download de Viswijzer
Online Goede Visgids (Stichting Noordzee, auteur Wouter Klootwijk)

Reacties (3)

#1 Ben Helder

Wouter Klootwijk van de goede Vischrecepten in De Volkskrant ..

  • Volgende discussie
#2 Spuyt12

Klootwijk aan zee.nl : Deze site gaat bijna de lucht in!

Is ie gaan vissen in Dahab?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 ALO

Ik ben al een fan van Wouter Klootwijk sinds hij in de jaren 70 in de VN schreef over consumentenzaken. Eerst samen met Rudie van Meurs en later alleen. Geen uitzending van de keuringdienst van Waarden heb ik gemist en ik ben van plan ook deze serie te bekijken.

Het begon gisteren al met mooie plaatjes omlijst met fraaie muziek (van de film Chocolat). Beeld en geluid deden hiermee sterk denken aan de serie ‘het Bourgondisch Complot’ op Canvas van vorig jaar.

  • Vorige discussie