1. 3

  The lord of the ring ?
  Wrong answer ?

  Je hoort ergens zacht op de achtergrond, heel in de verte, de omroeperstem van het ‘Sportpaleis’ in vervlogen dagen.
  Maar dat waren zes-daagse, hier zijn het (zes ?) ronden …

  Of, wacht eens ! Zie ik niet Leterme die daar onder de mat geveegd is ?!
  ’t Ja jongen, God denkt er het zijne van. Wij anders wel.

 2. 4

  Echter, gronikeur..verlicht me wat uw regio aangaat. Ik schrik me een hoedje en weet niet meer wat te denken, soort van vallend wereldbeeld ervaar ik in me :(

 3. 5

  ik ook waarde larie, ik ook.
  De doos van Pandora is opengegaan, leerlingtovenaars aan het roer.
  Ik ben al 2 keer aan een stuk begonnen maar moet opgeven, te ingewikkeld, in de zin van: moet teveel verklaren, en dat meandert -zelfs naar mijn tekstuele mùaatsaven- te ver uit. Ik moet op de goede invalshoek wachten blijkbaar…

 4. 7

  @#4: volg op gezette tijden de Vlaamse media, bv. weekendedities, en u bent toch vrij snel mee ? Of hebt u eerst nog een cursus België nodig ? Ja, dàn…

  Ook nuttig : klikmelink. Helaas nog niet up-to-date t.e.m. augustus.

 5. 9

  Ik vind de huidige crisis vrij helder, de oplossing misschien niet, maar het probleem wel. Dat NL’ers steevast met vraagtekens zitten, ook vijf, tien, vijftien jaar na de vorige vraagtekens en de antwoorden daarop, komt m.i. omdat men het liever oppervlakkig blijft bekijken, en niet een paar basics wilt onthouden. Is mijn indruk. Zo’n beetje alsof VL’ingen steevast zouden vergeten dat de burgemeesters in NL niet verkozen worden. Op een gegeven ogenblik moet je dat ook beginnen onthouden als je ècht belang stelt in NL. Dàt gevoel, zo’n beetje.

 6. 10

  wil niet als de zeurluis overkomen, maar ik denk niet dat het per sé over de crisis en het niet begrijpen ervan moet gaan/gaat.
  Het is waar het naartoe gaat, en hoe diep de durende diepte is, wellicht.

  En zelfs, dit gepareerd en -poneerd zijnde, niemand op wat onbezopen protagonisten na, weet wat er gezegd is, op het Hertoginnendal. Tenzij je de knuisten van Jean-Luc kunt fotograferen, natuurlijk.

 7. 11

  Waar gaat het naartoe @S’z ?

  In de geologie bekijkt met Belgie als een dubbele entiteit.

  Afrika duwde, Brabants hoog was de Zuidelijke kust in die tijd, Frankrijk omhoog en Belgie omlaag. Een warme tropische zee was Uw land., mijn blauwe stoepranden werden gevormd , petite graniet. Fraai maar als je erop klapt stinkt het ;) Verder duwen en Belgie brak van West naar Oost en schoof over elkaar heen. Waar je ook graaft op uw plek je vindt tweemaal hetzelfde. Het is Uw lot.

  NL’ers bestaan niet. U was toch de man van de regio’s ?, ik ook btw.

  Het “gaat” diep maar komt goed dat dubbele..soort van.

 8. 12

  2x hetzelfde, mooi pleidooi voor ’n confederalisme ;-)

  #10 ok, maar me nummer nege ging me ook zo’n beetje over de eeuwige “leg mij België nou dan eindelijk ’s gezellig uit” of “wie is die Dewinter nou eigenlijk” vragen…