Supermodel promoot neushoorn stroperij

Ontmoet de Trut du Jour : Elle Macpherson. Dit (ex-)supermodel, rolmodel, ondernemer, gidsgriet en presentatrice van Britain’s Next Top Model gebruikt graag een snufje gemalen neushoornpoeder om zich beter in haar 47-jarige vel te voelen, zo onthulde ze in een twitter-interview. Wie denkt dat kwakzalverij waarvoor bedreigde diersoorten worden uitgemoord alleen is besteed aan ethisch onverschillige consumenten in Azië heeft het mis. Ook in potentie goed geïnformeerde Australiërs als Macpherson alias “The Body” verlagen zich blijkbaar tot deze kwalijke archaïsche praktijken? Hebben de alarmerende berichten over de neushoorn-stroperij Macpherson dan nooit bereikt? Ze kan zich moeilijk verschuilen achter haar blonde lokken, want deze beelden begrijpt zelfs een kind van vijf. Er zijn bloggers die denken dat ze het allemaal niet zo heeft bedoeld. Maar als je de smaak van de capsules: “a little bit like crushed bone and fungus” kan omschrijven weet je dondersgoed waar je het over hebt.

Natuurorganisaties sturen soms acteurs en artiesten de jungle in om kennis te maken met bedreigde natuur (zie: Carice, Julia). Ik zou Elle Macpherson wel eens willen zien grienen naast een stervende Javaanse neushoorn [grafisch beeld]. Mooie emotionele televee zou dat zijn. Catwalk Conscience soort van, Reinout Oerlemans weet er vast een internationaal verkoopbaar format van te maken. (bron: mongabay)

 1. 2

  @1
  Wat wil je daarmee zeggen????

  Verder goed stukkie, carlos.
  Onderdelven dat wicht met een bombardement aan protesten.

 2. 5

  Als die hoorn 30,000 euro de kilo doet, zou je er toch alles aan willen doen om een heel peleton van die Javaanse neushoorns te fokken.

 3. 6

  keratine-junkie, op ’t fotootje is ze ook al aan ’t nagelbijten.
  goeie tip: ga naar een hoefsmid, daar liggen kilo’s van dat spul. M’n hond is er gek op, en die blijft ook maar jong.