Stuur Karskens een oorlog in

De Pers in t klein

Lezers van De Pers mogen Arnold Karskens – die ook sporadisch blogt bij Sargasso – naar eigen smaak een oorlogsgebied insturen. De Pers geeft een overzicht van 61 conflicten, van Birma tot Kasjmir, van Mali tot Koerdistan. Zelfs Baskenland en Cyprus staan in de lijst opgenomen.

Stuur uw suggestie naar ‘[email protected]‘. Ik zeg Tsjetsjenie, waar de Russen doen alsof ze de baas zijn en de Tsjetsjenen alsof ze gehoorzamen.

 1. 1

  Als het gaat om het Israelisch-Palestijns conflict lees ik het volgende.

  Palestina: Israëlische staat vs Palestijnen. Spanningen tussen Israël en Hezbollah, Syrië. PLO vs Hamas.

  Dat het gebied zo wordt aangeduid; als Palestina.
  Dat bevreemdt mij wel.

 2. 3

  Dat Stuur Karskens een oorlog in mag je wel behoorlijk vrij interpreteren, gezien een aantal van de genoemde conflicten. Je moet al echt goed kiezen wil je Karskens een beetje oorlog geven. Gezien de (sporadische) berichten daarvandaan zou Tjetjenie wel een goede plek zijn om Karskens te hebben. De vraag is alleen hoe zeer je hem ook nog een oude dag gunt.

 3. 4

  Ik weet niet hoe je het precies zou kunnen omschrijven, Olaf.

  Ik zou natuurlijk wel kunnen proberen enige alternatieven aan te kunnen bieden,
  zoals Israel / Palestijnse gebieden: Israelische staat vs Palestijnen, etc.

  Je zou het wellicht ook op een andere manier kunnen oplossen/omschrijven, je kunt bijvoorbeeld Palestina geheel weglaten.

 4. 7

  Ik zou het leuk vinden als hij naar Cyprus zou gaan, geen oorlogsgebied maar wel een kwestie in onze eigen Europese Unie waar iets ongelovelijk verkeerd zit, en waar wij veel te weinig over horen. Zet daar eens een ervaren verslaggever en flink wat airtime op. (Cyprus staat trouwens wel in het lijstje)

 5. 8

  Doe maar Nigeria, daar wil ik wel wat meer van weten. Mocht er zelf (voor m’n werk) niet naartoe omdat je als blanke in de Delta direct wordt gekidnapped. Ik stel dus voor dat Karksens zich zwart sminckt, levert vast goede foto’s op.

  (disclaimer voor boze brievenschrijvers: laatste opmerking is uiteraard grappend bedoeld)

 6. 9

  @7: Cyprus is anders fors op weg naar een oplossing, met aan beide zijden een voorstander van reunificatie aan de macht.

 7. 10

  Wat te denken van het conflict tussen de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonie en Griekenland.
  Escaleert dit conflict?

  Hier heb je ook te maken met een conflict over de aanduiding/naam van een gebied.

  Wat zullen de Bulgaren denken van deze West-Bulgaren?

 8. 20

  @18: Nee hoor, er zijn wel (veel) meer van die 61 “conflicten” op weg naar oplossing, danwel al opgelost (en staan er dus mijns inziens onterecht tussen). Ik heb zelf het gevoel dat de Pers niet erg zorgvuldig/vrij willekeurig te werk is gegaan in haar keuze.

 9. 21

  Arnold, ik zag je het laatst in Zagreb 1992, miste je in Iraq. Wacht op je in het volgende ,Kurdistan. Het ga je goed.

 10. 22

  Kijk, de Pers begrijpt het: Oorlog is entertainment. Stuur uw favoriete oorlogscorrespondent naar uw favoriet oorlog en win een actiezegel!