Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

In de VS zijn na een succesvol protest deze week de wetten SOPA en PIPA even in de koelkast gezet. Een kleine overwinning in het vrij houden van het internet. Nu is Europa aan zet. Binnenkort behandelt het Europees Parlement ACTA. Dat is een van de laatste kansen om dit absurde internationale verdrag tegen te houden.
Wat is ACTA? Kijkt u eerst even naar deze twee filmpjes:

Begint u al onrustig te worden? Dan hier nog een paar linkjes voor iets meer diepgang.

Samengevat: de industrie bepaalt wat u en ik wel en niet mogen doen op internet met als ultieme consequentie afsluiting van uw internetconnectie. Dit alles gebaseerd op een verouderd economisch model.

In Nederland is de “behandeling” in de Tweede Kamer gedaan op basis van geheime stukken, met dank aan de PVV.
De drang naar geheimhouding zou genoeg waarschuwing moeten zijn voor de verdachte aard van ACTA.

Dit is de laatste kans om ACTA tegen te houden. Diverse landen in en buiten Europa hebben al getekend. Alleen actie van het Europees Parlement kan het nu nog tegen houden.
Mail/bel de vertegenwoordigers in het Europees Parlement (vooral die van CDA/VVD/PVV). Mail/bel uw vrienden in andere landen van de EU om ook actie te voeren, bijvoorbeeld zoals de Polen het doen. Teken petities.

Het eerste moment dat het aan de orde komt in het Europees parlement is op 29 februari in de commissie Ontwikkeling. Ook de commissie Internationale Handel zou het eind februari kunnen behandelen.
Zodra duidelijk is wanneer behandeling in het Europees Parlement precies zal plaats vinden en de seinen nog steeds op rood staan, zullen we ook maar eens massaal een dag op zwart moeten gaan. Kennelijk is dat iets wat zelfs politici begrijpen.

Update 23-1: Morgen vindt al een eerste behandeling plaats in een commissie.

Update 25-1: Morgen (26-1) ondertekenen de lidstaten en de EU al de intentieverklaring van ACTA in Tokyo. Alleen het Europarlement kan het nu nog tegenhouden door het weg te stemmen. Lees de verklaring van Marietje Schaake (Europarlementariër voor D66).

Update 26-1: Nog een internationale petitie die het Europarlement oproept tegen te stemmen (nu al meer dan 50.000 tekenaars)

Update 26-1: Uitstekend artikel over stand van zaken en proces bij Tweakers.

Reacties (60)

#1 Peter

Een dag op zwart zou dan samen met (vooral) de overige media moeten. Niet alleen de digtiale kranten op zwart, ook de papieren een dag niet drukken. Daar liggen (sommige) politici wel wakker van, want dan zijn ze ineens hun bron voor kamervragen een dag kwijt.

 • Volgende discussie
#2 Bismarck

De PVV gaat tegen ACTA stemmen, tenminste dat beweren ze.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#2.1 Grobbo - Reactie op #2

Rrrrright…. Eerst zien

 • Volgende reactie op #2
#2.2 knelistonie - Reactie op #2.1

Verificeren, en nog een keer.

#onbetrouwbaaralsdehelPVV

#2.3 Tuurlijk - Reactie op #2

Nee hoor, ze zeggen alleen tegen te stemmen “wanneer blijkt dat de (internet)vrijheid van Nederlanders hiermee in het geding komt.”.

Natuurlijk weten we nu al dat ze niet gaan vinden dat de (internet)vrijheid van Nederlanders in het geding komt.

 • Vorige reactie op #2
#3 killerog

Volgens mij is het nooit de intentie van de Europese Commissie geweest om de lokale parlementen hierover te laten stemmen. Zie ook de reactie van Commissaris de Gucht (pdf) op pagina 50 en 64. Zie meer bij de EC.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 HansR

We gaan het zien.
Hopelijk heeft het SOPA/PIPA gebeuren het parlement een beetje wakker geschud.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Steeph

Ah, er is ook een NL petitie. Link toegevoegd aan de tekst en gelijk getekend:
http://petities.nl/petitie/verwerpen-acta-verdrag

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Steeph

Iemand die alvast wat banners, twibbons en zo kan maken?
Zet ik ze wel bij de post.

Intussen zijn de Polen lekker bezig:
http://www.washingtonpost.com/business/polish-government-websites-face-apparent-attack-by-internet-group-anonymous/2012/01/22/gIQAF1GEIQ_story.html

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Henrik

moet je maar niet zoveel Hollywood meuk inhaleren.

ik snap de effecten van ACTA, ik zie de consequenties, maar ik blijf me verbazen over de gretigheid waarmee de US-made pulp verslonden wordt.

mensen, er is zoveel meer.
versla ACTA/SOPA/PIPA: lees een boek.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7.1 Steeph - Reactie op #7

Misschien moet je je even de linkjes lezen. Dit gaat wel even iets verder dan het beschermen van wat filmpjes van Hollywood. Ook medicijnen, zaden en allerlei andere patenten worden voorzien van een buitenproportionele bescherming.
En dan hebben we het nog niet over de rechten die bedrijven krijgen om weet niet wie op te sporen en van de wereld af te sluiten zonder fatsoenlijke rechtsgang.

#8 Johan

Ik zweer als ze die wetten invoeren gaan er doden vallen!!!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8.1 Harm - Reactie op #8

Virtuele doden, mag ik hopen?

#9 salvatore

Heb mezelf met kerst het boek; “informatie” aan geschaft van -James Gleick- ” van tam tam tot internet” Is erg interessant; vooral omdat deze auteur, bij 1 of ander,programma, steeds wilde antwoordde op een vraag,onderwijl de reporter; hem weer onderbrak; en hij steeds geen antwoord kon geven. Uit pure ergernis,om alsnog te mogen weten;wat hij wilde antwoorden;dat boek maar gekocht.

Ten tijden van de drukpers “revolutie” regageerde mensen net zo behoudend panisch angstig; hen macht en controle te verliezen.
Daarin is dus niet veranderd, synchroom aan allen ontwikkelingen wetenschap,en techniek der informatica.

Exact dezelfde argumenten en tegenbewegingen; tot en met; de holle frase; “er teveel boeken,vanwege de drukpers, ontw. zouden zijn; zogenaamd teveel informatie” Tot en met de macht en controle over valse propaganda indoktrinatie manupulatie te verliezen; Onder het mom; mensen zich juist door internet zouden laten misleiden en geen onderscheidingsvermogen zouden hebben. En dus eissen onze pers voorlichters en staats media; zij alles mogen duiden en cencureren;
alsof we achterlijk blijven en hen weten wat goed voor ons is.

Bij de kranten en wiki leaks zagen we hetzelfde…

Anyway al die angstige mensen, voor ontwikkeling wetenschap en techniek;die geen verandering en ontw. toestaan. PUUR vanwege hen macht,en controle drang. Het is uitgesloten welke ontw,techniek wetenschap dan ook te saboteren/stoppen dat is ONMOGELIJK!
En zoals met alles, ook deze krachtige informatica wegen, mis-zowel- als ge- bruikt kunnen worden.

Dit achterhoede gevecht en de essentie waar het nu in wezen werkelijk om gaat………is dat machthebbers; hen grip dreigen te verliezen; wat een GOEDE zaak is. Toch ze alles uit de kast zullen halen….
waardoor we alleen maar creatiever en nog sneller worden;en niet op 1 pard wedden; maar duiznenden wegen aanwenden;dat is NOOIT meer te stoppen; net zo min; als vanaf de eerste morsen seinen telegraph machines; of vanaf het moment het wiel werd uitgevonden….

Denk je nu echt dat wanneer de kennis,wetenschap en techniek er is; iemand kan tegen houden; dit verder ontwikkeld wordt??
natuurlijk niet; dom en achterlijk; de machthebbers hier hen energie en tijd aan verspillen; i.p.v; simpelweg; mee te gaan met hen tijd;en vooral de gevaren en veiligheid dat met zich meebrengt!
En ook daar niet doof en blind voor blijven.
EEn gotspe; dat de inbraak van iran, regime in ONZE digid; al onze gegevens al hebben; verwaarloosd wordt;en hier een hele hetze, van zelfverrijkende suckende producers en hen lobby, wordt; uitgewerkt.

BEZOPEN bussiness; en nu dew BEUK erin wereldwijd effe afrekenen met deze oude wegen van manipulatie-informatica;Reeds overruled,
met volledige toegang tot allen informatie.
OPENBREKEN; waar het maatschappelijk belang,voorop staat.

Het gaat hier niet om;wat op het eerste oog, de motivatie zou zijn.
dat zijn bijverschijnsels…..

Het is frappant; we enerzijds, voorop staan, voor de buhne met zogenaamde internet neutraliteit etc;Anderszijds rechtsstreeks onze systemen openstellen en uitleveren aan iran;en elke misdadiger,toegang verschaffen tot onze,onbeveiligde prive gegevens.De software,en toegangscodes; er gratis bijleveren…
Er klopt geen hout van, en geen tijd en energie meer verdoen;met deze criminelen instituten, zoals brein,en die andere..

Maar vol internationaal de beuk erin dat ze niet meer weten waar ze moeten zoeken en welke poorten gaten te sluiten; TOT ze beseffen dat ONMOGELIJK is,en bljft;en teveel geld,en capaciteit kost; om 2 minuten deze natuurlijke culturele processen uit te stellen;meer niet!
het is net als, met een vingerhoedje de zee leeg willen scheppen.
Ze doen maar wij gaan gewoon door….en hoe meer focus op 1 lijntje
hoe meer ruimte al die anderen; te exploiteren.Dom dom dom dom dom; mee gaan met de tijd ,kennis van nu,voortschrijdend inzicht,techniek wetenschap, informatica…

Ze werken er zelf mee…maar weten niet eens waarmee…
anders zouden ze weten hoe nutteloos, deze verkrampte stuiptrekkingen zijn; lachwekkend!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 salvatore

Bovendien als ze eens hen tijd nuttig,besteden en met de tijd meegaan;
ook eindelijk de kinderporno producenten netwerken opgerold kunnen worden; JUIST door internet; laat dat NIET ondergronds gaan; maar volg het net zo lang tot je ze opgerold hebt!
Per fotoos van gemartelde verkachtte babies/t/m 11; worden 10.000den euro betaald; BIG buisness; dankzij internet; oprolbaar.
Dis mister government man doe er gvd onderhand eens iets nuttigs mee

over prioriteiten gesproken! Dat je lijf en leden gejat,geexploiteerd worden, bij weerloze kinders; lijkt me, een groter probleem dan die monopolisten die moeten leren delen met de AUTERS zelf!
en hen, consumenten; ik betaal voor alles; kijk NOOIT films.

Maar de muziek van M.J wordt volop gekopieerd en verspreid!
daar heeft hij en al zijn knderen RECHT op;en verder NIEMAND om hem heen. En per cd; betaal ik 6 keer de neiuwprijs;daar ze binnen een jaar verslijten;dus nu uit rusland en zuidamerika,betaal ik 1 euro per gedownloade cd; heel de serie, putumayo.

En verhuist langzaam, de cd; naar opslag media hd, en geheugen.
Spaart me; enorm veel ruimte; en vynyl gaat langer mee,en is voller en warmer van geluid; een cd… ..kan je, na nog geen jaar weggooien.

Toch wat, velen gemeen hebben met deze pyraten boys,girls en nerds.
is de absolute aversie tegen alles wat een vrij internet bedreigd.
Alleen d66, zijn daar serieus mee bezig, een pluim in deze, ze als enige,zich hard voor maken. (de rest snapt er niets van)
En waar het vooral omgaat, is, het feit informatie via internet;niet meer eenzijdig, te manipuleren,indoktrineren,vervormen,achterhouden,misleiden,is.
Daar mensen zelf kunnen zoeken mits; informatie toegankelijk blijft.
met allen haken en ogen ,natuurlijk inherent daaraan; DOE daar dan iets mee…

We, laten toch ook niet allen huizen verdwijnen omdat daar ingebroken kan worden? Dat zou toch idioot zijn?Of allen vrouwen elimineren,omdat ze anders verkacht kunnen worden..ETC.
Wel zo idioot is dit dus OOK.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Steeph

Dit zijn de Nederlanders die in de commissie van morgen zitten:
https://memopol.lqdn.fr/europe/parliament/committee/DEVE/#!filters?country=Netherlands

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Steeph
 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13.1 Harm - Reactie op #13

Dat is iets voor mensen die nog steeds geloven dat ze in een democratie leven. We leven echter in een plutocratie: money talks!

#16 McLovin

“Wie applaudisseert voor Anonymous, kiest partij voor terroristen”:
http://www.nrc.nl/nieuws/2012/01/24/megaupload-heeft-gelazer-met-de-fbi-omdat-wij-niet-meer-willen-afrekenen/

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16.1 Spam - Reactie op #16

Erg goed stuk. Dank voor de link.

 • Volgende reactie op #16
#16.2 Harm - Reactie op #16

“Stel, uw aandacht wordt op straat getrokken door een prachtig vioolspel. U voegt zich bij de andere voorbijgangers. Een minuut, twee minuten, drie minuten. Opeens wordt er een centenbakje onder uw neus gehouden. Zelfs de A2-graaier zou zich dan opgelaten voelen als hij geen kleingeld op zak heeft.”

Juist, want we hebben wel waardering voor de prestatie van de artiest en we zijn zeker bereid daarvoor te betalen, maar zonder dat die graaiers van de distributieketen daartussen zitten. Bovendien is het waar, dat we ook eigen werkstukken, videopresentaties en vakantiefilmpjes uitwisselen en het is waar dat dit soort regelingen de overheid de mogelijkheid tot censuur verschaft.

Dus wordt het de hoogste tijd dat media-industrie een ander distributiemodel ontwikkelt, want de prijs die de burger moet betalen voor het instandhouden van het oude model is in alle opzichten te hoog.

En als de mediaindustrie zoveel macht blijkt te hebben dat de stem van de redelijkheid faalt, ja, dan kies ik partij voor de “terroristen” en applaudisseer voor Anonymous.

Want anders zijn we binnenkort allemaal potentiele “terroristen”.

 • Volgende reactie op #16
 • Vorige reactie op #16
#16.3 Steeph - Reactie op #16

Tricky dit. Omdat een bepaalde club terroristische trekjes heeft en ook tegen ACTA is, is het ineens verdacht om tegen ACTA te zijn?
Wel de zaken goed blijven scheiden.
Ja, copyrightschending is een probleem. Ja, er zijn heel veel aso’s die misbruik maken van de moderne mogelijkheden (hey, what’s new). Maar nee, dat rechtvaardigd niet draconische maatregelen waarbij ieders dataverkeer in de gaten gehouden wordt en de sancties extreem zijn.
Bovendien lost het het probleem niet op.
En het voelt als je probeert elektriciteit te verbieden om de stoomtrein te beschermen.

Investeer je energie in het vinden van nieuwe modellen. Ga niet hele staatsmachines op gang brengen om oude modellen te beschermen met buitenproportionele middelen.

 • Vorige reactie op #16
#16.4 Harm - Reactie op #16.3

“Omdat een bepaalde club terroristische trekjes heeft”, ja, heeee, zeg, nou niet misplaatst moralistisch worden Steeph. En dan ook nog eens meedoen aan de inflatie van het begrip “terrorisme”, schaam je.
Ze schieten tenslotte niet op vrouwen en kinderen.

Als “het kapitaal” via haar belangenorganisaties de volksvertegenwoor- diging heeft overgenomen/omgekocht, dan zijn we op onrechtmatige wijze beroofd van onze legitieme rechten,

Nu heeft de anarchist in mij toch al moeite met het erkennen van regels die niet ontsprongen zijn aan mijn eigen sociale bewustzijn, maar als de rechten die de tegenhanger vormen van de regels ons ook nog eens ontnomen worden, dan komt die anarchist in mij opeens weer in volle omvang naar boven.

Ik ben als vrij man geboren en ik doe van die vrijheid slecht in beperkte mate afstand op bepaalde voorwaarden. Worden die voorwaarden geschonden, dan gelden de regels niet meer.

De enige regel die dan rest is, dat het middel in verhouding moet staan tot het doel en dat principe heeft Anonymous niet geschonden.

 • Volgende reactie op #16.3
#16.5 Steeph - Reactie op #16.4

Sorry voor het misplaatste gebruik van het woord terrorist. Ik ging even teveel mee in de lijn van het aangebrachte artikel. Met terrorisme heeft het weinig van doen inderdaad.
Aangezien ik in het verleden ook tegen het misbruik van het woord heb geageerd, ga ik me nu in een hoekje zitten schamen.

#16.6 Spam - Reactie op #16.5

Het moedwillig kapotmaken van andermans eigendommen, alleen omdat je het met die ander oneens bent is natuurlijk wel een lichte vorm van terrorisme. Het is in ieder geval niet gewoon vandalisme waarbij het voornamelijk om het vernielen zelf gaat en de slachtofferkeuze van ondergeschikt belang is. Gelukkig wordt er geen geweld gebruikt en wordt daar ook niet mee gedreigd.

 • Volgende reactie op #16.5
#16.7 Steeph - Reactie op #16.5

@spam: Niet met je eens. Terrorisme is een specifiek begrip. Gericht tegen de staat of bevolking als geheel.
http://vandale.nl/opzoeken?pattern=terrorisme&lang=nn

 • Volgende reactie op #16.5
 • Vorige reactie op #16.5
#16.8 Spam - Reactie op #16.5

Had ik ook al opgezocht. Maar moet je het neerhalen van de website van een ministerie dan anders kwalificeren dan het neerhalen van de website van een bedrijg? ‘Terreur’ lijkt ook geweld te impliceren. Of geweld alleen tegen mensen ook tegen webservers kan worden gericht, weet ik niet.

Is er ook een goede term voor ‘met vandalisme strijden tegen mensen die je mening niet delen’?

 • Volgende reactie op #16.5
 • Vorige reactie op #16.5
#16.9 L.Brusselman - Reactie op #16.5

Spam is wel bereid mee te werken aan de devaluatie van de term terrorisme,hij behoort ot de mensen die politieke activisten kwalijker vind dan criminelen,een afwijking die vooral voorkomt aan de rechterkant.

 • Volgende reactie op #16.5
 • Vorige reactie op #16.5
#16.10 L.Brusselman - Reactie op #16.5

Excuses voor de taalfouten,op de een of andere manier blijft het veld leeg als ik op edit klik

 • Volgende reactie op #16.5
 • Vorige reactie op #16.5
#16.11 Spam - Reactie op #16.5

Het maakt mij niet uit wat zo’n term precies betekent, maar ik wil het wel weten. Ik wil DDOSers niet naar Guantanamo sturen. Chauffeurs van Afghaanse krijgsheren trouwens ook niet. En criminelen mogen van mij gewoon (gepast) worden gestraft.

 • Volgende reactie op #16.5
 • Vorige reactie op #16.5
#16.12 L.Brusselman - Reactie op #16.5

Oke,in dit geval had ik beter “behoort hij tot..?” kunnen schrijven.

 • Volgende reactie op #16.5
 • Vorige reactie op #16.5
#16.13 Harm - Reactie op #16.5

Trek het je niet aan Steeph, we leren allemaal steeds opnieuw wat bij. Zo dacht ik dat de definitie van een terreurdaad is, dat het gaat om geweld tegen de (onschuldige) burgerbevolking. Maar volgens de definitie waar jij naar linkt gaat het tevens om daden die tegen de staat gericht zijn.

Goed beschouwd zou het dus binnenkort wel eens om een eretitel kunnen gaan, vergelijkbaar met het begrip “geuzen”.

“Die Tyranny verdrijven, die my mijn hert doorwondt.”

(Ik veronderstel dat je tegenwoordig de koning van Hispanje moet vervangen door Obama?)

 • Volgende reactie op #16.5
 • Vorige reactie op #16.5
#16.14 L.Brusselman - Reactie op #16.5

Vezetsmensen in WO II die krantjes en stencils van de ondergrondse verspreidden werden ook als terroristen beschouwd.Het zijn vaak de machthebbers van het moment die de definitie inhoud geven ,veel van de “terroristen”van nu zijn de helden van morgen.

 • Vorige reactie op #16.5
#16.15 L.Brusselman - Reactie op #16.3

Als je mensen te makkelijk van het stempel terrorist voorziet bestaat het gevaar dat je toestanden krijgt als in Duitsland tijdens de jaren zeventig.

 • Vorige reactie op #16.3
#17 frank

En toch knelt het massaal afgeven op auteursrechten ergens wel. ACTA moet weg. Maar uiteindelijk moet het auteursrecht dat de onderliggende problemen veroorzaakt worden hervormd. Zeventig jaar wordt gewoonweg niet geaccepteerd.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17.1 Harm - Reactie op #17

Akkoord, alleen kun je erover van mening verschillen waar nu de oorzaak ligt, bij de auteursrechten of bij de media-industrie. Als ik kijk naar de artistieke vervlakking (vroeger “vertrossing” geheten), die naar mijn mening mede het gevolg is van de macht van diezelfde media-industrie, dan ben ik geneigd die als de hoofdschuldigen aan te wijzen.

Ik luister amper naar die zooi van tegenwoordig, ik geef -enkele uitzonderingen daargelaten- de voorkeur aan de muziek uit de zestiger en zeventiger jaren. “Avatar”, is dat nou kunst? Ik geef de voorkeur aan de fotografie van “The third Man”. Voorbeelden te over.

Wat ik mooi vind ligt veelal niet in de winkel, maar gelukkig blijkt uit de torrents dat er velen zijn die mijn smaak delen.

Het afbreken van het (bijna-)monopolie van de media-industrie zal “de ware kunst”, de persoonlijke uitingen van artiesten/mensen, alleen maar ten goede komen, is mijn verwachting.

#17.2 Spam - Reactie op #17.1

Opa spreekt.

Artistieke vervlakking??? Volgens mij heb je geen enkel idee van wat voor schitterende en interessante muziek en film er uit alle hoeken van de wereld komt. Kijk eens naar een top40 van 20 of 30 jaar geleden. Alsof die vol stonden met interessante platen.

 • Volgende reactie op #17.1
#17.3 Harm - Reactie op #17.2

Ja, die verdomde top 10, die was het begin van het einde. Alleen luisterden wij naar dingen als Tangerine Dream, Quicksilver, Dr. John etc. Hadden die platen die de top 10 bereikten? Ik zou het niet eens weten.

De top 10 was/is voor teeniebopperbubblegummusic.

 • Volgende reactie op #17.2
#17.4 L.Brusselman - Reactie op #17.2

Volgens mij heb jij er geen idee van wat voor moois er al gemaakt is,daar weet opa in ieder geval wel het een en ander van.
Als je alleen al naar het Nederlandse progamma-aanbod,bij zowel de pret als publieke zenders ,van de laatste 25 jaar kijkt,dan kun je niet met droge ogen beweren dat er geen artistieke vervlakking heeft plaatsgevonden.
Alleen al het feit dat je verwijst naar top weetikveel betekent dat het niveau waar jij je verstrooing zoekt anders is.

 • Vorige reactie op #17.2
#17.5 Harm - Reactie op #17.4

Zo is dat en dat wil ik gelijk wel even onder bewijs stellen.
Swingen met opa:

Dr. John – http://www.youtube.com/watch?v=ZpJ7xshO5Eg
Little Feat – http://www.youtube.com/watch?v=fEOlTZGuLKM
Quicksilver – http://www.youtube.com/watch?v=D79ujliNh4Q
Nils Loffgren – http://www.youtube.com/watch?v=jPt8HiElI2k
J.J. Cale – http://www.youtube.com/watch?v=SQpKWbK9-vg

Tegenwoordig moet het electronisch zijn schijnt het.
Kun je lekker op spacen:

Tangerine Dream – http://www.youtube.com/watch?v=FyXTzItII_U

En Spammetje, kleinzoon van me, wat word er tegenwoordig zoal aan moois gemaakt? En niet van de gerammstein aub, want daar kan ik niet zo goed meer tegen…., de leeftijd, snap je wel?

PS: Krijg je nou niet de neiging de CD’s daarvan te kopen?

Gris Gris
Feats don’t fail me now
Happy Trails
Cry Tough
Naturally
Ricochet

Stuk voor stuk klassiekers, van A-Z het beluisteren waard.

 • Volgende reactie op #17.4
#17.6 Harm - Reactie op #17.4

Meer dan de helft van de links is weggevallen, maar dat is geen mens opgevallen, dus dat laten we maar zo.

Kan Sargasso dat euvel niet verhelpen, of is dat met opzet?

 • Volgende reactie op #17.4
 • Vorige reactie op #17.4
#17.7 L.Brusselman - Reactie op #17.4

@Harm
Met youtube linken levert al een tijdje problemen op,ik omzeil dat door in de linkcopy http:// te verwijderen .Als je de reactie plaatst staat dat er gewoon weer voor.

 • Volgende reactie op #17.4
 • Vorige reactie op #17.4
#17.8 Harm - Reactie op #17.4

Dat weet ik, maar in dit geval was ik dus te stoned en het liep niet lekker en uiteindelijk heb dat bij meer dan de helft vergeten ontdekte ik de volgende dag. Kortom, het is een beetje lastig.

Bovendien verschijnen die mooie plaatjes dan niet meer.
De vraag blijft dus staan:

Kan Sargasso dat euvel niet verhelpen, of is dat met opzet?

 • Vorige reactie op #17.4
#17.9 L.Brusselman - Reactie op #17.1

een still uit de Third Man als avatar gebruiken kan weer wel
http://www.impakt.nl/content/img/festival/1286714441-.jpg

 • Vorige reactie op #17.1
#18 Steeph
 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 Steeph

Morgen ondertekening door EU en Lidstaten. Alleen Euro parlement kan het nog wegstemmen.
Statement Europarlementarier Marietje Schaake op Reddit:
http://www.reddit.com/r/politics/comments/ow1v5/acta_note_from_marietje_schaake_member_of_the/

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 VreemdeVogel

Is het niet een idee om een makkelijk kopierbaar email lijstje met alle nederlandse europarlementsleden online zetten. Kan je ze in één moeite door allemaal mailen.

Sure daar zitten dan ook diegene tussen die al tegen zijn, maar dan zijn die iig weer even gesterkt in hun tegenstem.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20.1 Steeph - Reactie op #20

Hier in ieder geval alle Europarlementariers. Doe het in het Engels, begrijpt iedereen :-)
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AhASywKnYQZqdEw4V2R2YlA4LU5ZVmQ4Z29UcjhLaHc

(Stond in onze follow up post van vandaag.)

#21 Marie-Louise

Kom netwerk-generatie doe wat met je burger POWER!!

ik ben er zo klaar mee want;
Indien Acta en dergelijke internetwetten de macht neemt, stopt ook het het internetgebruik voor ons!

Voor onze veiligheid en als dank voor ACTA sluiten we het Internet ook af van de persoonlijke computers, en
wij gebruiken geen on-line bankieren meer!
Wij gebruiken geen on-line winkels meer!
Wij gebruiken geen Blogging & Twitter & Cloud-tweets .. etc. .. etc..!
We maken geen gebruik van You Tube!
We maken geen gebruik van … etc. …. etc. ……..!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 Avizura

FIGHT FOR OUR RIGHTS, FIGHT FOR OUR FREEDOM, FIGHT FOR THE INTERNET!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23 pim

Dit is communism!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24 Spam

Ik had hier eigenlijk wel wat ophef verwacht over de door Twitter aangekodigde censuur. Dat lijkt me zeker zo verontrustend als overheden die grootschalige doelbewuste auteursrechteninbreuk proberen te bestrijden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24.1 Steeph - Reactie op #24

Tja, teveel dingen tegelijk bevechten…
Maar er zit wel een belangrijk verschil. Als Twitter zoiets gaat doen, kan je afscheid nemen van Twitter. Als de overheid zoiets gaat doen, kan je geen kant meer op.