1. 1

  Kunnen vissers niet in die strategische ‘Gyres’ op plastic gaan vissen? Ter plekke overladen op zo’n grote oliecontainer en dan ergens recyclen?

  Oud plastic zal niet veel opleveren per kilo maar een zo’n professioneel vissersschip met 7 man personeel kan toch tonnen plastic per dag binnenhalen? Je hoeft het alleen maar uit het water te scheppen. De zeestromen doen het werk.

 2. 2

  ‘Je hoeft het alleen maar uit het water te scheppen’

  Was het maar mogelijk op een dergelijke simpele manier. Probleem is dat de stukjes plastic dermate klein zijn dat ze niet zomaar uit het water te vissen zijn. De stukjes plastic die te zien zijn op de afbeelding bij het artikel zijn ook niet representatief voor een groot deel van het plastic afval.

 3. 4

  ’t wordt ook een soort soep na verloop van tijd dacht ik (op grotere diepten ook) en je schept zodoende w.s. ook een hele nieuwe generatie aanwas jonge vis/ larven weg…

  Al was het alleen maar de drijvende bovenlaag (qua vogels) En als dan vervolgens de nieuwe economieën als China tot inkeer komen, hoewel, alles voltrekt zich daar in sneltreinvaart, zie b.v. ontwikkeling duurzame energie. Maar vooral m.b.t. ontwikkelingslanden, als je het daar over milieu hebt kijken ze je gek aan verdwijnt alles ongezuiverd naar zee.

  We moesten er maar eens milieu missionarissen op af sturen om ze dat eens goed in te peperen…net als vroeger

 4. 5

  Alles goed en wel, maar je kan de dingen ook te groot zien qua goede bedoelingen.

  ” I’ll also buy carbon offsets for my travel “. Gast, dat vliegtuig vertrekt met of zonder jou even zo goed. Jij draagt met je onderzoekje al veel meer dan je steentje bij aan de klimaten dan alle Bermudashortdragende feestgangers met hun “Drinking rum and cocaaa cola” die in datzelfde vliegtuig…. hangen. Doe ff normaal.

 5. 6

  En anoniem goede dingen doen, dat is zeker ook helemaal uit de tijd. Ik voel er namelijk geen flikker voor om in de targetdatabase van Amazon te komen.

 6. 10

  …maar vind het ook nogal irritant dat je je credit card gegevens, adres en telefoonnummer aan Amazon moet overhandigen (verification purposes my ass)