Stemmen: Sargasso’s 25-puntenlijst [4/5]

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Het stemmen voor Sargasso’s 25-puntenlijst gaat de op één na laatste ronde in. De komende drie dagen kunt u stemmen op de punten in het vierde thema: democratisering | privacy | maatschappij. Ga naar het stemformulier en geef uw mening over een selectie van 25 punten die de reaguurders van Sargasso hebben aangedragen. De vijf punten waar de meeste instemming over is worden opgenomen in de definitieve 25-puntenlijst. Deze lijst zal worden aangeboden aan de verschillende lijsttrekkers en verspreid worden in de media. Discussiëren over de punten kan in deze post, nu eerst stemmen…

Reacties (4)

#1 Petra

Wat is er democratischer aan een districtenstelsel? De stem van de minderheid wordt dan helemaal niet gehoord.

  • Volgende discussie
#2 Bismarck

@1: Nou, ik wilde er precies ook een opmerking over maken, maar ik sluit me maar bij jou aan in plaats. Ik vind de samenstelling en bewoording van die stelling 15 bijzonder ongelukkig (maak er dan drie stellingen van en schrap bijvoorbeeld 5 of 10, die toch ongeveer hetzelfde inhouden). Nu moet ik 1 ster geven vanwege districtnestelsel, terwijl ik 5 sterren zou geven aan toetsing tegen de grondwet.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Spees

Opvallend dat die softdrugs in ieder thema weer terugkeert. Hoop pothead hier?

En deze stelling: “Randstad als één stad beschouwen en besturen, met een paar grote wijken: Amsterdam, Den haag, Utrecht en Rotterdam.” Wishfull thinking, men probeert dit decennia. Maar iedere stad opereert uiteindelijk toch op zichzelf en komt op voor eigen belang. Is traditie die al heel ver teruggaat, moeilijk te veranderen met een opgedrongen bestuurslaag die we via verkiezingen opdringen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Rene

@3: Wat betreft je eerste opmerking: “iedere” is overdreven maar desondanks meer dan opvallend wat mij betreft. Het degradeert dit hele gebeuren weer tot het zoveelste internot-geneuzel dat totaal genegeerd gaat worden. Misschien in die zin nog een suggestie om alle pothead-stellingen samen te voegen voordat het ergens aangeboden gaat worden.

  • Vorige discussie