Star Wars Episode III

De ontknoping van de trilogie, de aansluiting tussen het oude en het nieuwe, de laatste hoop voor George Lucas om zijn verloren krediet terug te krijgen????

Tsja, ik vond het gewoon een leuke film, en dat was het dan ook wel.

Maar toen ik vanavond om mij heen keek zag ik toch een hoop blije gezichten… Waarom was dat toch?? En waarom had de man die achter mij zat een plastic lichtgevend ding in zijn hand wat zoemende geluiden maakte???

U raad het al… Packet Storm is geen Star Wars fan, en had duidelijk niet bij de voorpremiere moeten zitten. Helaas zijn mijn vrienden dat wel en “moest” ik mee.

Hoe loopt dit af?

Ik hoor bij de groep mensen die de vraag: “Waar was Han Solo in ingevroren?” beantwoorden met “Who gives a fuck?” in plaats van “Carbonite”. Ook probeer ik mensen altijd uit te leggen dat Star Wars geen Science Fiction is maar Fantasy.

En toch… En toch….

Was het eigenlijk best een leuke film!

Na het gedrocht van Episode I had ik besloten om Episode II maar te laten schieten, waardoor ik de eerste 20 minuten niet helemaal begreep. (Count Dooku???? Oeh, ik word al bang… Clone wars???? Euhm… right….). Na dit verplicht afronden van de openstaande plotlijntjes uit deel II begint het gedeelte waarvoor we allemaal gekomen zijn: De val van Anakin Skywalker naar Darth Vader. Jonge Anakin heeft het allemaal niet makkelijk: Hij is de beste Jedi van allemaal, maar niemand wil dat inzien. Daarom valt ie voor de ene na de andere leugen van de slechterik en loopt het allemaal slecht af.

Deze samenvatting is ongeveer net zo goed als het acteerniveau van de acteurs, dus bereid u voor. Het is echt belabberd af en toe. Ook kreeg ik af en toe de neiging om heel hard naar het scherm te roepen: “JOEHOE!!! HIJ IS DE SLECHTERIK!!!” Waarop je de helden ziet denken: “Neeh joh, dat is toch noooooooooooooooit zo…” Meer kan ik helaas niet vertellen zonder het plot te vertellen want echt uitgebreid is het niet.

Maar de reden waarom je blijft kijken is dat alles er zo super mega gelikt uitziet… Echt waar, woorden schieten te kort. Voor het eerst ruimteslagen met honderden schepen die ook echt aan het knokken zijn in plaats van stilhangen. Vulkaanplaneten waar je het warm van krijgt, afgronden waar je hoogtevrees van het krijgt, het ziet er allemaal even mooi uit.
Ook klopt de humor eindelijk. Was Episode I een soort rare slapstick met losgeslagen sesamstraat figuren, in Episode III zijn de grappen gewoon echt leuk en (*GASP*) goed getimed.
En voor de oplettenden onder ons: Vergelijk een paar uitspraken eens met het Amerikaanse terrorisme beleid…. Hilarisch!!! The Emperor die roept: You are either with us, or against us. En zo zijn er nog veeeeeeeeeeeeel meer

Eindoordeel:
Niet Star Wars fans: Leuke film als iemand je even verteld waarom er allemaal geknokt word.
Star Wars fans: Waarom lees je dit?? Je moet in de bioscoop zitten!

 1. 3

  Ik ben te jong om een hardcore fan te zijn en daarom val ik waarschijnlijk ook in jouw categorie. Of misschien er ergens tussenin. Ik moet binnenkort toch eens gaan. Think Tank?

 2. 4

  Hey nou, ik ga morgen pas. Wat moet ik nu voor mijn nieuwe filmstukje doen (na ook al lang niet meer naar de film ben geweest?). Hmmm.. moet toch misschien iets anders verzinnen.

 3. 7

  Off-topic: KoF schijnt nog niet eens zo’n beroerde film te zijn volgens de Volkskrant. Schijnen ook leuke terrorisme verwijzingen in te zitten.

  On-topic: Nah, daar ga ik geen biosgeld aan besteden. Vond de ouwe SW films leuk, maar ook omdat ik jong was toen ik ze voor t eerst op TV zag. Toen vond ik The A-Team ook geweldig. Ik heb episode I wel gezien, was wel aardig. Kan me niet eens herinneren of ik II nou had gezien of niet. Zegt wel genoeg denk ik.

  Trouwens, de promo posters in de stad zijn echt bagger…

 4. 10

  Ach ja, II was die Clone Wars he? En dat je op het eind denkt: die smiechtige republikein is stiekem de slechterik? (heerlijk zo’n alliteratie)

  Ben ff druk bezig met een verherverbouwing… komt u in juli maar eens terug ;-)

 5. 13

  Hey, wel eens Vanilla sky en Minority Report gezien? Dat vond ik heel aardige films. En een verherfilming van War of the worlds mag wel. De Special effects van de vorige versie zijn… niet helemaal overtuigend :-)

 6. 15

  Packet Storm geen Star Wars fan? Hmm ik had toch anders gedacht ;)

  Ach, als je het maar wel naar je zin gehad hebt.

  Inhoudelijk over de film: Leuke film voor de fan, met als grootste gebrek dat men 3 uur film in 2 uur probeert te proppen. Oh ja een Dooku gaat te snel dood. Maar ja.

  groet,
  Jaap

 7. 16

  Nee, Star Trek all the way ;)

  En dan vooral Kirk en Co, daar werd tenminste goed geacteerd:

  William Shatner.. Kan tenminste.. Zijn.. Zinnen.. Goed opzeggen… Voor.. De camera.. En.. Al helemaal.. Bijna.. Zonder.. Irritante pauzes..