Spam van ome Geert

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Zo juist trof ik aan in mijn box een spam van Geert Wilders. Hij blijkt een brief te hebben geschreven die vandaag is gepubliceerd in de Volkskrant.

Beetje standaard verhaal, superstaat en zo, we betalen te veel, de “gele kaart” procedure is een wassen neus, etc. etc. Toch “on-Geert Wilders achtig”; er staan geen gekke rare dingetjes in voorzover ik kan zien. Ja ik vind het wel een aardige brief. Hij weet het in ieder geval een stuk realistischer te brengen dan Mat Herben.

Met nog een leuk citaatje ter afsluiting;

Europa is geen staat en heeft ook geen Grondwet nodig. We hebben nu ook geen Europese Grondwet en de wereld vergaat niet. (geertwilders.nl)

En u, wat vind u van deze brief ? Hysterische propaganda of heeft Geert wel een beetje een punt ?

Reacties (47)

#1 MixMasterMike

Ik weet wel wat JIJ vindt… helaas weet ik nog steeds niet wat IK ervan vindt (de grondwet dan)

 • Volgende discussie
#2 Sigi

Ik heb helemaal geen zin om iets van GW te lezen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 GJ

Na “Ik heb nu echt uw hulp nodig zodat we samen ervoor kunnen zorgen dat Nederland blijft!” was ik–nadat ik het braaksel had opgeruimd–er ineens uit: ik ga JA stemmen. De “grondwet” is verre van volmaakt en ik had liever gezien dat de dames en heren terug waren gegaan naar de schrijftafel. We zullen er in de toekomst nog wat mee te stellen krijgen en de waan van de dag heeft duidelijk geregeerd. Maar alles liever dan dit soort misselijkmakende demagogie, vele malen erger dan het stuitende geneuzel van Donner en Balkenende, zelfs maar een schijn van een beloning geven. Eén ding staat vast: het Nederland dat Geert Wilders voor ogen staat, ben ik liever vandaag kwijt dan morgen, en de vraag waar ik bij wil horen is in één keer afdoende beantwoord.

Gelukkig zag ik kort daarna de (uiteindelijk toch maar niet uitgezonden) spot van VVD-er Mulder en ben ik weer terug in het NEE-kamp, waar ik erg mijn best doe om langs spammende Geert te kijken.

En nu dus zonder gekheid: met al die walgelijke demagogie aan beide kanten wordt de vraag of we vóór of tegen de non-grondwet zijn steeds meer verdrongen door de vraag bij welke club demagogen we zullen beslissen te gaan horen–of liever, van welke club we de grootste afkeer hebben. Ik zie in elk geval alle redenen waarom ik altijd mordicus gekant ben geweest tegen het fenomeen referendum bevestigd: het zet de deur wijd open voor allerlei onfrisse bangmakerij.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Degtyarev Pekhotny

“Ik heb nu echt uw hulp nodig zodat we samen ervoor kunnen zorgen dat Nederland blijft!” staat toch helemaal niet in die brief ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 GJ

Kennelijk heb ik een andere brief gekregen. Ik plak de tekst hier even onder.

”Helpt u mee geschiedenis te schrijven? Het is bijna 1 juni, de dag dat u allemaal mag stemmen over de onafhankelijkheid van Nederland. Ik ga deze week nog een versnelling hoger. Ik heb nu echt uw hulp nodig zodat we samen ervoor kunnen zorgen dat Nederland blijft!

Cruciaal is nu: een hoge opkomst.

U heeft mij vaak gevraagd wat u kunt doen om Groep Wilders te helpen. Ik hoop natuurlijk dat u allemaal TEGEN stemt. Maar ik wil u nog iets vragen. Het zou ontzettend helpen als iedereen vijf mensen vindt en die mensen ‘adopteert’ om ook tegen Europese Grondwet te stemmen. U moet er dan voor zorgen dat die vijf mensen ook daadwerkelijk gaan stemmen. Dat zou enorm helpen!

Het is niet alleen belangrijk dat de Europese Grondwet wordt verworpen maar ook dat er een grote opkomst zal zijn. Hoe hoger de opkomst en hoe meer tegenstemmers hoe moeilijker de regering om de uitslag heen kan. Er zijn steeds meer geluiden dat de regering een Plan B heeft, een schijnbare verandering van de Grondwet die dan gepresenteerd wordt als een enorme verbetering. Dat moeten we samen verhinderen. Minister Bot roept op vooral niet te gaan stemmen en Wouter Bos vraagt om een nieuw referendum over anderhalf jaar als de Nederlandse bevolking op 1 juni nee zegt tegen de Europese Grondwet. De Haagse kliek neemt de kiezers dus niet serieus. Reden te meer om massaal NEE te gaan stemmen tegen de Europese Grondwet!

De bustourNEE zit alweer in zijn tweede en laatste week. Tot nu toe is het een enorm succes. Van Limburg tot Zeeland, van Noord-Brabant tot Groningen, Friesland, Overijssel, Drente, Flevoland en Gelderland, overal vriendelijke mensen die gelukkig ook nog eens tegen gaan stemmen. Deze week gaan we nog naar Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland. Dan hebben we alle twaalf provincies bezocht.

Overal waar ik kom – of het nou Middelburg, Venlo of Emmen is – overal spreek ik heel veel mensen. Maar wie ik nooit tegenkom is Jozias van Aartsen van de VVD. Dat is vreemd. Van Aartsen is leider (of aanvoerder) van de partij die hoofdverantwoordelijk is voor de keus van de regering voor deze grondwet. Toch voert hij nauwelijks campagne.

Maar het gaat nog veel verder. Ik ben de afgelopen weken uitgenodigd voor debatten bij onder andere Netwerk en TweeVandaag. Daar zou ik dan de degens kruisen met Van Aartsen. Maar steeds kreeg ik van de organisatie te horen: “Van Aartsen weigert met u in debat te gaan. Daarom komt hij niet”. Vervolgens moest ik genoegen nemen met iemand van een andere partij. Dat was voor mij steeds de reden om de uitnodiging af te slaan. Ik daag Van Aartsen uit met mij publiekelijk in debat te gaan!

Ik voer mijn strijd op straat en op tv. En vandaag ook in de krant. Het kabinet, met de minister-president voorop, vertellen veel halve waarheden over de Europese Grondwet. Dat is oneerlijk. Om dit nog eens goed neer te zetten heb ik een artikel geschreven op de opiniepagina van de Volkskrant van vandaag. U kunt dat hier lezen.

Ik hoop u nog vaak terug te vinden op mijn website waar steeds nieuwe actuele informatie te vinden is over de Europese Grondwet. U vindt daar bijvoorbeeld het volledige schema van de rest van de bustourNEE van de komende week. Misschien kunnen we elkaar ergens in het land de hand schudden. Er zijn ook twee boeksigneersessies gepland, één in Utrecht en één in Amsterdam. Op de site staan de tijdstippen en lokaties. Natuurlijk doe ik dagelijks verslag van de bustourNEE op http://www.geertwilders.nl.

Stuurt u deze nieuwsbrief weer door aan zo veel mogelijk mensen? Dat is echt van het grootste belang. Nederland moet blijven.

Met vriendelijke groet,

Geert Wilders”

(hopelijk werkt de quotecode)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Degtyarev Pekhotny

ow ja dat was de initiele spam…… maar waar ik naar linkte en waar ik het over had was de brief in de Volkskrant.

http://www.geertwilders.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=222&Itemid=74

De spam die jij citeert is gericht aan “sympathisanten”. Voor dat mensen conclusies gaan trekken; ik krijg dit soort mailings van heel veel politici, bijvoorbeeld ook Maxime Verhagen alleen stuurt deze nooit iets op. De Bosbode is ook leuk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 GJ

De brief in de Volkskrant heb ik ook gelezen–ik krijg sterk de indruk dat daar de teneur enigszins is aangepast aan het medium en dat Geert het achterste van zijn tong niet laat zien. Dat neemt niet weg dat kreten als “Nederland is de gekke henkie van Europa” evenmin iets zijn waar ik op zit te wachten. Als ik zoiets lees, heb ik al meteen het onaangename gevoel dat dát in feite het hart van de boodschap is. Dat minister Zalm ons vanuit zijn politiek correcte ivoren toren heeft verkwanseld, weet ik nou zo onderhand wel: gááp.

Wat mij, zoals gezegd, het meest tegen de borst stuit, is dat mijn afkeer van al die bang- en stemmingmakerij de overhand begint te krijgen boven de rationele argumenten. Men kan zich in goeden gemoede afvragen wat dit gedoe eigenlijk nog met democratie te maken heeft.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Degtyarev Pekhotny

Mee eens. Zo’n referendum blijkt helemaal niet zo’n fantastisch middel te zijn als veel (steeds minder) mensen altijd hebben gedacht. Aan de andere kant merk je dan weer wel dat er veel meer mensen iets van Europa afweten dan pakweg 2 maanden geleden. Dus je zou het ook positief kunnen bekijken en zien als een groeiproces naar een betrokken burger. Die one-liners heb ik ook een hekel aan maar die horen er kennelijk bij.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Larie

De volkskrant..hmmm..daar pak je toch vis mee in, is het al vrijdag dan?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Larie

@DP: even terzijde, in Zwitserland waar ik een jaar verblijf gaat alles per referendum, in sommige deelstaten (cantons) zelfs een verzameling volk en dan het hand op steken en het is gedaan. Gewoon even wennen zo’n referendum, gaat vast lukken de discussie hier is toch “ausgezeichnet” niewaar?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Degtyarev Pekhotny

Nou laten we wel wezen; de discussie laat hier en daar toch een beetje te wensen over. Maar gaat in Zwitserland alles per referendum ? echt ALLES ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 ALO

Het verhaal van GW staat vol met de nonsens die wij mogen verwachten. Het begint al met de klacht dat de regering op staatskosten propaganda voert. Terwijl hij zelf nota bene met een bus door nederland toert. En wie betaalt dat dan. Ik. Hij moet GVD in de kamer zitten om zijn werk te doen. De rest van de bagger laat ik maar onbesproken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Degtyarev Pekhotny

Betaal jij die bus joh ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 ALO

Nee, ik betaal zijn slaris. En dat is al erg genoeg.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 Degtyarev Pekhotny

je betaalt het salaris van al die anderen toch ook

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 Degtyarev Pekhotny

bot ging vandaag naar friesland of zo iets.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 ALO

Maar die zeiken niet zo over anderen. Zelden zo veel boter op haar gezien.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 Degtyarev Pekhotny

nou bot heeft me vandaag wat afgezeken joh de honden lustten er geen brood van.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 Degtyarev Pekhotny

balkenende was vandaag “in debat met jongeren over de grondwet”. Is nu op het journaal. Wat kost dat ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 ALO

JPB heeft ook niet gezeikt over anderen op staatskosten. Dat is het verschil.

Nou moet je bij jou altijd de argumenten blijven herhalen anders snap je het niet. Met de doodstraf had je ook pas na 80 reacties door dat je fout zat. Ieder ander zou zich kapot schamen en een week zijn kop houden, maar jij gaat gewoon door.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 Degtyarev Pekhotny

Doe normaal man. Er is geen enkele reden waarom ik me zou schamen. Het helpt overigens als je je argumentatie zodanig formuleert dat het een beetje begrijpelijk is.

Jouw argumentatie voldoet (inmiddels, waarvoor dank) aan dat criterium en ik begrijp het ook helemaal, vandaar dat ik je nu al na de 20e reaktie kan melden dat je uit je nek loopt te lullen.

Waarom zou balkenende klagen over anderen op staatskosten als hij net zelf 3.5 discutabele miljoenen over de propaganda balk heeft gesmeten ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 ALO

Het verhaal van GW staat vol met Demagogische Prietpraat.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23 Degtyarev Pekhotny

Dat kan. Je eerste argument bleek kletskoek en “de rest van de bagger laat je maar onbesproken” dus het zal wel zo zijn. Ik neem onmiddelijk aan dat je gelijk hebt. Bedankt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24 Sikbock

Wilders scoort wat mij betreft zeker punten met dit verhaal..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#25 MYRZ.net

@#2 (Sigi)
Ignoreness is strength;
@#7 (GJ)
Waarom heb je het gevoel dat dat gekke henkie de kern is van zijn boodschap? Ik vind het overgens gewoon een legtieme uitspraak; hij legt uit waarom hij dat vind, en die uitleg is een heel sterk argument.
Dan schijn je je nogal moe te worden van dat argument, maar dat maakt dit argument niet des te minder sterk. Zulke persoonlijke beoordeling geeft mij over jou een tamelijk arrogante instelling, alsof al aan 20 politieke discussie’s daarover gevoerd hebt. Verder voegen ze nix toe aan de discussie mbt tot de Grondwet. Voortaan voor je houden aub.
Om de laatste alinea wordt ik ronduit kwaad; Geert houdt 2 x, in zowel zijn brief als in het NRC, een betoog met alleen maar inhoudelijke argumenten, en jij beweert dan iets over stemmingmakerij. Eerder is jou klagen over stemmingmakerij, stemmingmakerij zelf. Dit ‘gedoe’ wodt door Geert op een zuiver inhoudelijke manier behandeld, zoals het hoort en ís in deze democratie.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#26 MYRZ.net

@ALO
Geert krijgt juist nauwelijks geld van de overheid voor zijn bus TourNEE, terwijl het Ja-kamp over vele miljoenen beschikt. In feite ‘betalen we’ maar een paar dubbeltjes aan het NEE kamp, een een paar duizendjes aan het Ja kamp, relatief gezien. Kep even geen cijfers hier liggen, maar het verschil is gewoonweg debiel.

Dus klagen over ‘geld voor GW’, en gebruik maken van het woord Demagoog, waarvan je het bestaan noch betekenis ook nog niet wist voor die NOVA uitzending met Geert laatst, is gewoon onterecht, belachelijk en verwerpelijk. Bovendien is dit je reinste stemmingmakerij.

Maar de gemiddelde lezer met een IQ hoger dan 105 zal dit waarschijnlijk zelf ook wel opmerken…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#27 zwit

Het stuk van gw is wel ok. Je mag ook best inspelen op heersende gevoelens om mensen achter je te krijgen.
Het valt me mee dat hij niet meer aandacht aan Turkije heeft geschonken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#28 ALO

@MYRZ.net
Ik weet niets over een uitzending van Nova en de bewering dat ik het woord demagoog niet zou kennen is een giller van de eerste orde. Mjn IQ is 140 en dat kan je van de gemiddelde GW-aanhanger niet zeggen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#29 mescaline

@28 en je EQ ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#30 Nelis

Ome Geert heeft zeker punten en een sterke slot alinea. Alleen al dat gezeik over geld. We zijn tenslotte de rijkste in europa. En we zijn zeker geen gekke henkie. We worden inderdaad vals voorgelicht en er wordt inderdaad een superstaat gecreëerd die het moet gaan opnemen tegen China en de VS. En dat de grootste landen het meest te hebben vertellen, kan het anders dan?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#31 ALO

@mescaline
Goed genoeg om deze reactie al voorspeld te hebben.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#32 Nelis

Allo Alo

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#33 bicat

Uiteindelijk zakt elk masker.
Dank voor deze openbaring der karakters.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#34 Carlos

@MYRZ.net: volgens mij is het bedrag tussen de ja en nee campagnes eerlijk verdeeld. Er was geloof ik 40 miljoen te vergeven en dat is 50-50 verdeeld.

Je moet natuurlijk wel op tijd je aanvraag hebben ingediend en ik kan me bst voorstellen dat Geert in de afgelopen ontstuimige maanden daar geen tijd voor had (hij moest immers zijn bestseller schrijven).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#35 Carlos

Al dat gezeur van de nee-stemmers over geldverslinding… het komt mij nogal provinciaal over. Mij hoor je ook niet zeuren over de kosten die de SP het Rijk bezorgt met haar puberale actie om een voorlichtigsfolder terug te sturen.

Wat ik wel relevant vind is de economische schade die de EU lijdt als we nog eens 5 (of 10) jaar doorsukkelen onder de huidige verdragen. Maar dat boeit de nee-stemmers niet zoveel. Geert Wilders zal de economische malaise afwimpelen op de marokkanen, ach wat is het leven van een populist toch soms heerlijk eenvoudig…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#36 Degtyarev Pekhotny

@Carlos, er was 1 miljoen te vergeven, dit was gelijkelijk verdeeld. Daarna kreeg de Ja campagne nog 3.5 miljoen extra waardoor het Ja kamp dus een budget heeft dat 10 keer zo groot is als het budget van het Nee kamp.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#37 Nelis

Is er nog leven na de economie? Economie uber alles. Van mij mag de economie wel een tik krijgen als hij voorbij gaat aan de mens en de leefbaarheid.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#38 Carlos

Ik meen werkelijk dat er meer te vergeven was? Maar goed, ik kan het nu niet verifieren. Wel kan ik nog even de wijsneus uithangen en melden dat het dus 8x zoveel is (en niet 10x). Maar ik kan me daar niet zo druk om maken, de gelden die onder de samenleving zijn verdeeld zijn 50-50 geweest. Bovendien hoeveel heeft Limburg (thuisbasis van ons Geertje) als achtergestelde provincie al niet van de EU mogen ontvangen? ;-))

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#39 Degtyarev Pekhotny
 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#40 bicat

Een tip van Henk:

Provincialen houden ervan om provinciaals genoemd te worden. Het scheidt hen van de grote grijze meute die in de vele dorpen (van minder dan 20.000 inwoners) onder de rook van Amsterdam goede sier poogt te maken met hun aangenomen imago van randstedeling.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#41 Carlos

Precies DP, ik spin garen bij het aannemen van de grondwet. Bovendien krijg ik een lucratieve bonus van JP als het allemaal gaat lukken.

Nee, au serieux ik vind dat gejammer en geweeklaag van het nee-stemmende smaldeel in een van de welvarendste democratieën op aarde een beetje overdreven. Oppositie voeren in Uzbekistan das pas andere koek! Ik ben blij dat er subsidies zijn, maar er zijn grenzen…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#42 Degtyarev Pekhotny

@Carlos ik bedoelde natuurlijk omdat jij voor bent. Niet omdat jij dan een extra mooi EU baantje krijgt. Wat ik overigens niet uitsluit natuurlijk. :D

Kijk dat “gejammer en geweeklaag” zoals jij dat zo leuk omschrijft komt natuurlijk doordat op zeer “democratische” wijze de elite greep doet uit de staatskas van 3.5 miljoen met als doel een standpunt te propageren dat wordt gedeeld door slechts een gedeelte van het volk. En dat terwijl er een referendumwet is waarin staat dat er een budget is van 1 miljoen dat gelijkelijk moet worden verdeeld. Op deze wijze heb je helemaal geen wetten meer nodig. Dan krijg je Uzbekistaanse toestanden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#43 Carlos

Jaja ik zal niet ontkennen dat er zoiets bestaat als een politieke elite. Maar uzbekistaanse toestanden…? Nou ja die studentendemonstratie uit 1993 in Den Haag, die kwam er wel aardig dichtbij.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#44 Degtyarev Pekhotny

Er waart een spook van wetteloosheid door Nederland.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#45 Carlos

Mooi gezegd.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#46 Larie

Leerzame reeks, dank u.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#47 Dannie Daams

*knip*

Dannie Daams spamt er lustig op los

 • Vorige discussie