SP: Moet Brussel de hoofdstad van Nederland worden?

SP: Moet Brussel de hoofdstad van Nederland worden?

Opnieuw is Bob Fosko de straat op gegaan voor SP-TV. Met de komende verkiezingen voor het Europees Parlement in gedachten stelt hij mensen de prangende vraag: ‘Moet Brussel de hoofdstand van Nederland worden?’ De spot zal de komende maanden op TV te zien zijn via ‘Zendtijd voor Politieke Partijen’. Hieronder te bekijken.

 1. 1

  Natuurlijk moet Brussel de hoofdstad van Nederland worden. De val van Antwerpen, de arithmétique hollandaise van Willem I, zelfmoordterrorist Van Speyck: allemaal onzin en onrecht die daar tussen staat en eindelijk eens recht gezet zou moeten worden.

 2. 2

  Jezus wat een typisch SP-gebral zeg. Misschien kunnen ze de leus “stem tegen, stem SP” herintroduceren.

  Overigens vind ik dat Den Haag onze hoofdstad moet worden :-)

 3. 4

  Bismarck, helemaal gelijk. Nederland houdt haar hoofdstad wel, Brussel wordt de hoofdstad van de Verenigde Staten van Europa. Alleen ziet de SP voor zichzelf nadelen, terwijl ze voor een hoop landen wel voordelen kunnen geven. Stelletje bange nationalisten!

 4. 5

  Volgens mij kijkt niemand hier naar het filmpje. Het gaat erover wat je momenteel wel uitbesteed en wat niet. Momenteel wordt Europa gedomineerd door duizenden lobbyisten (vanuit het bedrijfsleven) die momenteel grotendeels de dienst uitmaken in Brussel. Geen fijne zaak. Daarnaast is er aan de ruim 2000 commissies geen touw vast te knopen. Europa is geen democratie en vandaar dat de SP dit filmpje laat zien. Geen enkeling die daarvoor de moeite heeft genomen.

  en #4 Hoezo bestaat de SP uit bange socialisten? Volgens mij waren het toch echt Groenlinks, D66, PvdA, CDA en VVD die ons waarschuwden van het licht uit. De SP is gewoon tegen marktfundamentalisme. Dat heeft niets met bangheid te maken. Wat een dom gebral!

 5. 7

  De Hoofdstand?? De hoofdstand is toch het ‘missionarisstandje’
  “prangende vraag: ‘Moet Brussel de hoofdstand van Nederland worden?'”

 6. 8

  @5: Europa is geen democratie

  Wat is dan dat Europese parlement waarvoor we binnenkort gaan stemmen? Ok, er kan wel het een en ander beter in Europa. Daarvoor was ook een plan, maar dat is afgewezen in een referendum, mede dankzij een succesvolle campagne door de SP van Jan ‘Heimat’ Marijnissen met een inmiddels beruchte poster waarin Nederland uitgegumd wordt. De slogan nu is “Nederland wil minder Brussel”, niet “Nederland wil een democratischer Brussel”.