SP: Kant: Bezuiniging op zorgtoeslag is asociaal

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

SP: Kant: Bezuiniging op zorgtoeslag is asociaal

?De lage inkomens horen niet de rekening van de crisis te gaan betalen. Het is niet te begrijpen dat de premier het een taboe vindt om een extra bijdrage van de hoogste inkomens te vragen, maar dit zonder enig probleem wel vraagt van de laagste inkomens.? Dit zegt SP-fractievoorzitter Agnes Kant in reactie op het plan van het kabinet om 1,8 miljard euro te bezuinigen op de zorgtoeslag. De zorgtoeslag is bedoeld als tegemoetkoming voor de lage en middeninkomens om de hoge zorgpremie te kunnen betalen.

0

Reacties (4)

#1 Wil

Maak de hoogte van de premie zoals het vroeger was.
Afhankelijk van het inkomen.
m.v.g. Wil

  • Volgende discussie
#2 sander_1583

Maak de hoogte van alle belastingen zoals die zou moeten zijn.

Afhankelijk van inkomen. Ga naar 2 tot 3 posten en klaar is Kees.

Agnes moet eens ophouden, als je kijkt naar mensen met veel persoonlijke kredieten dan zijn dat lage inkomens. Zullen we hen dan ook de ‘schuld’geven.

Wat een nonsense allemaal. SP NEE!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 pedro

@1: de hoogte van de premies zijn nog nooit afhankelijk van het inkomen geweest. Daar heeft altijd al een maximum aan gezeten.

@2: de hoogte van de belastingtarieven is al aan het inkomen aangepast. Het is wel jammer, dat door alle aftrekposten veel mensen, die goed verdienen, procentueel vaak minder belasting betalen dan de lage inkomens, omdat die geen aftrekposten hebben (zoals een behoorlijk welgestelde man mij eens vertelde: wie meer dan 2 keer modaal verdient en meer dan 30% belasting -het laagste tarief- betaalt, is een sukkel).

En wanneer je af wil van de kredieten voor mensen met lage inkomens, moeten we hun inkomens vergroten. dat lijkt me ook wel duidelijk. Hogere inkomens hebben geen kredieten nodig, omdat die gewoon van hun spaargeld een nieuwe wasmachine kunnen kopen, als die kapot gaat.

Overigens geloof ik niet dat Agnes iemand hier ergens de schuld van probeert te geven. Zij wil gewoon een rechtvaardige verdeling van de lasten, zoals zij dat ziet. mensen, die veel verdienen en vinden, dat ze te veel belasting of premies betalen, kunnen altijd nog een laagbetaald baantje nemen om er voor te zorgen, dat ze minder belastingen en premies betalen, maar gek genoeg heb ik nog nooit van iemand gehoord, die dat deed.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Jonas

Asociaal = noodzakelijk. Het liefst zou ik de zorgtoeslag in natura zien uitbetaald, of beter gezegd de premie lager, dan weet je zeker waar het geld heengaat. Een soort indirecte toeslag zoals dat bij andere zaken ook gebeurd.

  • Vorige discussie